to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:01 | 21.01.2020

Πολιτική

Χ. Γιαννούλης: Στην υπηρεσία της ιδιωτικής εκπαίδευσης με δογματική επιμονή η ΝΔ

Σκληρή κριτική στη κυβέρνηση και προσωπικά στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως άσκησε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης, κατά την διάρκεια της συζήτησης του σχεδίου νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.


Παραθέτουμε σημεία από την παρέμβαση του.

·         Θέλω να επιβραβεύσω την υπουργό Παιδείας γιατί πραγματικά είναι συνεπής σε μία γραμμή, την οποία καταγγείλαμε προεκλογικά, την οποία ακολουθεί με δογματική επιμονή. Το πρόβλημα της δεν είναι πως θα ενισχυθούν τα δημόσια πανεπιστήμια αλλά ο χώρος της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

·         Με τα πολλαπλά ψέματα η ΝΔ και τα στελέχη της, έχασαν  μέσα σε 7 μήνες το δικαίωμα να επιχειρούν να εμφανίζονται ως υπερασπιστές του δημοσίου συμφέροντος.

·         Στα όρια της υποκριτικής τελειότητας έφτανε προεκλογικά  ο δήθεν πόνος της ΝΔ  για τους νέους που αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό.

·         Έρχονται σήμερα και πετάνε στο δρόμο 5500 νέους επιστήμονες, με ιδιαίτερα υψηλά  προσόντα, που στελέχωσαν τη δημόσια διοίκηση, με εξαιρετικά αποτελέσματα.

·         Την ίδια ώρα ο υπουργός Εργασίας, άλλος ένας μέγας θιασώτης της  πολιτικής απάτης και του ψέματος, στήνει μία επικοινωνιακή φιέστα με τον επαναπατρισμό 500 νέων.

·         Οι εκπαιδευτικοί των Σχολών Μαθητείας του ΟΑΕΔ, με ίδια προσόντα και ίδιες υποχρεώσεις με τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δεν έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν ως  έμπειροι εκπαιδευτικοί αιτήσεις για τις νέες δομές.

·         Η κυρία Κεραμέως δεν θα αποφύγει να είναι η δεύτερη υπουργός, μετά τον Βασίλη Κοντογιαννόπουλο, που θα δει το δρόμο της εξόδου, όχι γιατί δέχεται τα πυρά της αντιπολίτευσης, αλλά  γιατί δεν θα καταφέρει ποτέ να αποκτήσει την εμπιστοσύνη  μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)