to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:01 | 15.01.2020

Αθλητισμός

Π. Ογκουνσότο: Τιμωρία στη Λάρισα, για να μην πάρει έκταση ο ρατσισμός στα γήπεδα

Ο Πατρίκ Ογκουνσότο μιλάει για τη ρατσιστική επίθεση οπαδών της Λάρισας στον Αμπου Μπα, τον μέσο του Αρη, στον αγώνα του περασμένου Σαββάτου


«Δεν με πήρανε τα χρόνια. Είμαι στα 37, παίζω τρεις φορές την εβδομάδα και διατηρούμαι σε καλή κατάσταση. Άλλος σταματά στα 30 ή και στα 45. Είναι διαφορετικά για τον καθένα... Εγώ λέω να σταματήσω στα 45 ή στα 46».
Τα λόγια του Πατρίκ Ογκουνσότο είναι από μια συζήτηση που έγινε με δυσάρεστη αφορμή. Η ρατσιστική επίθεση οπαδών της Λάρισας στον Αμπου Μπα, τον μέσο του Αρη, στον αγώνα του περασμένου Σαββάτου, του θύμισε την δική του περιπέτεια στο Βέλγιο. 
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε για το νόμο που θα πρέπει να δώσει οριστική λύση και συμβουλεύει τον Μπα να δυναμώσει για να αντιμετωπίσει όλες τις δυσκολίες φτάνοντας σε μεγάλες ποδοσφαιρικές στιγμές. 

Αναλυτικά η συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

-Πατρίκ, στην πορεία σου, στα πρώτα σου βήματα στην Ελλάδα, παίζοντας αρχικά για τον Εργοτέλη και τον ΟΦΗ, αντιμετώπισες προβλήματα στα γήπεδα; Είχες να αντιμετωπίσεις προβλήματα όπως ο Αμπού Μπα στη Λάρισα;

«Για να λέμε την αλήθεια και να συζητάμε με ειλικρίνεια: παντού στον κόσμο συμβαίνει αυτό που συνέβη στη Λάρισα. Και στην Ελλάδα συμβαίνει όπως άλλωστε συμβαίνει στην Ιταλία με τον Μπαλοτέλι. Για εμένα δεν είναι θέμα για τον ποδοσφαιριστή. Εγώ έχω δεχθεί επίθεση όταν έπαιξα στο Βέλγιο. Ήταν ένας αντίπαλός μου που με έβρισε με άσχημο τρόπο. Αυτό συνέβη όταν ήμουν στη Βέστερλο. 
Εγώ τότε, τι έκανα: Σταμάτησα τη μπάλα. Σταμάτησα το παιχνίδι και του είπα ότι δεν είναι σωστό, που με βρίζει με αυτό τον τρόπο...
Αλλά, ξέρετε, το πρόβλημα δεν είναι αυτοί που βρίζουν. Το πρόβλημα είναι η ΕΠΟ. Είναι ότι δεν τιμωρούνται αυτοί που επιτίθενται σε όλους εμάς. Κι ο Άρης θα πρέπει να προσφύγει στα δικαστήρια για όλους αυτούς που επιτέθηκαν στον ποδοσφαιριστή του. Και η απόφαση του δικαστηρίου να εφαρμοστεί από την ομοσπονδία. 
Αν δεν συμβεί τίποτε, αν δεν τιμωρηθούν όσοι ευθύνονται για αυτή την ασχήμια, τότε πολύ σύντομα θα αντιμετωπίσουμε τα ίδια και μεγαλύτερα προβλήματα. 
Αυτή τη φορά ήταν ο Μπα, θα έρθει η σειρά ενός άλλου ποδοσφαιριστή και έτσι θα πάρει μεγάλες διαστάσεις κάτι που πρέπει να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά από νωρίς».

-Ποιος θα πρέπει να τιμωρηθεί;
«Μα φυσικά η ομάδα. Η ομοσπονδία θα πρέπει να επιβάλει ποινή, δεν γνωρίζω πως και ποια ακριβώς... Η ομάδα από την πλευρά της θα πρέπει να πάρει τα μέτρα της για όλους αυτούς που βρίζουν τους ποδοσφαιριστές από την κερκίδα. 
Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι δεν πηγαίνουμε στο γήπεδο γιατί πρέπει να βρίσουμε και να επιτεθούμε στον αντίπαλο. Είναι η αγάπη για τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο που μας φέρνει κοντά. Αν η ομοσπονδία καθαρίσει οριστικά την υπόθεση χωρίς να καθυστερεί, τότε θα πάρουν όλα το δρόμο τους και δύσκολα θα ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο με τη Λάρισα».

-Πάτρικ, πώς αντέδρασες στο επεισόδιο που είχες στο Βέλγιο; Μπορείς να μας το περιγράψεις με λεπτομέρειες;
«Πήγα κατευθείαν στο διαιτητή. Του είπα ότι με βρίζει ένας αντίπαλος με ρατσιστικό τρόπο. Ο διαιτητής σταμάτησε το παιχνίδι. Πήγε στον τέταρτο διαιτητή και κάτι κουβέντιασαν. Το ανέφεραν στην ομοσπονδία. Την επόμενη ημέρα, η ομάδα μου, η Βέστερλο, με πήρε και πήγαμε μαζί στην ομοσπονδία, στις Βρυξέλες και καταγγείλαμε το επεισόδιο. Αυτός λοιπόν ο ποδοσφαιριστής τιμωρήθηκε με ποινή πέντε αγωνιστικών».

-Πώς νομίζεις ότι νοιώθει ένας ποδοσφαιριστής στη θέση του νεαρού του Άρη, του Αμπου Μπα;
«Σίγουρα πολύ άσχημα. Νομίζω ότι το παιδί θα σοκαρίστηκε αρχικά με όσα θα άκουσε από την κερκίδα. Δεν ξέρω μετά πως ακριβώς μπορεί να το σκέφτεται, αλλά, δεν αποκλείεται να φοβάται τι θα ακούσει και πάλι σε ένα άλλο γήπεδο. Τι θα συναντήσει αν τυχόν περάσει χωρίς συνέπειες αυτό που του συνέβη στη Λάρισα. 

Δεν είναι πάντως κάτι που συμβαίνει συχνά στην Ελλάδα. Είναι ίσως η δεύτερη, τρίτη φορά που ακούω ότι συνέβη κάτι τέτοιο τόσο δυσάρεστο με ρατσιστικά συνθήματα. 
Στην Ελλάδα μπορεί να βρίζουν, αλλά, δεν ακούγονται συχνά ρατσιστικά συνθήματα».

-Ποια είναι η συμβουλή σου για τον Αμπού Μπα;
«Να δουλέψει σκληρά και να αποδείξει ότι είναι καλός ποδοσφαιριστής και μπορεί να φτάσει ψηλά. Να αφήσει πίσω του ό,τι συνέβη και να παραμείνει συγκεντρωμένος στην προετοιμασία του. Να βελτιώνεται και να γίνεται όλο και πιό δυνατός για να αντιμετωπίσει όλες τις δυσκολίες που θα του παρουσιαστούν».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)