to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:17 | 19.12.2019

Κοινωνία

Κράτος - Όργουελ: Μετά την αστυνομική τρομοκρατία, χυδαία ψέματα κατά της οικογένειας Ινδαρέ

Αφού οι πάνοπλοι αστυνομικοί παραβίασαν το οικιακό άσυλο, έσυραν πολίτες στην ταράτσα, τους έδεσαν πισθάγκωνα και σύμφωνα με επώνυμες καταγγελίες τους χτύπησαν, η Αστυνομία προσπάθησε να τους κατηγορήσει για «βία» και συμμετοχή στην κατάληψη - Οι γείτονες της κατάληψης Ματρόζου προτίθενται μάλιστα να κάνουν μήνυση στους αστυνομικούς που τους συνέλαβαν για επικίνδυνες σωματικές βλάβες και παράνομη βία


Ο Δημήτρης Ινδαρες οδηγείται αυτή τη στιγμή στο δικαστήριο

Αρνούνται κατηγορηματικά τις κατηγορίες που τους αποδίδει η ΕΛΑΣ για την κατάληψη της οδό Ματρόζου στο Κουκάκι οι συλληφθέντες στο διπλανό σπίτι.

Σύμφωνα με το cnn.gr, o βραβευμένος σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές και δύο γιοι του 23 και 26 χρονών (ο ένας είναι ασκούμενος δικηγόρος) δηλώνουν ότι δεν είχαν καμία σχέση με τους καταληψίες. Καταγγέλλουν επίσης ότι κακοποιήθηκαν από τα ΜΑΤ.

Προτίθενται μάλιστα να κάνουν μήνυση στους αστυνομικούς που τους συνέλαβαν για επικίνδυνες σωματικές βλάβες και παράνομη βία. Την υπεράσπισή του έχει αναλάβει το δικηγορικό γραφείο του Θοδωρή Μαντά.

«Ανέβηκαν στην ταράτσα του σπιτιού μου, συνέλαβαν και έδειραν τον άντρα και τον γιο μου και με απείλησαν ότι θα με πετάξουν από τη σκάλα, κι όλο αυτό επειδή ζητήσαμε παρουσία εισαγγελέα για να περάσουν από το σπίτι μας», η μαρτυρία της γυναίκας που είδε τον άντρα και τον γιο της να χτυπιούνται από τα ΜΑΤ και τελικά να συλλαμβάνονται

Δικηγόρος συλληφθέντων: Δεν με άφησαν να μιλήσω μαζί τους

Η ΕΛ.ΑΣ. δεν επιτρέπει την επικοινωνία του δικηγόρου, Θεόδωρου Μαντά, με τους συλληφθέντες στο Κουκάκι, που βρίσκονται στη ΓΑΔΑ, ανέφερε το βράδυ της Τετάρτης ο συνήγορος των συλληφθέντων στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. «Δεν μου έχει επιτραπεί η είσοδος στο κτίριο της ΓΑΔΑ και με αυτό τον τρόπο έχει παρεμποδιστεί η επικοινωνία μου με τους εντολείς μου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαντάς.

Ο κ. Μαντάς τόνισε ακόμη ότι: «Από τις 8 το πρωί και μετά οι εξηγήσεις που μου δόθηκαν από τη ΓΑΔΑ είναι ότι οι εντολείς μου είχαν απλώς προσαχθεί και όχι συλληφθεί, οπότε δεν μου επέτρεψαν την επικοινωνία. Από νωρίς το απόγευμα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο για να διαπιστωθούν τα τραύματά του και η νύχτα θα είναι πολύ μεγάλη» και συμπλήρωσε: «Είμαι διαρκώς με τη μητέρα και σύζυγο. Νωρίς σήμερα τα ΜΑΤ εισέβαλαν χωρίς εντολή εισαγγελέα στην παρακείμενη κατοικία μιας μεσοαστικής οικογένειας στο Κουκάκι. Εκεί βρισκόταν ο πατέρας και οι δύο γιοι, όπου οι αστυνομικοί βιαιοπράγησαν εις βάρος τους». Ο κ. Μαντάς ξεκαθάρισε πως: «Δεν υπήρχε ένταλμα. Ο ιδιοκτήτης αρνήθηκε την είσοδο, ασκώντας το συνταγματικό του δικαίωμα».

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σύζυγος Δημήτρη Ινδαρέ: «Είμαι σε καθεστώς τρόμου. Είναι μια καραμπινάτη περίπτωση κατασκευής ενόχων»

Προκαλεί και καλύπτει την αστυνομική τρομοκρατία ο Χρυσοχοΐδης σε απάντηση προς τον καθηγητή Αλιβιζάτο

Την παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ζητά ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος για περιστατικά «αστυνομικής βίας», όπως ο ίδιος αναφέρει στην επιστολή που απέστειλε στον υπουργό.

