to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:53 | 28.05.2013

Πολιτική

Δημ. Παπαδημούλης: Οικογενειακό καβγαδάκι η χθεσινή διαφωνία των «3»

Αποσπάσματα συνέντευξης του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στον ΑΝΤ1


Μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 (Γ.Παπαδάκης), σχετικά με τη χθεσινή διαφωνία των τριών πολιτικών αρχηγών για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, δήλωσε τα εξής:

Το σημαντικότερο από τη χθεσινή σύσκεψη των τριών αρχηγών δεν είναι η διαφωνία για το αντιρατσιστικό. Αυτή λειτούργησε ως αφορμή. Είχαμε για μια ακόμη φορά την επανάληψη του ίδιου φαινομένου: βγαίνουν Κουβέλης και Βενιζέλος στα ΜΜΕ και λένε τα δικά τους αλλά στο τέλος «περνάει» του Σαμαρά, ο οποίος δεν βγαίνει ποτέ να μιλήσει και πουθενά αλλά κάνει το δικό του. Είναι φανερό ότι αφεντικό της κυβέρνησης είναι ο Σαμαράς, ο οποίος φροντίζει να το δείχνει με κάθε τρόπο: «τσαλακώνει» τους υπουργούς του, παίρνει πίσω όσα είχε πει αρχικά, μετατρέπει το Γεν. Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου σε ένα πορτ παρόλ της κυβέρνησης, χρησιμοποιεί την ΚΕ.Ν.Ε ως εργαλείο για να «αδειάσει» τους συνεταίρους του και οι συνεταίροι του τελικά το...καταπίνουν!

Οικογενειακό καβγαδάκι η χθεσινή διαφωνία των «3»

Αυτό που έγινε χθεςθα αποδειχθεί τελικά ένα οικογενειακό καβγαδάκι, διότι όταν οι τρεις αρχηγοί είναι ενωμένοι και δεμένοι στο κατάρτι της κυβέρνησης και μοιράζονται το κόστος της σκληρής μνημονιακής πολιτικής, δεν θα τα «σπάσουν» για το αντιρατσιστικό. Ο Σαμαράς βλέπει ότι τον «παίρνει» να το παίζει αφεντικό απέναντι στους δύο συνεταίρους του, την ίδια στιγμή που τα όποια κέρδη από την κυβερνητική πολιτική φαίνεται πως τα παίρνει ο Σαμαράς, ενώ τη «χασούρα» ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης.

Πάντως, σε ό,τι αφορά εμάς, πιθανόν να μην περιμένουμε τους άλλους αλλά να πάρουμε τις δικές μας πρωτοβουλίες, ως αξιωματική αντιπολίτευση, σχετικά με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο -το θέμα είναι προς συλλογική εξέταση- αλλά για μας η προτεραιότητα βρίσκεται αλλού: ανεργία, ακρίβεια, μισθοί, συντάξεις, ανισότητες, υπερφορολόγηση...

Εκλογές: σκληρό «ντέρμπι» πολωμένο ανάμεσα σε ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, αν τις δούμε όλες μαζί, δείχνουν ότι η μεν διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ είναι στα όρια του στατιστικού λάθους αλλάΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ υφίστανται ζημιά. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, ο Σαμαράς είναι σε θέση να επιβάλλει την αλαζονεία του, καθώς τα άλλα δύο κόμματα έχουν τις εκλογικές τους φοβίες. Ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε η ΔΗΜ.ΑΡ θέλουν εκλογές νωρίτερα από τις επόμενες κάλπες. Οι εκλογές, όποτε κι αν γίνουν -κατά την εκτίμησή μου πολύ νωρίτερα από το τέλος της τετραετίας- θα είναι ένα σκληρό «ντέρμπυ» πολιτικά, ηλικιακά και γεωγραφικά, πολωμένο ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Το βασικό δίλημμα θα είναι ή κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ και πρωθυπουργό τον Σαμαρά ή κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργό τον Τσίπρα, ενώ το αποτέλεσμα θα κριθεί πολύ πάνω από το 30%. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)