to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:06 | 14.12.2019

Κοινωνία

Πολιορκεί όλη τη χώρα η κακοκαιρία - Σε ποιες περιοχές της Αττικής το μεγαλύτερο ύψος βροχής

Αρκετές βροχοπτώσεις έφερε το πέρασμα του "Ετεοκλή" από το νομό Αττικής και την πόλη της Αθήνας. Βροχές εκδηλώθηκαν στο σύνολο του νομού από τις πρώτες πρωινές ώρες έως το απόγευμα του Σαββάτου, με τα φαινόμενα σε ορισμένες περιοχές να είναι παροδικά έντονα.


Βροχές εκδηλώθηκαν στο σύνολο του νομού από τις πρώτες πρωινές ώρες έως το απόγευμα του Σαββάτου 14/12, με τα φαινόμενα σε ορισμένες περιοχές να είναι παροδικά έντονα. Στο χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνεται η κατανομή των βροχοπτώσεων στο νομό Αττικής έως τις 16:00 του Σαββάτου σύμφωνα με τις καταγραφές 75 μετεωρολογικών σταθμών του Μετεωρολογικού και Κλιματικού Παρατηρητηρίου Αττικής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, ενώ επισημαίνονται οι καταγραφές σε επιλεγμένες περιοχές.

Ελαφρώς νοτιότερη η τροχιά του Ετεοκλή

Ελαφρώς νοτιότερη από την αρχικά εκτιμηθείσα τροχιά ακολουθεί το βαρομετρικό χαμηλό που συνδέεται με την κακοκαιρία Ετεοκλής έως τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 14/12.

Για το υπόλοιπο του Σαββάτου ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας, ενώ ιδιαίτερα έντονα θα είναι κατά τόπους τα φαινόμενα στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις, τοπικά πυκνές, θα σημειωθούν έως το μεσημέρι στα ηπειρωτικά ορεινά. Παράλληλα, πολύ θυελλώδεις νότιοι άνεμοι εντάσεων έως 9 μποφόρ θα πνέουν μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες στο Αιγαίο. Στο χάρτη που ακολουθεί φαίνεται ο ολικός υετός που αναμένεται έως το βράδυ του Σαββάτου 14/12 καθώς και οι περιοχές όπου αναμένονται τα σημαντικότερα φαινόμενα του «Ετεοκλή».

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

tags: καιρός

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)