to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:12 | 13.12.2019

Πολιτική

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στην Καλαμάτα: Θετική ανταπόκριση του κόσμου στο προσκλητήριο του ΣΥΡΙΖΑ

Την αισιοδοξία του λόγω της ιδιαίτερα θετικής ανταπόκρισης που έχει το προσκλητήριο του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαμόρφωση και τη συγκρότηση της μεγάλης Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης της Αριστεράς σε μεγάλη μερίδα πολιτών και ιδιαίτερα στη νεολαία εξέφρασε ο τέως Πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Α Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Βούτσης μιλώντας σε μεγάλη συγκέντρωση στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου της Καλαμάτας, “Αλέξανδρος Κουμουνδούρος”.


Την αισιοδοξία του λόγω της ιδιαίτερα θετικής ανταπόκρισης που έχει το προσκλητήριο του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαμόρφωση και τη συγκρότηση  της μεγάλης Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης της Αριστεράς σε μεγάλη μερίδα πολιτών και ιδιαίτερα στη νεολαία εξέφρασε ο τέως Πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Α Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Βούτσης μιλώντας σε μεγάλη συγκέντρωση στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου της Καλαμάτας, “Αλέξανδρος Κουμουνδούρος”.

«Κάθε ημέρα που περνάει δυναμώνει το κάλεσμα και η ανταπόκριση χιλιάδων συμπολιτών μας για την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ και τη συγκρότηση της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης της Αριστεράς μέσα στο λαό» τόνισε ο τέως Πρόεδρος της Βουλής επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια σύνθετη διαδικασία, η οποία ανατροφοδοτείται «με τη συνειδητοποίηση μέσα στο λαό και ιδιαίτερα στη νεολαία, του χαρακτήρα της κυβερνητικής πολιτικής της ΝΔ και με την αυξανόμενη κοινωνική αντίσταση στα μέτρα που κυρίως έχουν στόχο τη περιστολή και την κατάργηση των εγγυήσεων για την εργασία αλλά και την επιβολή μιας αυταρχικής νοοτροπίας ιδιαίτερα απέναντι στη νεολαία.»

Ο Νίκος Βούτσης καυτηρίασε τη στάση μερίδας του τύπου αλλά και πολιτικών στελεχών που μιλάνε για «πασοκοποίηση» του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας ότι «οι προελεύσεις έχουν μικρή σημασία. Οι διαδρομές, η στόχευση και η συνομολόγηση της προγραμματικής διακήρυξης για το σήμερα και το αύριο είναι τα στοιχεία που θα καθορίσουν τη συμπόρευσή μας με όλον αυτόν τον κόσμο».

Η πολιτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, το βράδυ της Παρασκευής 13/12/2019, εντάσσεται στο πλαίσιο της εκστρατείας «Πάρε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σου». Για το ιδεολογικό πλαίσιο του προοδευτικού κόμματος στο οποίο μετεξελίσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από τον Νίκο Βούτση, μίλησε και ο κ. Νίκος Μπίστης ως εκπρόσωπος της Προοδευτικής Συμμαχίας ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Από την πλευρά του ο Νίκος Μπίστης τόνισε ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι ένα κόμμα εν κινήσει, μια τομή μέσα στη συνέχεια. Η συζήτηση μας δεν γίνεται σε συνθήκες εργαστηρίου αλλά μέσα σε μία πυρακτωμένη ατμόσφαιρα όπου πρέπει να συνδυάσουμε την αναζήτηση της σύγχρονης αριστερής μας ταυτότητας με την προγραμματική και μαχητική αντιπολίτευση στη ΝΔ. Μια ΝΔ που θέλει να ξεθεμελιώσει όχι μόνο ότι έχτισε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και κατακτήσεις της μεταπολίτευσης που θεμελίωσαν τη Δημοκρατία και είχαν έντονο κοινωνικό πρόσημο.

Η συζήτηση για την ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία έχει σημασία και δεν τη φοβάμαι καθόλου. Νομίζω ότι όλοι και στον ΣΥΡΙΖΑ και στην Προοδευτική Συμμαχία έχουν συνειδητοποιήσει ότι δεν χρειαζόμαστε ένα κόμμα σκαντζόχοιρο ούτε ένα κόμμα χυλό. Θα συνδημιουργήσουμε ένα κόμμα σφουγγάρι που θα πάρει ότι καλύτερο από τις παραδόσεις της πληθυντικής Αριστεράς, από την ανανεωτική Αριστερά, τη ριζοσπαστική Αριστερά, τη σοσιαλιστική παράδοση με τη μαζική έκφραση που πήρε μετά το 1974. Δεν θα είναι μηχανιστική αντιγραφή, δεν θα είναι άθροισμα ταυτοτήτων. Θα είναι μία νέα ποιότητα κατά συνέπεια και μια νέα ταυτότητα του σύγχρονου κόμματος της Αριστεράς που όπως έδειξε και το εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Ιουλίου είναι η καρδιά της ευρύτερης Δημοκρατικής Παράταξης».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)