to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:01 | 20.01.2020

Πολιτική

Ολ. Γεροβασίλη: Η μόνη αλήθεια κ. Βρούτση είναι ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι

«Η μόνη αλήθεια κ. Βρούτση είναι ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι», τόνισε η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, απαντώντας στον υπουργό Εργασίας, Γ. Βρούτση


«Η μόνη αλήθεια κ. Βρούτση είναι ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι», τόνισε η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, απαντώντας στον υπουργό Εργασίας, Γ. Βρούτση, αναφορικά με το θέμα που ανέδειξε η Αυγή το περασμένο Σάββατο για τη ρουσφετολογική διάταξη που έχει στα σκαριά το υπουργείο Εργασίας για τους συνταξιούχους του δημοσίου τομέα.  

 
Σχολιάζοντας το θέμα χτες Κυριακή, η Ολ. Γεροβασίλη σημείωσε πως «αφού τακτοποίησαν τα γαλάζια “golden boys”, είπαν να τακτοποιήσουν και τους χρυσούς παππούδες με φωτογραφική διάταξη που περιλαμβάνεται στο νέο Ασφαλιστικό προκειμένου να μπορούν να εργάζονται στο Δημόσιο συνταξιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι λαμβάνοντας και μισθό και σύνταξη».
Και πρόσθεσε: «Αν δεν ήταν επικίνδυνοι όπως δείχνουν οι χειρισμοί τους στα εθνικά και στο μεταναστευτικό και προσβλητικοί απέναντι στη νέα γενιά η οποία τους βλέπει να μετατρέπουν το δημόσιο σε ρουσφετολογικό μηχανισμό για το κόμμα τους και να στερεί από αυτήν ευκαιρίες, θα ήταν απλά αστείοι όπως αστείο κατάντησαν και το σύνθημα τους περί "αριστείας"». 
 
Προκειμένου να δικαιολογήσει την φωτογραφική διάταξη που προετοιμάζει για τον διορισμό συνταξιούχων στα υπουργικά γραφεία και με μισθό και χωρίς περικοπή της σύνταξης τους, ο Γ. Βρούτσης επικαλέστηκε τις δήθεν περικοπές στις συντάξεις που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ: «Είναι ντροπή κ. Γεροβασίλη μετά τις δραματικές περικοπές που κάνατε στις συντάξεις να μιλάτε για "χρυσούς παππούδες". Ζητήστε συγγνώμη που θέσατε τους Έλληνες συνταξιούχους στο περιθώριο και σταματήστε να τους κουνάτε το δάκτυλο», καταλήγει η ανακοίνωση. Και πρόσθεσε: «Καταλάβετέ το. Δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ και ευτυχώς για την ελληνική κοινωνία, δεν είμαστε όλοι ίδιοι!». 
 
Η ΝΔ είναι αυτή που χρωστά συγγνώμη στους συνταξιούχους
 
Απαντώντας, η Ολ. Γεροβασίλη υπενθύμισε πως την περίοδο 2010-2015, οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προχώρησαν σε 12 περικοπές συντάξεων. Ολόκληρη η δήλωση της γραμματέως της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:
 

«Δυστυχώς για τον κ. Βρούτση η αλήθεια και οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και δεν αλλάζουν όσα ψέματα και να χρησιμοποιήσει.
 

Την περίοδο 2010 -2015 οι κυβερνήσεις του παλαιού δικομματισμού- επιφανής εκπρόσωπος του οποίου είναι ο κ. Βρούτσης-  με 12 οριζόντιες μειώσεις συντάξεων αφαίρεσαν 45 δις ευρώ από το εισόδημα των συνταξιούχων.
 

Ανάμεσα τους η 13η και η 14η σύνταξη, δηλαδή δυο ολόκληρες συντάξεις τον χρόνο.
 

Σε ότι αφορά τους "χρυσούς παππούδες" ο κ. Βρούτσης καλά θα κάνει να ξαναδιαβάσει την ανάρτηση μου. Σε αυτήν επικρίνω τη μεθόδευση της κυβέρνησης να στελεχώσει γραφεία βουλευτών και υπουργών με μετακλητούς- συνταξιούχους από την εκλογική τους πελατεία δίνοντας τους και μισθό και σύνταξη.

 
Αν κάποιοι χρωστούν μια συγγνώμη στους συνταξιούχους κύριε Βρούτση είναι αυτοί που μείωσαν το εισόδημα τους κατά 40%, είναι αυτοί που τους έκοψαν το μέρισμα που έπαιρναν  τα Χριστούγεννα για τρία συνεχή χρόνια επί ΣΥΡΙΖΑ και είναι αυτοί που ετοιμάζονται τώρα να κόψουν και την 13η σύνταξη που θεσμοθέτησε  η προηγούμενη κυβέρνηση.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)