to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:05 | 20.01.2020

Διεθνή

Αιθιοπία: Τουλάχιστον 10 νεκροί από την κατάρρευση εξέδρας κατά τη διάρκεια των εορτασμών για τα Θεοφάνεια

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 100 τραυματίστηκαν στην Αιθιοπία μετά την κατάρρευση σήμερα μιας ξύλινης εξέδρας, όπου στέκονταν, καθώς παρίσταντο στους εορτασμούς των Θεοφανείων στην πόλη Γκόνταρ (βόρειο τμήμα).


Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 08.00 το πρωί τοπική ώρα (07.00 ώρα Ελλάδας) ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη οι εορτασμοί για τα Θεοφάνεια.

Δύο γιατροί του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Γκόνταρ επιβεβαίωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο, υπό καθεστώς ανωνυμίας, ότι στην τραγωδία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 10 άνθρωποι. Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 3 νεκρούς.

«Αυτήν την ώρα, έχουμε 10 νεκρούς» είπε ένας από τους γιατρούς στο AFP.

Νωρίτερα, ο υπεύθυνος της δημοτικής αρχής της Γκόνταρ για την «ειρήνη και την ασφάλεια» Τέσφα Μεκόνεν έκανε λόγο για 3 νεκρούς, ενώ διευκρίνισε ότι πέντε άνθρωποι έχουν «τραυματιστεί σοβαρά». Υπολόγισε σε περίπου 100 τον συνολικό αριθμό των τραυματιών.

Κάθε χρόνο, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι επισκέπτονται την Γκόνταρ για την περίσταση, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ασαλέου Γουόρκου, ο επικεφαλής του γραφείου τουρισμού της πόλης.

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώνονται πριν από την αυγή κοντά στα λουτρά του Φασιλιντές, μια πέτρινη κατασκευή που φέρει το όνομα του αυτοκράτορα του 17ου αιώνα για να δουν τους πιστούς να βουτούν στο νερό για να γιορτάσουν τη βάπτιση του Ιησού στον Ιορδάνη ποταμό.

Εκατοντάδες εξ αυτών στάθηκαν πάνω σε μια αυτοσχέδια ξύλινη κατασκευή, η οποία κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της τελετής, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στο AFP.

«Ακούσαμε έναν δυνατό κρότο και αυτό που είδαμε στη συνέχεια, στα φορεία, δεν ήταν ευχάριστο. Στην αρχή, πανικοβλήθηκαν, διότι η σύζυγός μου βρισκόταν εκεί, όμως κατόπιν τη βρήκα…» περιέγραψε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σάμουελ Μπαχερού, που ήρθε από την Αντίς Αμπέμπα για τον εορτασμό των Θεοφανείων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)