to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:33 | 01.01.2020

Κοινωνία

Μέχρι τέλους στην αναλγησία η διοίκηση του ΟΤΕ: 6 απολύσεις παραμονή Πρωτοχρονιάς

Με συνέχιση του απεργιακού της αγώνα απαντάει η Ομοσπονδία Εργαζομένων στον ΟΤΕ (ΟΜΕ - ΟΤΕ).


Σε απολύσεις έξι εργαζομένων στη φύλακη προχώρησε τελικά η διοίκηση του ΟΤΕ, επιβεβαιώνοντας ότι η εθελουσία που αφορούσε αυτούς και τους συναδέλδους τους ήταν, όπως αναφέρει η ΟΜΕ - ΟΤΕ, «μια συγκεκαλυμμένη ομαδική απόλυση».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, η διοίκηση γράφει την πιο μελανή σελίδα στην ιστορία του Οργανισμού, ενώ παραβίασε ακόμη και τον συνδικαλιστικό νόμο απολύοντας μέλος Δ.Σ.

Η ΟΜΕ - ΟΤΕ δηλώνει ότι θα συνεχίζει «μέχρι την τελική δικαίωση» την εν εξελίξει απεργία διαρκείας (ολοκληρώνεται, με βάση τα μέχρι χθες δεδομένα στις 12 Ιανουαρίου 2020) την ώρα που εξέπνευσε και τυπικά η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) στον ΟΤΕ (γι' αυτό και η διοίκηση είχε το δικαίωμα να προχωρήσει στις 6 αυτές απολύσεις).

Οι εργαζόμενοι ζητούσαν να μην πραγματοποιηθούν οι απολύσεις και να υπογραφούν νέες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, με διεύρυνση των θεσμικών και οικονομικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στον ΟΤΕ.

Αυτό τόνισε και αντιπροσωπεία της που συναντήθηκε τη Δευτέρα 30/12/19 με εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως έχουμε αναφέρει αναλυτικά,  η διοίκηση αρνείται, παρά τη συνεχή αύξηση της κερδοφορίας της επιχείρησης (88% μεταξύ 2012 -2018) και τα συνεχώς αυξανόμενα κέρδη και μερίσματα για τους μετόχους, να συμφωνήσει σε καλύτερους μισθούς και όρους εργασίας για τους εργαζόμενους, οι οποίοι μετά το 2012 είδαν σημαντικές μειώσεις στις συνολικές αποδοχές τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΜΕ - ΟΤΕ:

Παραμονή Πρωτοχρονιάς, 31/12/2019.

Μαύρη μέρα για τους εργαζόμενους του ΟΤΕ. Για πρώτη φορά στην ιστορία του η Διοίκηση έβαψε τα χέρια της με αίμα προβαίνοντας σε ομαδικές απολύσεις έξι εργαζομένων, επιβεβαιώνοντας πως όλη η εθελουσία ήταν μια συγκεκαλυμμένη ομαδική απόλυση.

Έγραψε η διοίκηση αυτή την πιο μελανή σελίδα στην ιστορία του Οργανισμού μέχρι σήμερα. Ντροπή!

Δεν δίστασαν ακόμη να παραβιάσουν και τον συνδικαλιστικό νόμο απολύοντας μέλος ΔΣ.

Αυτό το βράδυ στα πολυτελή τους σαλόνια κάποια στελέχη μπορούν να διηγούνται τα επιτεύγματα στα παιδιά τους, διδάσκοντας τα να γίνουν ίδιοι. Καλή σας νύχτα.

Κάποια άλλα παιδιά, την ίδια ώρα, θα κοιτούν με τα δακρυσμένα μάτια τους γονείς τους που θα τους μιλούν για λέξεις όπως περηφάνια και αξιοπρέπεια.

Εμείς θα συνεχίσουμε μέχρι την τελική δικαίωση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)