to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:14 | 14.01.2020

Πολιτική

Έκτακτη σύσκεψη Θεοδωρικάκου με τους δημάρχους της Λέσβου και τον Περιφερειάρχη Βορ. Αιγαίου

Στην Αθήνα μεταβαίνουν εκτάκτως το απόγευμα ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης και ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος προκειμένου να συναντηθούν το απόγευμα με τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο - Ισως υπάρχουν «δεύτερες σκέψεις» της κυβέρνησης για τη διαχείριση του προσφυγικού, εκτιμά τοπικό ΜΜΕ της Λέσβου


Όπως αναφέρει το Νησί της Λέσβου:

Πρόκειται για κατ' επείγουσα σύσκεψη, που μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Ν», θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Sofitel, στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας, αφού οι τρεις τους θα επιστρέψουν στη Μυτιλήνη με τη βραδινή πτήση.

Βάσει των πληροφοριών του «Ν», η κυβέρνηση προσπαθεί να εξασφαλίσει ευρεία συναίνεση ως προς τη νέα κλειστή δομή στο νησί της Λέσβου και για το λόγο αυτό ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ζήτησε να συναντηθεί με τους Μουτζούρη, Κύτελη και Βέρρο.

Υπό το βάρος των εξαγγελιών για δυναμικές κινητοποιήσεις, αλλά και μετά τα έκτροπα που σημειώθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου με τον προπηλακισμό του κυβερνητικού Βουλευτή Νότη Μηταράκη, η κυβέρνηση δείχνει πως ενδεχομένως έχει «ταρακουνηθεί», κάνοντας δεύτερες σκέψεις για τη νέα κλειστή δομή στο νησί μας.

Εξάλλου, αν πρόκειται στη νέα αυτή σύσκεψη ο Τάκης Θεοδωρικάκος να μεταφέρει ξανά στους τοπικούς άρχοντες του νησιού το κυβερνητικό σχέδιο για νέα κλειστή δομή στην Άντισσα και ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος να επαναλάβει -επιχειρηματολογώντας- την άρνησή του, μάλλον χαμένος χρόνος θα είναι για όλους.

Όλα δείχνουν, πιθανότατα, ανατροπή στα κυβερνητικά σχέδια και το «Ν» παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.

Καταδικάζει - με αστερίσκους - την επίθεση στο Μηταράκη ο Κ. Μουτζούρης

Με δήλωση του στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, καταδικάζει τη χθεσινή επίθεση σε βάρος του βουλευτή Χίου και υφυπουργού Εργασίας Νότη Μηταράκη στο Δημαρχείο της Χίου, όπου προσερχόταν σε ειδική συνεδρίαση για το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα. Ωστόσο, ο - γνωστός για τις ακραίες θέσεις που κατά καιρούς εκφέρει - Περιφερειάρχης δικαιολογεί εν μέρει και εμμέσως την επίθεση:

«Πρέπει όμως, σημείωσε ο κ. Μουτζούρης να γίνει αντιληπτό ότι αυτά συμβαίνουν γιατί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα νησιά κάνουν τις τοπικές κοινωνίες να υπερβαίνουν ακόμα και αυτά τα παραδοσιακά όρια τους». Στη δήλωση του ακόμα ο κ. Μουτζούρης τόνισε ότι «οι τοπικές κοινωνίες έκαναν υπομονή καιρό τώρα. Απαιτούμε πλέον από τη Διοίκηση του κράτους να κάνει πράξη άμεσα τις προεκλογικές της υποσχέσεις. Από τα όσα έχουν εξαγγελθεί ως τώρα δεν έχει υπάρξει το παραμικρό αποτέλεσμα πέραν της αύξησης του αριθμού των μεταναστών στα νησιά. Κοντά στις 50.000 μετανάστες έχουμε στα τρία μεγάλα νησιά από τους οποίους οι μισοί στη Λέσβο. Φτάνει… Στα πλαίσια της νομιμότητας θα κάνουμε ότι πρέπει να κάνουμε για τα νησιά μας και τους νησιώτες».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)