Ο κ. Αλιβιζάτος που είναι πρόεδρος στην επιτροπή, την οποία συνέστησε ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης, για την «τακτική παρακολούθηση της διαδικασίας υλοποίησης παρατηρήσεων και πορισμάτων του Συνηγόρου του Πολίτη που αφορούν στη διοικητική διερεύνηση πειθαρχικών παραπτωμάτων» της Αστυνομίας, παίρνει αφορμή από το περιστατικό στο Κουκάκι και αφού διαπιστώνει την αύξηση περιστατικών αυθαίρετης αστυνομικής βίας, σημειώνει ότι «η εν λόγω Επιτροπή δεν μπορεί να λειτουργήσει στην πράξη ως άλλοθι για τέτοιου είδους απαράδεκτες συμπεριφορές»,

Καταλήγει δε με τη σαφή προειδοποίηση πως «επί του παρόντος, δεν υποβάλλω την παραίτησή μου από την εν λόγω Επιτροπή, διότι πιστεύω στη χρησιμότητά της. Επί πλέον, γνωρίζοντας την ευαισθησία σας, είμαι βέβαιος για την άμεση αντίδρασή σας». Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή, εδώ.

Απάντηση - πρόκληση εξέδωσε ο υπουργός Μ. Χρυσοχοΐδης

Στην απάντησή του στον Νίκο Αλιβιζάτο ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοίδης, επέμεινε ότι "η επιχείρηση εκκένωσης έγινε με παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, κι ότι δεν υπήρξαν πράξεις αστυνομικής βίας" παρά τις καταγγελίες και τις μαρτυρίες.

Γ. Ραγκούσης: Μνημειώδη το θράσος και τα ψέματα του Χρυσοχοίδη

«Όχι μόνον ασκήθηκε αστυνομική βία στο Κουκάκι αλλά ασκήθηκε παράνομη κι αντισυνταγματική αστυνομική βία», σχολιάζει μεταξύ άλλων ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης. (περισσότερα)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΣΥΡΙΖΑ: Με εντολή και κάλυψη Χρυσοχοΐδη το κρεσέντο αστυνομικής τρομοκρατίας

Ίχνος απολογητικής διάθεσης, πόσο μάλλον πρόθεσης να περιορίσει την ανεξέλεγκτη αστυνομική αγριότητα που καθημερινά κλιμακώνεται δεν δείχνει ο αρμόδιος υπουργός. Όπως προκύπτει από την απάντησή του υπουργού προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί που κινδύνευσαν κατά την εκκένωση των καταλήψεων στο Κουκάκι ήταν οι... αστυνομικοί ενώ οι γείτονες της κατάληψης της οδού Ματρόζου συμπεριφέρθηκαν «με τυφλό μίσος» και άρα ορθώς συνελήφθησαν. «Κατανοούμε τον πατέρα τους που βγήκε να τα προστατέψει, τη μητέρα που ηθελημένα ή αθέλητα μετέδωσε σειρά ψευδών ειδήσεων, όπως το ότι δεν υπήρχε εισαγγελέας», σχολιάζει ο αρμόδιος υπουργός ενώ με κυνισμό που προκαλεί ανατριχίλια τονίζει ότι «οι αστυνομικοί δεν άσκησαν καμία βία, πέραν της αναγκαίας κατά τη συμπλοκή, υπέστησαν δυσανάλογη βία και κινδύνευσαν» (αναλυτικά παρακάτω).

Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας το απόγευμα της Τετάρτης την απάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, αναφέρει:

"Η «απάντηση» του κ. Χρυσοχοΐδη μαρτυρεί το οριστικό διαζύγιο της κυβέρνησης από την πραγματικότητα και την αλήθεια, λόγω  της ιδεοληπτικής της προσήλωσης στο δόγμα του αυταρχισμού.

Όποιος έχει στοιχειώδη αντιληπτική ικανότητα βλέπει αυτό που είδε όλη η χώρα: πάνοπλοι αστυνομικοί παραβίασαν το οικιακό άσυλο, έσυραν πολίτες στην ταράτσα, τους έδεσαν πισθάγκωνα και σύμφωνα με επώνυμες καταγγελίες τους χτύπησαν.

Είναι φριχτό ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη του κ. Μητσοτάκη να κάνει λόγο περί "δήθεν δικαιωμάτων", την ίδια μέρα που συνέβησαν όλα αυτά τα τερατώδη.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης και η κυβέρνηση Μητσοτάκη, συνολικά, επιχειρούν να στήσουν μια οργουελιανή δυστοπία. Δεν θα τους περάσει."

