to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:25 | 22.01.2020

Πολιτική

Η Ράικου, η Νοβάρτις και το πρόγραμμα «Exactly»

Aφού η κ. Ράικου είχε χειριστεί την υπόθεση του σκάνδαλου Νοβάρτις, σύμφωνα πάντα με αυτά που έχει κατά καιρούς η ίδια δηλώσει, ότι δηλαδή η βασική πτυχή του σκανδάλου είναι τα χρήματα στους γιατρούς, είναι αδύνατον να μη γνωρίζει το "Exactly".


Σε αντιφάσεις υπέπεσε κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της η Εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, αναφορικά με την έρευνα που η ίδια είχε διεξαγάγει για το σκάνδαλο Νοβάρτις. Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ρωτήθηκε από τη Δ. Αυγέρη αν γνωρίζει το πρόγραμμα "Exactly", η Ελ. Ράικου απάντησε πως δεν το γνωρίζει.

Ωστόσο, όπως είναι γνωστό και από το ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης για το σκάνδαλο Νοβάρτις, το "Exactly" ήταν το πρόγραμμα με το οποίο η εταιρεία έδινε τις μίζες στους γιατρούς. Σύμφωνα μάλιστα με τις καταθέσεις που περιέχονται στο ντοκιμαντέρ, μέσω του επίμαχου προγράμματος η Νοβάρτις είχε δώσει μίζες ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ σε 1000 περίπου γιατρούς.

Με άλλα λόγια, αφού η κ. Ράικου είχε χειριστεί την υπόθεση του σκάνδαλου Νοβάρτις και, σύμφωνα πάντα με αυτά που έχει κατά καιρούς η ίδια δηλώσει, ότι δηλαδή η βασική πτυχή του σκανδάλου είναι τα χρήματα στους γιατρούς, είναι αδύνατον να μη γνωρίζει το "Exactly".

Σε ό,τι αφορά δε τα πόσα και το πλήθος των εμβασμάτων που χορηγούσε η Νοβάρτις, όπως προκύπτει από τις καταθέσεις των μαρτύρων που περιλαμβάνει το ελβετικό ντοκιμαντέρ (δείτε παρακάτω), η εταιρεία είχε θεσπίσει τη διαδικασία "clean days". Σύμφωνα με αυτή, μία ή δύο φορές τον χρόνο, τα στελέχη της εταιρείας που χειρίζονταν το πρόγραμμα Exactly λάμβαναν την εντολή να διαγράφουν όλα τα σχετικά αρχεία για τις πληρωμές και το πρόγραμμα εν γένει.

Διαβάστε ακόμη:

Ελ. Ράικου: Γιατί ασχολείστε μόνο με τον άντρα μου; -  Έχασα τα έγγραφα λόγω... πλημμύρας

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)