to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:32 | 13.01.2020

Κοινωνία

Αναστέλλει η ΔΕΗ τη διακοπή ρεύματος στο Γηροκομείο Αθηνών

Ανεστάλη, ύστερα από παρέμβαση του προέδρου της ΔΕΗ Γιώργου Στάσση, η διαδικασία διακοπής παροχής ρεύματος προς το Γηροκομείο Αθηνών, λόγω υπέρογκων οφειλών του ιδρύματος.


Ανεστάλη, ύστερα από παρέμβαση του προέδρου της ΔΕΗ Γιώργου Στάσση, η διαδικασία διακοπής παροχής ρεύματος προς το Γηροκομείο Αθηνών, λόγω υπέρογκων οφειλών του ιδρύματος.

Οι οφειλές αυτές, όπως επισημαίνει η ΔΕΗ, ξεπερνούν τα 1,3 εκατ. ευρώ, δεν εξυπηρετούνται τα τελευταία 5 χρόνια και για το λόγο αυτό η προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΗ κατέθεσε αγωγή το 2018.

Παράλληλα, η ΔΕΗ απευθύνει εκ νέου πρόσκληση προς τη διοίκηση του Γηροκομείου Αθηνών ώστε «να προχωρήσουν σε έναν νέο, ρεαλιστικό διακανονισμό της οφειλής ο οποίος θα λαμβάνει υπόψιν του τόσο το κοινωνικό έργο που επιτελεί το ίδρυμα όσο και τις υποχρεώσεις και δεσμεύσεις μιας εισηγμένης εταιρείας έναντι των μετόχων της και των καταναλωτών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανοιχτή Πόλη: Να εξασφαλιστεί η αδιάλειπτη ηλεκτροδότηση του Γηροκομείου Αθηνών

Ο πρόεδρος του Γηροκομείου, Ζώης Κολλιός, κάλεσε την πολιτεία και τους εισαγγελείς που χειρίζονται την υπόθεση να «ξυπνήσουν», επισημαίνοντας πως θα πρέπει να αφεθούν οι αρμόδιοι να κάνουν τη δουλειά τους.

«Να πάψουν οι εχθροί του γηροκομείου να παρεμποδίζουν το έργο μας και να αφήσουν εμάς και τους πραγματογνώμονες να κάνουμε τη δουλειά μας. Είναι έργο αγάπης και προσφοράς, εμείς δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα. Η πολιτεία και οι εισαγγελείς πρέπει να «ξυπνήσουν»», ανέφερε ο Ζ. Κολλιός.

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις, ο δικηγόρος και δημοσιογράφος Γιάννης Ντάσκας, κατέθεσε αναφορά προς τον εισαγγελέα του Εφετείου Αθηνών, τονίζοντας πως οι διαφαινόμενες εξελίξεις μπορεί να αποβούν μοιραίες για τη ζωή των πιο ευαίσθητων εκ των ηλικιωμένων. Όπως επισημαίνει, το Γηροκομείο βρίσκεται σε κατάσταση ανάγκης και ένα βήμα πριν από την αναστολή της λειτουργίας του, όπου απασχολούνται περίπου 90 εργαζόμενοι.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)