to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:07 | 13.01.2020

Κοινωνία

«Πλεονάζον προσωπικό» θεωρεί ο ΟΤΕ τους 6 απολυμένους φύλακες, μέχρι τις 20/1 θα απαντήσει αν θα τους επαναπροσλάβει

Η θέση της Ομοσπονδίας των εργαζομένων «παραμένει αδιαπραγμάτευτη: σε μια υπερκερδοφόρα επιχείρηση είμαστε απολύτως ενάντιοι στις απολύσεις εργαζομένων»


(φωτογραφία από τη συγκέντρωση της Δευτέρας 13/1 έξω από το υπουργείο Εργασίας)

Μετά την απεργία διαρκείας των εργαζομένων του ΟΤΕ, για τη συνέχιση ή όχι της οποίας αναμένεται να αποφασίσει το απόγευμα της Δευτέρας η Ομοσπονδία (ΟΜΕ - ΟΤΕ), έγινε ένα μικρό βήμα ως προς το ζήτημα της ανάκλσης των 6 απολύσεων φυλάκων. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ΟΜΕ - ΟΤΕ, το μεσημέρι της Δευτέρας συζητήθηκε το αίτημά της για τριμερή συμφιλιωτική συνάντηση για το θέμα των απολύσεων, παρουσία της Γενικής  Γραμματέως Άννας Στρατινάκη και του Γενικού Διευθυντή Κώστα Αγραπιδά.

Η ΟΜΕ-ΟΤΕ επεσήμανε ότι οι απολύσεις των έξι φυλάκων ήταν απολύτως αδικαιολόγητες, εκδικητικές για το γεγονός ότι δεν συμμετείχαν στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της επιχείρησης και καταχρηστικές στο σύνολό τους. Ο ΟΤΕ, από την άλλη, υποστήριξε χωρίς να αιτιολογήσει την άποψή του ότι δεν θα μπορούσε να απασχολήσει περαιτέρω τους έξι εργαζόμενους, γεγονός ωστόσο που τελικά εξαναγκάστηκε να πράξει, λέγοντας ότι ήταν πλεονάζον προσωπικό, μετά από αίτημα του Υπουργείου προς τη Διοίκηση του ΟΤΕ.

Ο ΟΤΕ δεσμεύτηκε ότι μέχρι τη Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020, θα εξετάσει και θα απαντήσει αν μπορεί να απασχολήσει τους εργαζομενους αυτούς σε θέσεις εργασίας. Από την εκπρόσωπο του υπουργείου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Ομίλου ΟΤΕ, προτάθηκε, «σε περίπτωση αδυναμίας αξιοποίησης των 6 φυλάκων σε άλλο αντικείμενο, η εταιρεία να εξετάσει τη δυνατότητα, έστω και εκπρόθεσμα, να ενταχθούν στα πακέτα αποχώρησης».

Όπως σχολιάζει η ΟΜΕ - ΟΤΕ: «Η θέση μας παραμένει αδιαπραγμάτευτη: σε μια υπερκερδοφόρα επιχείρηση είμαστε απολύτως ενάντιοι στις απολύσεις εργαζομένων. Ο ΟΤΕ οφείλει να επανεξετάσει τη θέση του όπως σωστά επισήμανε το Υπουργείο Εργασίας. Η σημερινή θέση του Υπουργείου Εργασίας είναι μια πρώτη επιτυχία των αγώνων μας και της συμμετοχής των συναδέλφων σ’ αυτούς».

Στην τριμερή συνάντηση, παρευρέθηκαν και παρενέβησαν υπέρ των απολυμένων εκπρόσωποι από τη ΓΣΕΕ, το ΕΚΑ και τον ΠΑΣΕ-ΟΤΕ, μέλη του οποίου είναι οι φύλακες που έχουν απολυθεί.

Σε συνέχεια της λήξης της απεργίας της ΟΜΕ-ΟΤΕ χθες, η διοίκηση, όπως η ίδια ανακοίνωσε, απέστειλε στην ομοσπονδία πρόσκληση σε συνάντηση για συνέχιση του διαλόγου, με αντικείμενο την υπογραφή νέας επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας στον ΟΤΕ.

Τ.Γ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)