to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:35 | 13.01.2020

πηγή: 105,5 Στο Κόκκινο

Κοινωνία

«Δεν υπάρχει αστυνομία στα Εξάρχεια, μόνο ΜΑΤ» (ηχητικό)

«Αστυνομία, με την έννοια της αρμοδιότητας για την πάταξη του ποινικού εγκλήματος δεν έχουμε δει, αυτή η έλλειψη ουσιαστικής ασφάλειας είναι το πρόβλημά μας», τόνισε κάτοικος της περιοχής.


Τους τελευταίους μήνες κυκλοφορούν ελεύθερα στα Εξάρχεια οι διαρρήκτες ΙΧ που δρουν μέρα μεσημέρι και απειλούν κάθε κάτοικο που προσπαθεί να παρέμβει, η Αστυνομία γνωρίζει τα πάντα, μέχρι και φωτογραφίες έχουμε δώσει, αλλά στα Εξάρχεια δεν υπάρχει Αστυνομία, μόνο ΜΑΤ, τόνισε η κάτοικος της περιοχής Φρόσω Κιάου Στο Κόκκινο και τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη.

Ήταν μία πρωτοβουλία αυθόρμητη που συζητήθηκε στη γειτονιά και οι κάτοικοι την υποδέχθηκαν ασμένως, χωρίς καμία αντίδραση τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά την εκδήλωση, είπε η κ. Κιάου. Οι κάτοικοι που συμμετείχαν ανήκουν σε όλες τις πολιτικές παρατάξεις, όπως υπογράμμισε και η συμμετοχή ήταν μαζική, ενώ βγήκε επί τόπου μία επιτροπή και επισκέφτηκε το ΑΤ των Εξαρχείων.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι «δεν είναι παρούσα η αστυνομία στα Εξάρχεια, μόνο τα ΜΑΤ είναι παρόντα. Τα ΜΑΤ που ήταν στην Καλλιδρομίου και Ζωσιμάδων επί σειρά ημερών, ως και μήνα, τώρα βρίσκονται μονίμως Σπύρου Τρικούπη και Τοσίτσα. Αστυνομία, με την έννοια της αρμοδιότητας για την πάταξη του ποινικού εγκλήματος δεν έχουμε δει, αυτή η έλλειψη ουσιαστικής ασφάλειας είναι το πρόβλημά μας», όπως τόνισε.

Περιέγραψε χαρακτηριστικά την τεράστια έκρηξη του αριθμού κλοπών σε ΙΧ όλες τις ώρες της ημέρας τους τελευταίους μήνες. «Μας εκπλήσσει το γεγονός ότι αυτοί οι εγκληματίες έχουν απόλυτη άνεση, δεν φοβούνται ... γνωρίζουν ότι δεν διώκονται, δεν τους απειλεί οποιαδήποτε αστυνόμευση», όπως τόνισε, ενώ απειλούν ανοιχτά τους πολίτες που προσπαθούν να διαμαρτυρηθούν ή παρέμβουν.

«Αυτό είναι το περίεργο, παρά τις εξαγγελίες περί εφαρμογής "νόμου και τάξης", αυτό δεν το βλέπουμε. Η καθημερινότητά μας γίνεται κάθε μέρα και χειρότερη. Αυτό έκανε τους κατοίκους να πάρουν πρωτοβουλία», υπογράμμισε η κ. Κιάου, προσθέτοντας ότι «το ΑΤ Εξαρχείων γνωρίζει πάρα πολύ καλά, στείλαμε μέχρι και φωτογραφίες, τα έχουν. Όταν πήγαμε η επιτροπή, είχαμε μία νηφάλια, πολιτισμένη συζήτηση με τον διοικητή. Προέκυψε ότι βεβαίως η Αστυνομία γνωρίζει τα πάντα», διευκρινίζοντας ότι δεν είπε ο διοικητής περί προτεραιότητας πάταξης της «πολιτικοκοινωνικής αταξίας» και υποτίμησης της ασφάλειας των κατοίκων, αλλά αυτό προέκυψε από παρανόηση γιατί έτσι διατυπώθηκε σχετική ερώτηση στην οποία δεν απάντησε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)