«Σοκαριστική η παραπληροφόρηση»

Παράλληλα, ο Νίκος Ευσταθίου, δημοσιογράφος της «Καθημερινής», με ανάρτησή του στα social media διαψεύδει κατηγορηματικά, ως φίλος ενός εκ των 2 παιδιών της οικογένειας Ινδαρέ, τις ανακρίβειες που διακινεί η ΕΛ.ΑΣ.:

Περα απο την αδικαιολογητη βια, εχω σοκαριστει με την παραπληροφορηση που διακινει η αστυνομια.

Ειναι τραγικο ψεμα πως τα παιδια συμμετειχαν στην καταληψη. Ενας απο τους δυο γιους ειναι φιλος μου, ασκουμενος δικηγορος, μουσικος - και ειναι επιβεβαιωμενο απο μενα προσωπικα πως δεν ειχε κανεναν απολυτως οργανωτικο ρολο στην καταληψη. Με πιτζαμες και χωρις παπουτσια τον πηγαν στο τμημα - αλλα το λαικο δικαστηριο βιαστηκε στο μεταξυ να βγαλει τυφλα συμπερασματα.

Από επικοινωνία με την ΓΑΔΑ γνωρίζω επισης οτι τα δυο παιδιά εξετάζονται για κακοποιηση σε δημοσιο νοσοκομείο, και ο πατέρας έχει σπασμένα γυαλία και ακουστικό βαρηκοΐας. Να σημειωθεί πως παρότι υπάρχει ποινική δίωξη, δεν έχει επιτραπεί ακόμα στα παιδιά να συναντηθούν με τον πληρεξούσιο δικηγόρο.

Τα καλα νεα: η αληθεια δεν θα αργησει να φανερωθει. Μαθαινω πως δεκαδες γειτονες ειδαν το περιστατικο απο τα μπαλκονια τους και επιθυμουν να καταθεσουν και να επιβεβαιωσουν την εκδοχη της οικογενειας.

«Στην ταράτσα πλάκωσαν στο ξύλο τον πατέρα και τα δύο παιδιά τους, και κάνανε λαμπόγιαλο το σπίτι τους»

«Δυστυχώς τα επεισόδια στο Κουκάκι έγιναν σε σπίτι φιλικό μου», ανέφερε νωρίτερα την Τετάρτη η δικηγόρος και υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στις τελευταίες ευρωεκλογές, Άννα Παπαδημητρίου-Τσάτσου, η οποία καταγγέλλει και σχολιάζει τα όσα έγιναν σήμερα στην επιχείρηση της ΕΛΑΣ.

Με την έφοδο στην παράπλευρη του γνωστού μου σπιτιού κατάληψη και επειδή όπως δήλωσαν είχαν διαφύγει δύο καταληψίες τα κάνανε γυαλιά καρφιά στους ανθρώπους δίπλα γιορτιάρες μέρες που είναι! Τους πλάκωσαν στο ξύλο στη ταράτσα τους τα δύο τους παιδιά και τον πατέρα και κάνανε λαμπόγιαλο το σπίτι τους! Τι ψάχνετε ; Οτιδήποτε παράνομο.

Εχει κηρυχθεί στρατιωτικός νόμος και δεν το ξέρουμε; Τέλος ξυλοδαρμένοι πήγανε στη ΓΑΔΑ απο όπου φαντάζομαι θα αφαιθούν.

Μήπως πρέπει να κρύψουμε τα βιβλία που διαβάζουμε, όλο και κάτι ανατρεπτικό και μαρξιστικό θα βρεθεί. Είναι δυνατόν να τρώς ξύλο απο το πουθενά γιατι ρωτάς τι στο καλό γυρεύουν τα ΜΑΤ στην ιδιοκτησία σου; Τον πατέρα τον βγάλανε σχεδόν γυμνό και δαρμένο, τους είχανε μπρούμιτα στην ταράτσα. Οταν τους πήραν για τη Γαδά ούτε τα παππούτσια τους δεν τους άφηναν να πάρουν! Κύριε Χρυσοχοίδη μαζέψτε τους η ευθύνη σας είναι μεγάλη!».

Για ψέματα εκ μέρους του κρατικού μηχανισμού έκανε λόγο ο ηθοποιός Αλέξανδρος Λογοθέτης

«Τα ψέματα που θα πει ο κρατικός μηχανισμός για να δικαιολογήσει το αδικαιολόγητο είναι φρικτά. Όχι μόνο τα παιδιά του Ινδαρέ δεν ήταν στο σπίτι τους αλλά ήταν στην κατάληψη και πήδηξαν από την ταράτσα λέει η αστυνομική διεύθυνση και ο Ινδαρές ένας από τους πιο ήσυχους ανθρώπους που έχω γνωρίσει στην ζωή μου αντιστάθηκε προσπαθώντας να κλέψει μάλιστα και το όπλο του αστυνομικού. Πόσο πια κατασκευή πόσο μεγάλη κατασκευή θα σκαρφιστεί αυτό το κράτος της απάτης;;;

Να τους χαίρεστε όσοι πιστέψατε σε αυτούς και τους ομοίους τους.

