to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:14 | 17.01.2020

Κοινωνία

Επίθεση με μπογιές από τον Ρουβίκωνα στα γραφεία της «Δημοκρατίας» και της «Espresso»

Περίπου 15 άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπά τους επιτέθηκαν αργά το βράδυ της Πέμπτης στα γραφεία των εφημερίδων "Δημοκρατία" και "Espresso", στο Παγκράτι.


Περίπου 15 άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπά τους επιτέθηκαν αργά το βράδυ της Πέμπτης στα γραφεία των εφημερίδων "Δημοκρατία" και "Espresso", στο Παγκράτι. Όπως φαίνεται και στο βίντεο που ανήρτησε η αναρχική συλλογικότητα «Ρουβίκωνας» στο athens indymedia, η ομάδα των ατόμων μπήκε στο εσωτερικό του κτιρίου που στεγάζει τις εφημερίδες και ανέβηκε στα γραφεία, όπου πέταξαν μπογιές, έγραψαν συνθήματα και προκάλεσαν φθορές. Στη συνέχεια έριξαν φέιγ βολάν πριν αποχωρήσουν.  Δεν έχει γίνει κάποια προσαγωγή.

Δείτε το βίντεο εδώ

Σε προκήρυξη που δημοσίευσε στο athens indymedia, o Ρουβίκωνας γράφει: « ας μάθουν λοιπόν ότι τους παρατηρούμε πολύ προσεκτικά. Εμείς δεν είμαστε ούτε από αυτούς που θα πουν "δεν τρέχει τίποτα με τους γραφικούς της espresso", ούτε απο αυτούς που θα κάνουν μηνύσεις, ούτε απο αυτούς που θα πληρώσουν για να μην αποκαλυφθεί το όνομά τους σε κάποιο σκάνδαλο», ενώ σε άλλο σημείο αναφέρουν: τι κοινό έχει ένα «πέτσινο πέναλτι», ο βίος ενός πατέρα της εκκλησίας, ένα ιστορικό άρθρο σε καθαρεύουσα και πολυτονικό, η κλειδαρότρυπα στα κρεβάτια επωνύμων και η πολιτική αρθρογραφία για τις κοινοβουλευτικές καμαρίγιες; Εχουν κοινό ιδιοκτήτη. Η Δημοκρατικός Τύπος Α.Ε. με frontman τον γνωστό εκδότη Φιλιππάκη και από πίσω ποιος ξέρει ποια ονόματα πολιτικοοικονομικών παραγόντων είναι ιδιοκτήτης ενός σετ εφημερίδων που πιάνουν τα βασικά πόστα της καθεστωτικής δημοσιογραφίας. Ποδόσφαιρο, παπαδαριό, ιστορικός τύπος, κιτρινίλα και πολιτικό νταλαβέρι. «Live Sport», «Δημοκρατία», «Espresso», «Εστία» και «Ορθόδοξη Αλήθεια».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)