to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ως εδώ

Μπορεί, κύριε Μητσοτάκη, να σας έχουν ψηφίσει άνθρωποι που δεν συγκινούνται βλέποντας ξεβράκωτους νέους δεμένους πισθάγκωνα ή τα ΕΚΑΜ να σέρνουν οικογενειάρχες με τις πιτζάμες στη ΓΑΔΑ. Υπάρχει όμως μια τεράστια δημοκρατική και προοδευτική πλειοψηφία που βρίσκεται στον αντίποδα της αυταρχικής και ακροδεξιάς πολιτικής που εφαρμόζετε


Αλήθεια, εκεί στην ΕΛ.Α.Σ πού νομίζουν ότι απευθύνονται; "Δεν χρησιμοποιήσαμε πλαστικές σφαίρες, αλλά ελαστικές μπάλες" μας ενημέρωσε χθες το γραφείο Τύπου της αστυνομίας. Φυσικά, δεν θα το μαθαίναμε ποτέ εάν δεν υπήρχε η αποκάλυψη της ιατρικής γνωμάτευσης ότι μια γυναίκα που μεταφέρθηκε συνοδεία αστυνομικού στο νοσοκομείο έφερε τραύμα από πλαστική σφαίρα. Και μάλιστα από βολή εξ επαφής.

Μετά από μια σειρά από ψέματα και ανακολουθίες για το τι συνέβη στο Κουκάκι, την κακοποίηση και τη σύλληψη του Δημήτρη Ινδαρέ και των δύο γιων του στην ταράτσα του σπιτιού τους, τη διαμαρτυρία Αλιβιζάτου, την ετυμηγορία Χρυσοχοΐδη πως "δεν υπήρξε βία από την αστυνομία" και την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από τον Μητσοτάκη -"οι πολίτες μάς ψήφισαν για να αποκαταστήσουμε την ασφάλεια"-, ήρθαν οι πλαστικές σφαίρες.

Τα λαστιχένια σφαιρίδια, με συγχωρείτε.

Η κωμική απάντηση της αστυνομίας έρχεται να προστεθεί στην προχθεσινή ανακοίνωση που λίγο - πολύ εμφανίζει τον Ινδαρέ και τα δύο παιδιά ως τρομοκράτες. Η χωροφυλακίστικη λογική στην ΕΛ.ΑΣ. που γίνεται ξανά κυρίαρχη, εκθέτει την αστυνομία και την πολιτική ηγεσία. Γίνεται εμφανές ότι δεν μιλάμε πια για "μεμονωμένα περιστατικά" ή "αυτονομημένες ομάδες στο σώμα". Έχουμε να κάνουμε με πλήρη ανοχή, αν όχι πολιτική εντολή.

Νομίζουν άραγε ο κύριος Χρυσοχοΐδης και οι υφιστάμενοι του ότι ζούμε στο 1950; Ας μάθουν ότι την εποχή των social media η εφαρμογή αυτού του κράματος Όργουελ και Κάφκα δεν μπορεί να εφαρμοστεί... στη ζούλα. Ξέρετε, η πυγμή της μπότας, του γκλομπ και του όπλου μπορεί να προκαλεί σοκ και μούδιασμα σε πρώτη φάση.

Αρκεί όμως κάτι τυχαίο, κάτι αστάθμητο, κάτι "εκτός προγράμματος" που θα κάνει το μούδιασμα οργή και την οργή δημοκρατική αντίσταση. Όχι, κύριε Χρυσοχοΐδη. Δεν έχετε το ελεύθερο να παραβιάζετε το σύνταγμα και τα ατομικά μας δικαιώματα, ούτε να μπουκάρετε στα σπίτια μας αξημέρωτα σαν άλλος... γαλατάς στο όνομα της δήθεν ασφάλειας. Ούτε να πυροβολείτε εξ επαφής.

Μπορεί, κύριε Μητσοτάκη, να σας έχουν ψηφίσει άνθρωποι που δεν συγκινούνται βλέποντας ξεβράκωτους νέους δεμένους πισθάγκωνα ή τα ΕΚΑΜ να σέρνουν οικογενειάρχες με τις πιτζάμες στη ΓΑΔΑ. Υπάρχει όμως μια τεράστια δημοκρατική και προοδευτική πλειοψηφία που βρίσκεται στον αντίποδα της αυταρχικής και ακροδεξιάς πολιτικής που εφαρμόζετε.

Ο Μητσοτάκης, σε πλήρη σύμπνοια με την ακροδεξιά πτέρυγα των νοσταλγών στο κόμμα και στην κυβέρνησή του, επιδιώκει να επιβάλει σιδερόφραχτο καθεστώς τρόμου χρησιμοποιώντας όπλα που έχουν στερήσει τα μάτια ανθρώπων στην Γαλλία και τη Χιλή. Με μπροστάρη τον Χρυσοχοΐδη και τους δημοσιογράφους που αναπαράγουν τα αστυνομικά δελτία.

Έχουμε ξαναζήσει στημένα κατηγορητήρια και ψευδείς αναφορές με τη ζαρντινιέρα και πιο πρόσφατα με τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου.

Ως εδώ όμως. Κανείς αριστερός, δημοκρατικός, προοδευτικός πολίτης δεν πρέπει να επιτρέψει να γίνει κανονικότητα ο αυταρχισμός.

Τώρα είναι η ώρα και για τον ΣΥΡΙΖΑ να αποδείξει τι εστί προοδευτική αντιπολίτευση - μέσα και έξω από τη Βουλή.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)