to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:05 | 18.12.2019

Αθλητισμός

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης: Μέσα Μπέιλ και Μέσι, έξω οι… διαδηλωτές

Η αυτονομιστική πλατφόρμα «Δημοκρατικό Τσουνάμι» κάλεσε τους υποστηρικτές της να συγκεντρωθούν μαζικά γύρω από το στάδιο


Εκατοντάδες Καταλανοί διαδηλωτές απέκλεισαν σήμερα το απόγευμα τους δρόμους γύρω από το Καμπ Νου, το στάδιο της Μπαρτσελόνα, όπου απόψε το βράδυ διεξάγεται το el clasico με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Συγκεκριμένα, η αυτονομιστική πλατφόρμα «Δημοκρατικό Τσουνάμι» κάλεσε τους υποστηρικτές της να συγκεντρωθούν μαζικά γύρω από το στάδιο.

«Προκειμένου να πραγματοποιηθεί η δράση του Δημοκρατικού Τσουνάμι είναι απαραίτητο να διεξαχθεί ο αγώνας και το κοινό να μπορέσει να μπει στο στάδιο», ανέφερε η οργάνωση, σε ανάρτησή της στο διαδίκτυο. Για τον λόγο αυτό, ζήτησε από όσους συγκεντρώθηκαν γύρω από το στάδιο να μην εμποδίσουν τους φιλάθλους των δύο ομάδων να μπουν μέσα.

Η ατμόσφαιρα έξω από το γήπεδο θύμιζε γιορτή, με τους συγκεντρωμένους να τραγουδούν και να φωνάζουν συνθήματα υπό το άγρυπνο βλέμμα εκατοντάδων αστυνομικών. Κάποιοι μοίραζαν στο πλήθος μπλε σημαιάκια με το σλόγκαν του «Δημοκρατικού Τσουναμιού» και τις λέξεις «ελευθερία, δικαιώματα, αυτοδιάθεση».

«Το πρόβλημα θα λυθεί με ένα δημοψήφισμα (για την αυτοδιάθεση της Καταλωνίας). Αν κερδίσει το Όχι, θα σταματήσουμε, αλλά αν κερδίσει το Ναι… Όμως δεν θα το οργανώσουν ποτέ, επειδή ξέρουν ότι θα κέρδιζε το Ναι», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας ο 68χρονος διαδηλωτής, Εμίλιο Ντίες που πήγε στο Καμπ Νου για να μοιράσει σημαιάκια στους συγκεντρωμένους.

Το «Δημοκρατικό Τσουνάμι» κάλεσε τους υποστηρικτές του να φροντίσουν ώστε όσοι μπουν στο γήπεδο να έχουν από ένα σημαιάκι και να τα κρατήσουν υψωμένα από τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί ο ύμνος της Μπάρτσα μέχρι να ξεκινήσει το παιχνίδι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)