to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:55 | 22.01.2020

πηγή: Αυγή

Κοινωνία

Αλληλέγγυοι Χίου: Όχι στο ΠΡΟΚΕΚΑ, αποχή από τη συγκέντρωση της Περιφέρειας Β. Αιγαίου

Υπέρ της συμμετοχής των προσφύγων στη συγκέντρωση της Τετάρτης, είναι οι Αλληλέγγυοι Χίου που σε ανακοίνωσή τους εκφράζουν τη διαφωνία τους στη δημιουργία ΠΡΟΚΕΚΑ οπουδήποτε στο νομό


"Οι αλληλέγγυοι στην Χίο είμαστε ενάντια στη δημιουργία ΠΡΟΚΕΚΑ οπουδήποτε στο νομό. Είμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε δομή κλειστή που θυμίζει ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης ή ανοιχτή δομή τύπου ΒΙΑΛ που εξαθλιώνει όσους διαβούν εκεί καθώς και τους κατοίκους της περιοχής" τονίζουν οι Αλληλέγγυοι Χίου σε ανακοίνωση τους για τη σημερινή κινητοποίηση της Περιφέρειας Β. Αιγαίου..

Υπέρ της συμμετοχής των προσφύγων στη συγκέντρωση της Τετάρτης, είναι οι Αλληλέγγυοι Χίου που σε ανακοίνωσή τους εκφράζουν τη διαφωνία τους στη δημιουργία ΠΡΟΚΕΚΑ οπουδήποτε στο νομό, ενώ επισημαίνουν ότι “δεν συμμετέχουν σε μια διαμαρτυρία που έχει επίκεντρο την ξενοφοβία και την πρόκληση συναισθημάτων μίσους προς τους πρόσφυγες, με ηχηρή προβολή της «κανονικότητας» της ζωής των ελληνικών νησιών που δήθεν διαταράχτηκε από το προσφυγικό..”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Οι αλληλέγγυοι στην Χίο είμαστε ενάντια στη δημιουργία ΠΡΟΚΕΚΑ οπουδήποτε στο νομό. Είμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε δομή κλειστή που θυμίζει ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης ή ανοιχτή δομή τύπου ΒΙΑΛ που εξαθλιώνει όσους διαβούν εκεί καθώς και τους κατοίκους της περιοχής.

Έχουμε τοποθετηθεί από καιρό ενάντια στην συμφωνία ΕΕ Τουρκίας που εγκλωβίζει τους πρόσφυγες στην Ελλάδα καθώς και ενάντια στον χρόνιο περιορισμό των προσφύγων στα νησιά.

Εμείς όλο αυτό το διάστημα είμαστε δίπλα στους πρόσφυγες, προσπαθώντας να τους βοηθήσουμε με κάθε τρόπο, γιατί έχουμε συνειδητοποιήσει ότι προβλήματα κοινά με εμάς τους έχουν οδηγήσει στην προσφυγιά (πόλεμος, οικονομικές συνθήκες κλπ).

Αντί λοιπόν να καλεστούν και οι πρόσφυγες να είναι μαζί μας στην διαμαρτυρία, οι γνωστοί ακροδεξιοί κύκλοι περί τον περιφερειάρχη και τον δήμαρχο προσπαθούν να προπαγανδίσουν τα γνωστά ψέματα και την κινδυνολογία σχετικά με την αλλοίωση της εθνικής ταυτότητας και της αντικατάστασης πληθυσμού.

Στην συγκέντρωση της Τετάρτης δεν θα λάβουμε μέρος, γιατί το επίσημο πλαίσιο όπως αυτό διατυπώνεται με αφίσες, με συνθήματα και με κάθε άλλο τρόπο, διανθίζεται με τα σενάρια της ακροδεξιάς προπαγάνδας για δήθεν ισλαμοποίηση της Ελλάδας.

Δεν συμμετέχουμε σε μια διαμαρτυρία που έχει επίκεντρο την ξενοφοβία και την πρόκληση συναισθημάτων μίσους προς τους πρόσφυγες, με ηχηρή προβολή της «κανονικότητας» της ζωής των ελληνικών νησιών που δήθεν διαταράχτηκε από το προσφυγικό..


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΧΙΟΥ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)