Καλώ τους ανθρώπους της δουλειάς μας αλλά και όποιον άλλο θέλει να μην το αφήσουμε να περάσει. Κινδυνεύουμε όλοι από αυτή την απάτη της κανονικότητας».

Aνάλογη ήταν και η ανάρτηση της ηθοποιού Μάνιας Παπαδημητρίου:

(αστυνομικοί στο μπαλκόνι του σπιτιού, δίπλα από την κατάληψη. Στο σπίτι που μπήκαν με όπλα στα χέρια, έδειραν πατέρα και δυο γιους και έδεσαν πισθάγκωνα με κουκούλα τη μητέρα)

Οι συλλήψεις και η προσπάθεια ενοχοποίησης της οικογένειας από την ΕΛ.ΑΣ.

Συνολικά οι συλληφθέντες από την τριπλή επεισοδιακή, κατασταλτική επιχείρηση της Αστυνομίας για την εκκένωση τριών καταλήψεων στο Κουκάκι είναι εννέα. Σύμφωνα με τις ψευδείς αναφορές της ΕΛ.ΑΣ., «τα δύο αδέλφια ήταν αυτά που πετούσαν αντικείμενα κατά των αστυνομικών και στη συνέχεια προσπάθησαν να διαφύγουν περνώντας στην ταράτσα του διπλανού, πατρικού τους σπιτιού». «Εκεί όταν έφτασαν οι αστυνομικοί ο πατέρας τους προσπάθησε να τους εμποδίσει και επιχείρησε να αρπάξει το όπλο από αστυνομικό», ισχυρίζεται επίσημα η ΕΛ.ΑΣ. για να συγκαλύψει την αυθαιρεσία

 Οι υπόλοιποι συλληφθέντες είναι τρεις γυναίκες ελληνικής υπηκοότητας και ένα Σουηδός, από την κατάληψη της οδού Παναιτωλίου 21, καθώς και ακόμα μία γυναίκα και ένας Γάλλος, από την κατάληψη της οδού Αρβάλη 3. Ο Γάλλος, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, είχε συλληφθεί και στην κατάληψη «Βανκούβερ», δίπλα στην ΑΣΟΕΕ, που εκκενώθηκε πριν από λίγο καιρό.

   Ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος, ο οποίος ενημέρωσε αναλυτικά τους δημοσιογράφους μετά το μεσημέρι, για το πώς εξελίχτηκαν τα γεγονότα, απαντώντας σε καταγγελίες για αστυνομική βία, επανέλαβε προκλητικά ότι «όλα έγιναν νόμιμα», δεν υπήρχε γυναίκα στο σημείο ούτε κουκούλα και δεν ασκήθηκε βία εναντίον δεσμευμένων ατόμων. «Χρησιμοποιήθηκε η απαραίτητη για την ακινητοποίηση των ατόμων και τη δέσμευσή τους σύμφωνα με την αρχή της αναλογικότητας και αναγκαιότητας», είπε ο κ. Χρονόπουλος και προσέθεσε ότι πάντα όταν υπάρχει τέτοια καταγγελία λειτουργεί ο αυτόματος μηχανισμός της ΕΛΑΣ και εξετάζεται.

   Ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ έκανε λόγο για «παγίδα θανάτου», η οποία ενεργοποιήθηκε θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των αστυνομικών, στην κατάληψη της οδού Ματρόζου 45, ενώ βρέθηκε και ένας ασύρματος καθώς και ένα σημείωμα με «οδηγίες άμυνας» γραμμένο στα αγγλικά, για την περίπτωση αστυνομικής επέμβασης. Το σημείωμα βρέθηκε στην οδό Παναιτωλίου 21 και τις οδηγίες ακολούθησαν κατά γράμμα οι καταληψίες του κτιρίου στην Ματρόζου 45.

   Παράλληλα ο κ. Χρονόπουλος εξέφρασε τον σεβασμό του στον σκηνοθέτη που συνελήφθη και τη σύζυγο του, καθώς ως γονείς θέλησαν να υπερασπιστούν τα παιδιά τους, αλλά επέμεινε με στο ωμό ψέμα  ότι «τα γεγονότα έγιναν όπως τα περιγράφει ο ίδιος».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)