to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:53 | 27.05.2013

Διεθνή

Αραβικός Σύνδεσμος προς Χεζμπολά: Μην εμπλέκεστε στη Συρία

Ο επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου Ναμπίλ ελ Αράμπι κάλεσε χθες Κυριακή την σιιτική ένοπλη οργάνωση του Λιβάνου Χεζμπολάχ να σταματήσει να μάχεται στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων στον εμφύλιο που μαίνεται στη Συρία λίγο αφότου δύο ρουκέτες έπληξαν σιιτική μουσουλμανική συνοικία της Βηρυτού.




Η χθεσινή επίθεση με ρουκέτες ήταν η πρώτη που είχε ως στόχο το προπύργιο της οργάνωσης στα νότια της πρωτεύουσας του Λιβάνου από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος, πριν από τουλάχιστον δύο χρόνια, στην γειτονική Συρία.



Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Σαγέντ Χάσαν Νασράλα ανακοίνωσε το Σάββατο ότι οι βαριά οπλισμένοι μαχητές της οργάνωσης είναι ταγμένοι κατά των ακραίων σουνιτών ισλαμιστών ανταρτών--όπως τους αποκάλεσε--στη Συρία με κάθε κόστος.



Ο ελ Αράμπι (στη φωτό) καταδίκασε τις χθεσινές επιθέσεις καθώς και τις συνεχιζόμενες συγκρούσεις στην βόρεια πόλη του Λιβάνου, την Τρίπολη, ανάμεσα σε ομάδες που υποστηρίζουν τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές στη Συρία από τις οποίες την περασμένη εβδομάδα έχασαν την ζωή τους 25 άνθρωποι.



"(Ο ελ Αράμπι) κάλεσε τους ηγέτες της Χεζμπολάχ να αναθεωρήσουν την στάση τους και να μην εμπλακούν στην αιματοχυσία στη Συρία τονίζοντας ότι ο μόνος τρόπος για να προστατευτεί ο Λίβανος...είναι να προστατευτεί η εσωτερική ενότητα της χώρας", αναφέρει ο Αραβικός Σύνδεσμος σε ανακοίνωσή του.



Κατά την χθεσινή επίθεση, μία ρουκέτα προσγειώθηκε σε μάντρα αυτοκινήτων, δίπλα σε έναν πολυσύχναστο δρόμο της νότιας Βηρυτού, και μία δεύτερη σε ένα διαμέρισμα στην ευρύτερη περιοχή με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πέντε άνθρωποι, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικές ειδήσεις:

Συρία: Η Χεζμπολάχ υποστηρίζει ότι ελέγχει, μαζί με το συριακό στρατό, το 80% της πόλης Κουσέιρ

[26/05/2013] Η συριακή αντιπολίτευση καλεί τους μαχητές της Χεζμπολάχ να αυτομολήσουν

[25/05/2013] Νασράλα: «Η Χεζμπολά θα μείνει στη Συρία μέχρι να φέρει τη νίκη στον Άσαντ»

Άλλες ειδήσεις για Συρία και Λίβανο

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)