to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:35 | 09.01.2020

Κοινωνία

«Τώρα είναι η ώρα των δικαστών, εν ονόματι της Δημοκρατίας»: Η αγόρευση της Χρ. Παπαδοπούλου στην #GDTrial

Τον τρόπο λειτουργίας της Χρυσής Αυγής ως δομημένη οργάνωση περιέγραψε σήμερα, δεύτερη ημέρα της αγόρευσής της, η Χρ. Παπαδοπούλου, συνήγορος της οικογένειας Φύσσα, στη δίκη της Χρυσής Αυγής, τονίζοντας προς τους δικαστές: «Με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν ενώπιόν σας τα τελευταία 4,5 χρόνια, έχετε στα χέρια ό,τι χρειάζεται και πολλά περισσότερα για να αποφανθείτε ότι έχει αποδειχθεί η κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης οργάνωσης, από το τελευταίο μέλος της μέχρι τον Αρχηγό της». - Ξεκίνησε την αγόρευσή του ο Κ. Σκαρμέας


«Κυρία πρόεδρε αν κάτι ειναι σκευωρία σε αυτή τη δίκη σίγουρα δεν ειναι η άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος της ηγεσίας της ΧΑ, αυτό ήταν κάτι που έπρεπε να έχει γίνει πολλά χρόνια πριν. Η πολ. αγωγή ζητά την καταδίκη των κατηγορουμένων όπως κατηγορούνται για όλες τις κατηγορίες. Όχι γιατί αυτό απαιτεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα, το ξέρουμε ότι δεν δικάζουμε εδώ μέσα με βάση το κοινό περί δικαίου αίσθημα, ούτε γιατί η αθώωση των κατηγορουμένων, θα σημάνει την επανεμφάνιση των ταγμάτων εφόδου της ΧΑ στους δρόμους, ανοίγοντας ένα νέο κύκλο βίας και ναζιστικής τρομοκρατίας, νομιμοποιημένα πλέον και με τη βούλα της Ελληνικής Δικαιοσύνης», τόνισε κλείνοντας σήμερα την αγόρευσή της η Χρ. Παπαδοπούλου, συνήγορος της οικογένειας Φύσσα, και τόνισε:

«Κα Πρόεδρε, κυρίες, κύριοι Εφέτες ζητάμε την καταδίκη των κατηγορουμένων για την ανθρωποκτονία σε βάρος του Παύλου Φύσσα του αυτουργού και των απλών και άμεσων συνεργών και για ένταξη για διεύθυνση εκληματικής οργάνωσης γιατί με αυτά τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν ενώπιόν σας τα τελευταία 4,5 χρόνια, έχετε στα χέρια ό,τι χρειάζεται και πολλά περισσότερα για να αποφανθείτε ότι έχει αποδειχθεί η κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης οργάνωσης, από το τελευταίο μέλος της μέχρι τον Αρχηγό της.

Μην αποστρέψετε το βλέμμα σας από τα στοιχεία. Αυτό ζητάμε. Όπως ανέφερε και ο κ. Αλιβιζάτος, τώρα είναι η ώρα των δικαστών. Και όχι γενικά και απρόσωπα των δικαστών, τώρα είναι η ώρα της σύνθεσης του Α’ Τριμελούς Εφετείου Αθηνών για Κακουργήματα, συνεδρίας της 20ης Απριλίου 2015 να απονείμει δικαιοσύνη. Δικαιοσύνη, όχι μόνο για λογαριασμό των θυμάτων και των οικογενειών τους, αλλά και για λογαριασμό ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας και εν ονόματι της Δημοκρατίας».

Αναφερόμενη στις καταθέσεις, τις αντιφάσεις και τα μισόλογα των κατηγορουμένων κατά τις αγορεύσεις τους, αλλά και στις αποδείξεις που προέκυψαν από τα στοιχεία της δικογραφίας, η Χρ. Παπαπαδοπούλου είχε τονίσει νωρίτερα, στη δεύτερη μέρα της αγόρευσής της, ότι «οι βίαιες επιθέσεις της Χρ. Αυγής εκτείνονται και σε βάθος χρόνου και σε όλη την επικράτεια της Ελλάδας, με μία σαφώς πιο έντονη εγκληματική δράση στην Αθήνα και στον Πειραιά, στο κέντρο της οργάνωσης. Και κυρίως δεν μπορεί να παραβλέψει τον κοινό τρόπο οργάνωσης αυτών των επιθέσεων».

Η συνήγορος αναφέρθηκε ιδιαίτερα σε όσα έχει πει ο «αρχηγός» Μιχαλολιάκος, φράσεις όπως «το να λειτουργείς σαν στρατός νομίζω ότι αποτελεί τίτλο τιμής. Δεν το θεωρώ κακό. Ναι, είμαστε οργανωμένοι, έχουμε πειθαρχία, έχουμε αλληλοσεβασμό, έχουμε πειθαρχία και αυτό οπωσδήποτε μας τιμά». Η συνήγορος τόνισε ότι «για στοιχειοθέτηση εγκληματικής οργάνωσης περαιτέρω, απαιτείται η ύπαρξη δομημένης ομάδας, τα κυριότερα χαρακτηριστικά της οποίας θα είναι η διοίκηση αυτής (συνήθως από ομαδάρχες, πυρηνάρχες ή περιφερειάρχες κ.λπ.) και η πειθαρχία των μελών της αλλά και η ύπαρξη χώρων για τις συναντήσεις των μελών της ομάδας. Ως δομημένη εγκληματική ομάδα νοείται αυτή η οποία συγκροτείται με εγκληματική σε βάθος χρόνου προοπτική, στην οποία η βούληση καθενός μέλους, υποτάσσεται στη βούληση της ολότητας και στην οποία τα μέλη αισθάνονται έναντι αλλήλων ως ενιαία ομάδα» - στοιχεία που είχε η Χρυσή Αυγή και αποδεικνύουν τη φύση της ως δομημένη εγκληματική οργάνωση.

Χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την αγόρευση της Χρ. Παπαδοπούλου μεταφέρει το Golden Dawn Watch:

Για τη χθεσινή (Τετάρτη 8/1) διαδικασία, διαβάστε εδώ: #GDtrial: Αγόρευση της συνηγόρου της οικογένειας Φύσσα - «Ο Παύλος δεν δολοφονήθηκε για το τίποτα»

Η αγόρευση του Κ. Σκαρμέα

Ακολούθησε η αγόρευση του συνηγόρου πολιτικής αγωγής για την υπόθεση των Αιγυπτίων αλιεργατών, Κ. Σκαρμέα - η οποία θα συνεχιστεί την Τρίτη 14/1. Ο Κ. Σκαρμέας αναφέρθηκε αναλυτικά στην υπόθεση της επίθεσης κατά των Αιγύπτιων αλιεργατών, ενώ στη συνέχεια θα αναφερθεί στο θέμα της σύστασης και ένταξης σε εκληματική οργάνωση.

Ενα απόσπασμα από την αγόρευσή του, επίσης από το Golden Dawn Watch:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)