to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:46 | 10.01.2020

Πολιτισμός

Πέθανε ο Εντ Μπερνς, ηθοποιός του «Grease»

Ο Εντ Μπερνς, πρωταγωνιστής της τηλεοπτικής επιτυχίας των δεκαετιών του 1950 και 1960 "77 Sunset Strip", ο οποίος συμπρωταγωνίστησε στο “ Grease” το 1978 πέθανε χθες σε ηλικία 87 ετών.


Ο ηθοποιός πέθανε στο σπίτι του στη Σάντα Μόνικα, όπως ανακοίνωσε ο γιος του Λόγκαν Μπερνς, ο οποίος είναι παρουσιαστής ειδήσεων στο KUSI-TV San Diego.

Ο Εντ Μπερνς έγινε γνωστός από τον ρόλο στο αστυνομικό δράμα "77 Sunset Strip” του ABC ως Kookie, εργαζόμενος σε πάρκινγκ νυχτερινού κλαμπ, δίπλα στο γραφείο των ιδιωτικών ντετέκτιβ, Έφρεμ Ζίμπαλιστ και Ρότζερ Σμιθ.

Ο ηθοποιός, ο οποίος έγινε γνωστός για τον χαρακτηριστικό τρόπο με τον οποίο χτένιζε με χτένα τα μαλλιά του στη σειρά, έγινε ένας από τους πρώτους καρδιοκατακτητές της τηλεόρασης σε στυλ Έλβις Πρίσλεϊ και στην κορύφωση της δημοφιλίας του λάμβανε 15.000 επιστολές θαυμαστριών εβδομαδιαίως, ξεπερνώντας το ρεκόρ των αστέρων της Warner Bros., του στούντιο στο οποίο γυριζόταν “ 77 Sunset Strip” (περισσότερες από τον Έρολ Φλιν και τον Τζέιμς Κάγκνεϊ).

Το 1963 ο ηθοποιός μετακόμισε στην Ευρώπη για να συμμετάσχει σε σπαγγέτι γουέστερν και κατασκοπευτικά θρίλερ και σποραδικά επέστρεφε στο Χόλιγουντ για να αξιοποιήσει τη φήμη του ως Kookie.

Ο Έντουαρντ Μπερνς Μπράιτενμπεργκ όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη. Όταν ήταν 13 ετών πέθανε ο αλκοολικός πατέρας του και πήρε το επώνυμο του παππού του από την πλευρά της μητέρας του, πυροσβέστη στη Νέας Υόρκης. Εκδήλωσε ενδιαφέρον για την υποκριτική από τα χρόνια που φοιτούσε στο γυμνάσιο και σε ηλικία 22 ετών, πήγε στο Λος Άντζελες, όπου εμφανίστηκε σε μικρότερους ρόλους έως ότου υποδύθηκε τον δολοφόνο, στην ταινία Girl on the Run (1958) που του άνοιξε τον δρόμο για τα τηλεοπτικά και κινηματογραφικά πλατό.

Στην αυτοβιογραφία του με τίτλο “ Kookie No More” (1996) αναφέρθηκε λεπτομερώς στον εθισμό του στα ναρκωτικά και το αλκοόλ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)