to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:20 | 16.12.2019

Αθλητισμός

Europa League: H Άρσεναλ στον δρόμο του Ολυμπιακού

Οι Πειραιώτες θα δώσουν το πρώτο παιχνίδι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στις 20 Φεβρουαρίου, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 27/2 στο Λονδίνο


Την Άρσεναλ θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στη φάση των «32» του Europa League, όπως προέκυψε από τη σχετική κλήρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα (16/12) στην έδρα της UEFA, στη Νιόν της Ελβετίας.

Οι Πειραιώτες θα δώσουν το πρώτο παιχνίδι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στις 20 Φεβρουαρίου, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 27/2 στο Λονδίνο.

H Άρσεναλ διανύει δύσκολη περίοδο, καθώς πριν λιγότερο από 3 εβδομάδες απομάκρυνε τον Ουνάι Έμερι από τον πάγκο της και, προσωρινά, έχει αναλάβει ένας από τους παλιούς «θρύλους» της ομάδας και μέλος των Invincibles, Φρέντι Λιούνμπεργκ. Στο πρωτάθλημα οι Κανονιέρηδες βρίσκονται στην ένατη θέση με 22 βαθμούς, όσους έχουν και οι Κρίσταλ Πάλας και Νιούκαστλ, κάτι που κάνει την πορεία μέχρι την κατάκτηση του Europa League ακόμα πιο... επιτακτική, προκειμένου να βρει διέξοδο στο Champions League της επόμενης σεζόν. Πέρυσι, είχε φτάσει μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης, ωστόσο ηττήθηκε από την... γειτόνισσά της Τσέλσι με 4-2.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η ομάδα Νο9 στο Ranking της UEFA.

Η τελευταία φορά που οι Πειραιώτες είχαν αντιμετωπίσει τους Λονδρέζους ήταν τη σεζόν 2015/16, όταν είχαν κληρωθεί στον 6ο όμιλο του Champions League (μαζί με Μπάγερν Μονάχου και Ντιναμό Ζάγκρεμπ) και τότε είχαν φύγει με ένα σπουδαίο «διπλό» από το Νησί.

Συγκεκριμένα, στις 20 Οκτωβρίου η ομάδα του Μάρκο Σίλβα είχε επικρατήσει με σκορ 3-2 στο «Emirates», με γκολ των Πάρντο, Οσπίνα (αυτογκόλ) και Φινμπόγκασον. Στον επαναληπτικό, όμως, οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν με 3-0 από τους Βρετανούς, με τους οποίους στο τέλος ισοβάθμησαν με 9 βαθμούς και η ομάδα του Βενγκέρ είχε πάρει το εισιτήριο για τους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Συνολικά σε οκτώ αναμετρήσεις που έχουν γίνει την τελευταία δεκαετία μεταξύ των δύο ομάδων, οι Πειραιώτες και οι Λονδρέζοι έχουν από τέσσερις νίκες και καμία ισοπαλία.

Η κληρωτίδα του Champions League «είχε κέφια»

Αρκετές στιγμές αγωνίας αναμένεται να ζήσουν οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι, τον προσεχή Φεβρουάριο (18, 19, 25 και 26/2), αλλά και τον Μάρτιο (10, 11, 17 και 18/3), κατά την διάρκεια των αναμετρήσεων για την «φάση των 16» του Champions League.

Όπως προέκυψε από την κλήρωση που διεξήχθη σήμερα στην Νιόν της Ελβετίας, και τα οκτώ «ζευγάρια» που διεκδικούν το κορυφαίο διασυλλογικό τρόπαιο του διεθνούς ποδοσφαίρου, υπόσχονται συναρπαστικούς αγώνες και -ενδεχομένως- πλούσιο θέαμα.

Τα σημαντικότερα ματς αναμένεται να είναι αυτά της Ρεάλ Μαδρίτης με την Μάντσεστερ Σίτι. Δύο ομάδων, που θα μπορούσαν να συνθέσουν ακόμη και τον τελικό της διοργάνωσης. Οι Ισπανοί του Ζινεντίν Ζιντάν δείχνουν αποδυναμωμένοι αγωνιστικά σε σχέση με την προηγούμενη θριαμβευτική θητεία του «Ζιζού» στον πάγκο, όμως διατηρούν το «βαρύ όνομα» και φυσικά την ποιότητα για να πάρουν την πρόκριση. Απέναντί τους, θα βρεθούν οι «πολίτες» του Πεπ Γκουαρντιόλα, με τον Καταλανό τεχνικό να εκφράζει συχνά-πυκνά την άποψη ότι η ομάδα του δεν είναι ακόμη έτοιμη για να συμπεριληφθεί στην ευρωπαϊκή «αφρόκρεμα». Ωστόσο, αφ΄ ενός η εξαιρετική ποιότητα που διαθέτει ως ομάδα και ως άτομα η Σίτι και αφ΄ ετέρου το γεγονός ότι οι Μαδριλένοι δεν «τρομάζουν», προσφέρουν τις προϋποθέσεις για ένα «ανοικτό εισιτήριο».

Τα ζευγάρια που προέκυψαν από τη σχετική κλήρωση έχουν ως εξής:

Ντόρτμουντ (Γερμανία)-Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)

Αταλάντα (Ιταλία)-Βαλένθια (Ισπανία)

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)-Λίβερπουλ (Αγγλία)

Τσέλσι (Αγγλία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)

Λιόν (Γαλλία)-Γιουβέντους (Ιταλία)

Τότεναμ (Αγγλία)-Λειψία (Γερμανία)

Νάπολι (Ιταλία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)