to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ξαναζεσταίνουν το «τρομοκρατικό DNA της Αριστεράς»: Από τον Χρυσοχοΐδη στον Πέτσα η βρώμικη σκυτάλη

Στη δήλωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναπαράγει, μέσα σε λίγες γραμμές, όλη την λάσπη των fake news κατά της Αριστεράς από την εποχή Σαμαρά μέχρι σήμερα - Χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρείχε απόλυτη κάλυψη σε εν δυνάμει δολοφονική πράξη που «πέρασε στα ψιλά» - Τι ισχύει για τα «ελαστικά σφαιρίδια».


Με συντονισμένες κινήσεις φαίνεται να κινούνται στο επικοινωνιακό πεδίο τα κυβερνητικά στελέχη μετά την καθολική καταδίκη του κρεσέντου αστυνομικής βίας που εξαπέλυσε η ΕΛΑΣ την Τετάρτη το πρωί στο Κουκάκι, δείχνοντας πως η τελευταία απολαμβάνει την κάλυψη του Μαξίμου ακόμα και στις πιο ακραίες εκδηλώσεις «υπερβάλλοντος ζήλου» της.

Μετά τις χθεσινές και προχθεσινές ήξεις αφήξεις εκ μέρους του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ υποστήριξε πως το πανελλήνιο θα πρέπει να επισκεφτεί... οφθαλμίατρο, μιας «ουδέποτε ασκήθηκε αστυνομική βία» κατά την επιχείρηση στο Κουκάκι, σήμερα το ρόλο του «πολιορκητικού κριού» κατά κάθε (δημοκρατικής) λογικής, αναλαμβάνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με αφορμή το μήνυμα αγανάκτησης που εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας για τη στάση Χρυσοχοΐδη - Μητσοτάκη απέναντι στα γεγονότα.

«Έστω κι ετεροχρονισμένα θα περίμενα να βρει μια λέξη καταδίκης ο κ. Μητσοτάκης», ανέφερε σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζοντας την ντροπή και τον αποτροπιασμό του για τους κυβερνητικούς επικοινωνιακούς χειρισμούς επί του θέματος. «Αντί καταδίκης ή συγγνώμης, [λάβαμε] μόνο απύθμενο θράσος από τον κ. Χρυσοχοΐδη», συμπλήρωσε στο σχόλιό του ο Αλέξης Τσίπρας για να καταλήξει στο συμπέρασμα, πως «το ύφος της εξουσίας προδίδει και το ήθος της διακυβέρνησης».

Στη δήλωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναπαράγει, μέσα σε λίγες γραμμές, όλη την λάσπη των fake news από την εποχή Σαμαρά μέχρι σήμερα, υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν καταδικάζει ακραίες πράξεις βίας, αλλά και πως έχει σιωπήσει μπροστά σε περιστατικά όπως οι δολοφονικές επιθέσεις. Μέχρι και για τους νεκρούς της Marfin έκανε λόγο ο κ. Πέτσας σε ένα κρεσέντο αυταρχικού λόγου και πολιτικής αγηρτείας.

Σε μία, όχι και τόσο πετυχημένη, προσπάθεια να κρύψει την αμηχανία της κυβέρνησης, απέναντι, τουλάχιστον, σε εκείνη τη μερίδα των πολιτών που δεν ενστερνίζεται το απολυταρχικής εμπνεύσεως δόγμα «Νόμος και Τάξη» ως δρόμο προς την κοινωνική ειρήνη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε να «ξαναγράψει την ιστορία», λέγοντας πως ουδέποτε καταδικάστηκε ο εμπρησμός που οδήγησε στους τρεις θάνάτους της Marfin (η σχετική ανακοίνωση παρατίθεται και στο τέλος αυτού του άρθρου).

Χρησιμοποιώντας την συνήθη τακτική αντιμετώπισης των πολιτών ως μια μάζα... κλινικά ηλίθιων, ο Στ. Πέτσας ρίχνει λάσπη στον ήδη... «λερωμένο» ανεμιστήρα, έχοντας ο ίδιος φυσικά επίγνωση του πορίσματος του ειδικού Επιθεωρητή του υπουργείου Εργασίας. Προς σύντομη υπενθύμιση, το πόρισμα τότε έδειξε πως παρά την αποτρόπαια πράξη του εμπρησμού, αλλά και την εντολή της εργοδοσίας προς τους εργαζόμενους να παραμείνουν εντός του κτηρίου της τράπεζας εν μέσω επεισοδίων, οι άνθρωποι θα μπορούσαν να έχουν σωθεί. Κι αυτό αν δεν έρχονταν αντιμέτωποι με την κλειστή και μόνη έξοδο διαφυγής, το άφαντο κλειδί-τηλεχειριστήριο, αλλά και το ανύπαρκτο πιστοποιητικό πυρασφάλειας του κτιρίου.

