to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:05 | 14.01.2020

Οικονομία

«Θετικότατο βήμα η σύσταση Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας»

«Η ύπαρξη Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για την Φέτα είναι μια ελπιδοφόρα και αναγκαία συνθήκη για την ανάπτυξη του κλάδου της αιγοπροβατοτροφίας, την προάσπιση και την ανάδειξη του εθνικού μας προϊόντος αλλά και τη διάχυση, με δίκαιο τρόπο, των ωφελειών σε αυτούς που εμπλέκονται στην παραγωγική διαδικασία», τονίζει ο Στ. Αραχωβίτης εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ


Αναλυτικά η δήλωση του τομεάρχη Αγροτικής Πολιτικής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Αραχωβίτη, για τη σύσταση Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας:

«Χαιρετίζουμε τη διαφαινόμενη συμφωνία για τη σύσταση Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας σαν την κατάληξη μιας διαδρομής πολλών χρόνων και πάνω στην βάση της σύγκλισης που βρήκε κοινό τόπο τον Απρίλιο του 2019.

Η ύπαρξη Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για την Φέτα είναι μια ελπιδοφόρα και αναγκαία συνθήκη για την ανάπτυξη του κλάδου της αιγοπροβατοτροφίας, την προάσπιση και την ανάδειξη του εθνικού μας προϊόντος αλλά και τη διάχυση, με δίκαιο τρόπο, των ωφελειών σε αυτούς που εμπλέκονται στην παραγωγική διαδικασία.

Αξίζουν, λοιπόν, συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλαν διαχρονικά στην ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας, με πίστη στο εγχείρημα και με ανιδιοτέλεια.

Οφείλω, ωστόσο, να επισημάνω ότι η διαφαινόμενη συμφωνία βρίσκεται δυο βήματα πίσω από την σύγκλιση που είχε επιτευχθεί τον Απρίλιο του 2019. Η αλλαγή μάλιστα στους εσωτερικούς συσχετισμούς φαίνεται να αδυνατίζει τις θέσεις και την εκπροσώπηση των κτηνοτρόφων. 

Επιπλέον, δεν εξασφαλίζεται επαρκώς η συμμετοχή των συνεταιρισμών που όλοι θεωρούμε ότι είναι κρίσιμο να διαδραματίσουν έναν πιο ενεργό ρόλο στο άμεσο μέλλον.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ένα θετικότατο βήμα προς τον πολυπόθητο σκοπό. Η καθημερινή πρακτική και λειτουργία θα δείξει αν θα επιβεβαιωθούν ή θα διαψευστούν οι μεγάλες μας προσδοκίες. Εμείς ελπίζουμε ότι οι εμπλεκόμενοι θα επιδείξουν πλήρη αυτογνωσία των ιστορικών ευθυνών που αναλαμβάνουν και θα πράξουν τα βέλτιστα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)