to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:27 | 13.01.2020

Κοινωνία

Το υπ. Παιδείας επιβεβαιώνει ότι «αποκαθιστά» τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών

Καταργείται η αργία, καθιερώνονται «εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν των τριών Αγίων και της Παιδείας, καθώς και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας» κοπάσει


«Ανοικτά και όχι κλειστά θα είναι σχολεία την 30ή Ιανουαρίου» καθώς, όπως επαναλαμβάνει (Δευτέρα 13/1/2020) το υπουργείο Παιδείας, «αποκαθίσταται η ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών». Το υπουργείο, μετά τις αντιδράσεις από εκκλησαστικούς και ακροδεξιούς κύκλους (όπως το κόμμα του Βελόπουλου), διευκρινίζει ότι «η 30ή Ιανουαρίου κάθε έτους, ημέρα της εορτής των Τριών Ιεραρχών, αποκαθίσταται ως ημέρα πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν των τριών Αγίων και της Παιδείας, καθώς και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας».

Επιβεβαιώνει με τον τρόπο αυτό ένα ακόμα βήμα προς το σχολείο - κατηχητικό που ονειρέυεται η Ν. Κεραμέως, την ώρα που δεν έχουν κοπάσει ακόμα οι αντιδράσεις για την επιχορήγηση της Εκκλησιαστικής Ακαδημίας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής στη Βοστώνη.

Η οπισθοδρομική ρύθμιση για την γιορτή των Τριών Ιεραρχών θα αφορά τόσο την πρωτοβάθμια όσο και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δημόσια και ιδιωτική. Κατά τα λοιπά, «το σχολείο θα λειτουργεί κανονικά και θα πραγματοποιείται το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας. Η σχετική νομοθετική ρύθμιση, που εμπεριέχεται σε κατατεθέν Νομοσχέδιο του Υπουργείου, θα προσαρμοστεί κατά την κοινοβουλευτική διαδικασία προκειμένου να αποτυπώνει πλήρως τα ανωτέρω». 

Σημειώνουμε  ότι με διάταξη του πρώην υπουργού Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου, τα Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία παρέμεναν κλειστά την ημέρα των Τριών Ιεραρχών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)