Χιλιοπαιγμένο, θα πει κανείς, το παιχνίδι περί «μη καταδίκης των επεισοδίων» και η ευρύτερη προσπάθεια ενοχοποίησης της Αριστεράς, ίσως ακόμα και ευθείας ταύτισής της με συλήβδην τυφλές πράξεις βίας. Άλλωστε ποτέ δεν έβλαψε (ούτε) την Άκρα Αριστεία ένα τόσο βολικό αφήγημα, σαν κι αυτό περί του «τρομοκρατικού DNA της Αριστεράς» - αποκύημα των πρώτων «ένδοξων» μεταπολεμικών χρόνων της Δεξιάς. Απολειφάδι το παρελθόντος, μέρος του καθεστωτικού μιντιακού «μενού» της κρίσης, ή εικόνα από το μέλλον; Μένει να το δούμε.

Μα να μην μπαλώνεται

Τα παραπάνω φαντάζουν ως μια τυπική αντιμετώπιση αυταρχικού και ακροδεξιού καθεστώτος επί αντίστοιχης θεματολογίας οπουδήποτε στον κόσμο. Τόσο απελπισμένοι που θυμήθηκαν την Marfin σήμερα, όταν, υπενθυμίζουμε, η ανακοίνωση του υπουργού Χρυσοχοΐδη στο τέλος της χθεσινής ημέρας, μετά από όλα όσα ήρθαν στο φως: βίντεο, καταγγελίας μαρτύρων, σωρός πληροφοριών, ήταν πως, «το μόνο αμείλικτο στις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι η εμμονή στη στήριξη της ανομίας. Τελικά όσοι πετάνε τούβλα και μολότοφ έχουν μόνο δικαιώματα και είναι υπεράνω του νόμου»; Μπήκαν, έδειραν, λεηλάτησαν οικία και αξιοπρέπεια πολιτών και, αντί συγνώμης, δίκασαν κι από πάνω δηλαδή. 

Τι μας λέει λοιπόν ο ανακοίνωση του υπουργού; Ότι χρειάστηκαν δύο 24ωρα καθολικής κατακραυγής, απειλής παραιτήσεων εκ μέρους ακόμα και μελών επιτροπών που οι ίδιοι έχουν συστήσει, ώστε να αφαιρέσουν από τις ανακοινώσεις τους το «δεν υπήρξε βία». Τα υπόλοιπα παρέμειναν ως είχαν. Η «έρευνα» έγινε παρουσία εισαγγελέως υποστηρίζουν, παρά τα ηχητικά ντοκουμέντα που αποδεικνύουν ότι ποτέ δεν υπήρξε οποιαδήποτε ενημέρωση ή επίδειξη εγγράφου στον πατέρα και τους δύο γιούς της οικογένειας Ινδαρέ που ξυλοκοπήθηκαν μέσα στο σπίτι τους.

Τόσο «καθαρά» έγινε λοιπόν η όλη επιχείρηση ώστε να χρειαστεί να αναγκάσουν μιντιακούς τους βραχίονες όπως τον ΣΚΑΪ να «ξεπετάξουν» όπως-όπως το θέμα στα κεντρικά τους δελτία.

Άσυλο Χρυσοχοΐδη σε εν δυνάμει δολοφονική πράξη

Και να ήταν αυτά τα χειρότερα. Στα ψηλά φαίνεται να πέρασε η πλήρης κάλυψη εκ μέρους του υπουργού σε μια καταφανώς δολοφονικού τύπου πράξη (βλ. την σχετική ανακοίνωση στο τέλος αυτού του άρθρου). Το περιστατικό δεν είναι άλλο από αυτό της εξ επαφής «εκτέλεσης» πολίτη με το λεγόμενο όπλο «ελαστικού σφαιριδίου». Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παραπέμποντας στην παραπλανητική δήλωση της ΕΛ.ΑΣ., η οποία σημειωτέον δεν φρόντισε να αναγράψει ορθά ούτε το όνομα του όπλου, υπεξέφυγε δίνοντας άσυλο στον δράστη αστυνομικό ο οποίος χθες θα μπορούσε μέχρι και να είχε αφαιρέσει τη ζωή της γυναίκας την οποία χτύπησε εξ επαφής με το εν λόγω όπλο. 

Ας δούμε λοιπόν περί τίνος μιλάμε, παραθέτοντας παλαιότερο ρεπορτάζ για το εν λόγω όπλο (βλ. επίσης εδώ, εδώ, αλλά και εδώ). Το όπλο που παρουσίασε η ΕΛ.ΑΣ. τότε ήταν το Manurhin (και όχι Manuhrin ) MR-35 “Punch Gun” και φαίνεται να έχει... μακρά ιστορία, όπως αναφέραμε εδώ χθες. Όπως αναφέρεται στην πρώτη εκ των παραπάνω πηγών:

«Πρόκειται για ένα όπλο που εκτοξεύει λαστιχένιες σφαίρες διαμέτρου 35mm και βάρους 21 γραμμαρίων από έναν αλουμινένιο σωλήνα με ταχύτητα 120-140m/s (περίπου 430-500km/h) και ενέργεια 150-200 Joule που προέρχεται από εκρηκτικό φυσίγγιο, με δραστικό βεληνεκές 25 μέτρα». Όχι 15 όπως υποστηρίζει η χθεσινή ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Δέχεται γεμιστήρα με 5 τέτοιες σφαίρες. Η ενέργεια με την οποία φεύγει από την κάνη η σφαίρα αυτή είναι ίδια με την ενέργεια του .38 special περίστροφου, και η ευθυβολία του είναι περίπου στα 17cm2 στα 7 μέτρα. Αυτό που το κάνει “less than lethal” ή “less lethal” ("λιγότερο θανατηφόρο") είναι η μεγαλύτερη επιφάνεια της σφαίρας».

