to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:26 | 17.12.2019

πηγή: Αυγή

Διεθνή

Αργεντινή: Πρώτος νόμος Φερνάντες για τη στήριξη των θυμάτων της κρίσης

Η κυβέρνηση του Φερνάντες κατέθεσε στη Βουλή το πρώτο διάταγμά της, για την αντιμετώπιση της οικονομικής, κοινωνικής και νοσηλευτικής κρίσης, καθιστώντας σαφές ότι για τον νέο Πρόεδρο της Αργεντινής προέχουν οι άνθρωποι και έπονται οι... δανειστές του ΔΝΤ.


Ακόμη και ένα τμήμα της δεξιάς αντιπολίτευσης δήλωσε ότι θα συμμετέχει στις συνεδριάσεις για να διευκολύνει την ψήφιση του νόμου με την εγγύηση της πλειοψηφίας του σώματος.

Το πρώτο διάταγμα - νόμος για την αντιμετώπιση της οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης στηρίζεται σε επτά άξονες, ενώ η κυβέρνηση θα ζητήσει να μπορεί να εκδίδει διατάγματα με τη μορφή του κατεπείγοντας.

Η κυβέρνηση στοχεύει να διαμορφώσει νέες τιμές στις κοινωφελείς υπηρεσίες μετά την κατακόρυφη αύξησή τους κατά τη διάρκεια της κρίσης, να διαμορφώσει ένα νέο σχέδιο συνταξιοδότησης, κοινωνικών μέτρων και οικογενειακών επιδομάτων, όπως και την αυτόματη επιστροφή του ΦΠΑ σε άτομα που έχουν τραπεζικούς λογαριασμούς κάτω των 700 δολαρίων.

Σε ό,τι αφορά την Υγεία, προβλέπεται η υποχρεωτική ανάληψη του κόστους των εμβολίων από το κράτος και η ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας με την επαναλειτουργία κλινικών.

Προβλέπεται επίσης η διαγραφή ή η μερική μείωση των συνεισφορών για όλες τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις καθώς και για τις επιχειρήσεις που θα βελτιώσουν και θα καταβάλλουν ανελλιπώς τους μισθούς των εργαζομένων. Στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις προσφέρεται επίσης ένα δεκαετές σχέδιο αποπληρωμής των χρεών τους στο Δημόσιο με επιτόκιο στο 50% του τρέχοντος επιτοκίου. Με τα νέα μέτρα πλήττονται οι εταιρείες που κάνουν τις συναλλαγές τους σε μετρητά, που θεωρείται ο κατεξοχήν τρόπος πληρωμής της μαύρης εργασίας, ενώ με άλλες διατάξεις προστατεύονται τα θύματα άδικων και μαζικών απολύσεων.

Προβλέπεται επίσης και η στήριξη του τοπικού τουρισμού και της απασχόλησης με τη φορολόγηση της αγοράς ξένων νομισμάτων κατά 30%, ώστε να περιοριστούν τα ταξίδια στο εξωτερικό.

Παναγόπουλος Αργύρης

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)