to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:58 | 13.01.2020

Κοινωνία

Ορίστηκε νέα δικάσιμος και αφέθηκαν ελεύθεροι οι συλληφθέντες στο Κουκάκι

Αναβλήθηκαν διαδοχικά για τις 22, 23, 24 του τρέχοντος μηνός οι δίκες των 20 συλληφθέντων κατά την επιχείρηση της αστυνομίας στις καταλήψεις στο Κουκάκι. Ελεύθεροι οι συλληφθέντες.


 Αναβλήθηκαν διαδοχικά για τις 22, 23, 24 του τρέχοντος μηνός οι δίκες των 20 συλληφθέντων κατά την επιχείρηση της αστυνομίας στις καταλήψεις στο Κουκάκι. Συγκεκριμένα, για όσους συνελήφθησαν μέσα και έξω από το κτίριο της Ματρόζου, ορίστηκε δικάσιμος για τις 23 και 24 Ιανουαρίου, ενώ για όσους ήταν στο κτίριο της Παναιτωλίου, η δικάσιμος ορίστηκε για τις 22 Ιανουαρίου.

Όλοι οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Αφορμή για τις αναβολές στάθηκε η απουσία των περισσότερων αστυνομικών-μαρτύρων, αλλά και διερμηνέα σε μια δικογραφία. Σε μια από τις δικογραφίες, αστυνομικοί —οι οποίοι υποστηρίζουν ότι τραυματίστηκαν κατά τις συμπλοκές με τους καταληψίες—, δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής.

Στο δικαστήριο θα προσκομιστούν οι ιατροδικαστικές εκθέσεις.

Στα δικαστήρια παρέμειναν ως αργά αλληλέγγυοι, οι οποίοι φώναζαν συνεχώς συνθήματα υπέρ των κατηγορουμένων και των καταλήψεων και κατά των αστυνομικών και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Παρούσα ήταν και ισχυρή αστυνομική δύναμη, η οποία περιφρουρούσε το κτίριο του αυτοφώρου. Οι αλληλέγγυοι ξέσπασαν σε ζητωκραυγές όταν αφέθηκαν ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι.

(Πηγή: Εφ. Συν)

Ξύλο και προσαγωγές σε αλληλέγγυους

Υπενθυμίζεται ότι έξι αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος περιλαμβάνει η ποινική δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των 20 συλληφθέντων χθες στο Κουκάκι κατά την διπλή επιχείρηση της Αστυνομίας στα κτίρια της οδού Ματρόζου και Παναιτωλίου που είχαν ανακαταληφθεί από αντιεξουσιαστές.

Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγήθηκαν χθες συνολικά 21 συλληφθέντες με δύο δικογραφίες. Μεταξύ των προσαχθέντων στην Εισαγγελία ήταν και μία ανήλικη η οποία με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερη ενώ για τους υπόλοιπους 20 ασκήθηκε ποινική δίωξη και παραπέμφθηκαν να δικαστούν αύριο στο Αυτόφωρο.

Οι εμπλεκόμενοι στην πρώτη δικογραφία διώκονται, κατά περίσταση, για τα πλημμελήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, απείθειας και βίας κατά αστυνομικών υπαλλήλων.

Για τη δεύτερη δικογραφία η δίωξη αφορά τα πλημμελήματα της βαριάς σωματικής βλάβης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και απείθειας.

Κατά την αποχώρησή τους από τα δικαστήρια οι κατηγορούμενοι φώναζαν συνθήματα ενώ νωρίτερα όταν προσήχθησαν στον Εισαγγελέα επικράτησε ένταση μεταξύ αστυνομικών και περίπου 50 συγκεντρωμένων.

Φωτ. που ανέβηκαν στο athens indymedia - αναφέρονται και τραυματισμοί διαδηλωτών

Η συγκέντρωση αλληλεγγύης βρέθηκε αντιμέτωπη με ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, με τους συγκεντρωμένους να πετούν καφέδες και μπουκάλια νερού προς τους αστυνομικούς που απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και απώθηση. Ένας από τους συγκεντρωμένους πέταξε προς την πλευρά των τηλεοπτικών συνεργείων μία σακούλα με ρούχα.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 4 προσαγωγές και 2 συλλήψεις ενώ στο σημείο, εντός και εκτός των δικαστηρίων , παρέμειναν επί αρκετή ώρα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)