«Το όπλο θεωρείται επικίνδυνο για βαριές σωματικές βλάβες ακόμα και θάνατο σε αποστάσεις κάτω των 6,5 μέτρων [...] Ακόμα όμως και σε απόσταση μεγαλύτερη από την «ασφαλή» των 7 μέτρων η σφαίρα που εκτοξεύει διατηρεί αρκετή ενέργεια ώστε χτύπημα στο κεφάλι ή άλλα ευαίσθητα σημεία του σώματος (θώρακας, ήπαρ) μπορεί να προκαλέσει από βαριές σωματικές βλάβες, μέχρι και τον θάνατο».

Υπενθυμίζεται πως η κοπέλα που δέχθηκε την «ελαστική μπάλα» δεν παρευρέθη σήμερα στα δικαστήρια της Ευελπίδων όπου και οδηγήθηκαν οι υπόλοιποι συλληφθέντες, καθώς νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ελπίς.

Οι επίμαχες δηλώσεις και ανακοινώσεις

H απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα:

Ο Στέλιος Πέτσας απευθύνει τα εξής ερωτήματα στον Αλέξη Τσίπρα:

«- Από πότε επιχειρήσεις της αστυνομίας, παρουσία εισαγγελέων, είναι καταδικαστέες;

- Πότε καταδικάσατε τις καταλήψεις κατοικιών, πανεπιστημίων, ολόκληρων γειτονιών;

- Πότε καταδικάσατε τους βανδαλισμούς, τις καταστροφές, ακόμη και τους εμπρησμούς, δημόσιων και ιδιωτικών περιουσιών;

- Πότε καταδικάσατε τις οργανωμένες δολοφονικές επιθέσεις εναντίον αστυνομικών;

- Πότε καταδικάσατε τη δολοφονία τριών συμπολιτών μας και ενός αγέννητου μωρού στον εμπρησμό της Marfin;

- Έως πότε θα ρωτάτε "και τι κακό έχουν οι μολότοφ;"».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσθέτει: «Όσο σιωπάτε, κρατάτε πολιτική ομπρέλα στη βία και την ανομία. Η κοινωνία ζητά να τελειώσει η ανοχή στη βία και στην ανομία. Και η Κυβέρνηση, πάντα στο πλαίσιο του νόμου, σταθερά και μεθοδικά, όπως δεσμεύτηκε, κάνει πράξη αυτή την απαίτηση».

Η ανατριχιαστική ανακοίνωση του υπουργείου

«Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει πάλι ψέματα. Στα υποτίθεται αμείλικτα -όπως πομπωδώς τα χαρακτηρίζει- ερωτήματα που θέτει σήμερα με ανακοίνωση του, οι απαντήσεις είναι απλές και έχουν ήδη δοθεί.

1. Το είπαμε από χθες. Στην επιχείρηση για την εκκένωση της κατάληψης στη Ματρόζου η εισαγγελέας ήταν εκεί από την πρώτη στιγμή στις 6:30 το πρωί.  Υπογράφει δυο εκθέσεις. Μια για κατ’ οίκον έρευνα σε διπλανή της κατάληψης οικία και μια για το κτήριο της κατάληψης. Παρόντες ήταν εισαγγελικοί λειτουργοί και στις άλλες δυο εκκενώσεις.  Συμπέρασμα. Η παραβίαση ασύλου σε ταράτσες ή ισόγεια δεν υπάρχει, δεν υπήρξε, είναι γκεμπελικό εφεύρημα ΣΥΡΙΖΑ.

2. Για τη χρήση ελαστικού σφαιριδίου και όχι πλαστικής σφαίρας, όπως ψευδώς υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, δόθηκαν ήδη απαντήσεις από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Αλλά για να μην εκπλήσσεται δήθεν το κόμμα αυτό, σημειώνουμε  ότι η Ελληνική Αστυνομία έχει στη διάθεση της τα ίδια υλικά και μέσα που είχε και επί των ημερών διακυβέρνησης του.

Το μόνο αμείλικτο λοιπόν στις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι η εμμονή στη στήριξη της ανομίας. Τελικά όσοι πετάνε τούβλα και μολότοφ έχουν μόνο δικαιώματα και είναι υπεράνω του νόμου;
Ας συνέλθουν».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)