to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:12 | 23.12.2019

Οικονομία

Α. Νεφελούδης: Σε ρόλο υπηρέτη των συμφερόντων του ΣΕΒ η κυβέρνηση

Ο κ. Νεφελούδης εκτίμησε ότι στην κυβέρνηση «θα προχωρήσουν σε περαιτέρω μέτρα αποδιαρθρώσεων και κυρίως σε μέτρα αλλοίωσης των χαρακτηριστικών της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που κάναμε εμείς, στην κατεύθυνση της μείωσης των συντάξεων


«Η κυβέρνηση που έχουμε το δυστύχημα να κυβερνά ήρθε να αποδιαρθρώσει ότι έχει σχέση με τον χώρο της εργασίας, επειδή υπηρετεί άλλα συμφέροντα» δήλωσε μεταξύ άλλων στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή Κάτι παίζει στο Κόκκινο ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης.


Αναφορικά με τις απολύσεις στην Τράπεζα Πειραιώς και τον ΟΤΕ ο κ. Νεφελούδης δήλωσε μεταξύ άλλων πως «το υπ. Εργασίας στις τριμερείς που κάνει για τι θεαθήναι φαίνεται να προωθεί τις πολιτικές της τράπεζας πιέζοντας τους εργαζόμενους να αποδεχθούν να παραβιάσουν την συμφωνία ΟΤΟΕ – Τράπεζας και να πάνε με το ζόρι σε κάτι που αποτελεί βλαπτική μεταβολή και δεν υποχρεωμένοι να το αποδεχθούν».

Κάνοντας έναν απολογισμό του 2019 σε σχέση με τα εργασιακά ζητήματα ο πρώην γ.γ του υπ. Εργασίας εκτίμησε ότι «το 2019 ξεκίνησε πάρα πολύ καλά για τον χώρο της εργασίας, τον Ιανουάριο θεσπίστηκε η αύξηση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση του υποκατώτατου, και καταλήγει με αυτό το αίσχος, την απόλυτη αποδιάρθρωση όλων των νομοθετημάτων που επαναρίθμησαν την αγορά εργασίας».

Ερωτηθείς για το αν έγιναν αρκετά κατά την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα της εργασίας ο ίδιος δήλωσε πως «ήταν πολύ σημαντικά για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τις κλαδικές συμβάσεις, τον βάσιμο λόγο απόλυσης, τον κλάδο των διανομέων. Δεν τα κάναμε όλα, δεν προλάβαμε να κάνουμε αρκετά».

Κληθείς να σχολιάσει τις επιλογές της κυβέρνησης της Νέας Δημορκατίας ο κ. Νεφελούδης ανέφερε πως «η κυβέρνηση που έχουμε το δυστύχημα να κυβερνά ήρθε να αποδιαρθρώσει ότι έχει σχέση με τον χώρο της εργασίας, επειδή υπηρετεί άλλα συμφέροντα. Έχουν μια αντίληψη υπηρέτη των συμφερόντων του ΣΕΒ». «Τα στοιχεία του Εργάνη δείχνουν μια ραγδαία αύξηση των απολύσεων και των απομακρύνσεων» συμπλήρωσε.

Για το 2020 ο κ. Νεφελούδης εκτίμησε ότι στην κυβέρνηση «θα προχωρήσουν σε περαιτέρω μέτρα αποδιαρθρώσεων και κυρίως σε μέτρα αλλοίωσης των χαρακτηριστικών της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που κάναμε εμείς, στην κατεύθυνση της μείωσης των συντάξεων. Και μείωση των συντάξεων θα έχουμε και επιβαρύνσεις στους αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες και κυρίως θα έχουμε μια επικράτηση της εμπορευματοποίησης του ασφαλιστικού συστήματος».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)