to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Και άλλος «άριστος» της κυβέρνησης της Ν.Δ. με σκοτεινό προφίλ

Πώς μπορεί να έχει την οποιαδήποτε σχέση με τον ευαίσθητο χώρο της κοινωνικής πρόνοιας και μάλιστα να διορίζεται σε θέση ευθύνης ένα πρόσωπο που διακρίνεται για την ομοφοβία, την ξενοφοβία και τον εθνικισμό του, αυτό μόνο η κυβέρνηση της Ν.Δ. μπορεί να το γνωρίζει.


Συγκεκριμένα, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία διόρισε στις 28 Νοεμβρίου πρόεδρο του Δ.Σ. του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (ΟΔΑΖ) τον Διονύσιο Καμβάση, συνταξιούχο του Δημοσίου.

Ο κύριος Καμβάσης ήταν προϊστάμενος του τμήματος Γραμματείας και Διοικητικής Μέριμνας του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Πρόκειται για το τμήμα που κανονίζει, για παράδειγμα, τη διάθεση των υπηρεσιακών αυτοκινήτων στα στελέχη του υπουργείου. Ανθρωποι που εργάζονταν εκεί τον θυμούνται μέχρι σήμερα να ακούει στη διαπασών εμβατήρια και να απειλεί «θα δείτε τι θα σας κάνουμε όταν έρθουμε εμείς στην κυβέρνηση».

Αλλά το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι όποιες ρεβανσιστικές εξάρσεις άλλου ενός φανατικού μέλους της Ν.Δ. Ο κύριος Καμβάσης έχει διαπρέψει σε ρατσιστικές, ομοφοβικές και αλυτρωτικές αναρτήσεις στο φέισμπουκ:

«Στις εθνικές εορτές της πατρίδας μου απαιτώ να συμμετέχουν μόνο Ελληνες. Γιατί αυτές δεν είναι Pride Party. Αρκετά το ξεφτιλίσαμε!!!!!» (25/3/2018).
«Δέχονται πίσω πρόσφυγες για να διευκολύνουν τη Μέρκελ!!! Στα 4 κύριοι και κτενίστε και το κανταΐφι» (18/6/2018).
«Εκεί στην κυβέρνηση κτενίζουν το καταΐφι αρκετοί για αυτό θέλουν υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια!!!!» (25/4/2018).
«Οταν με τον σύντροφό σου γυαλίζεις το πόμολο, το παιδί που θα υιοθετήσεις τι θα κάνει;;; Θα κτενίζει το καταΐφι!!!» (25/4/2018).
«Θα γίνω λαθρομετανάστης για να έχω περίθαλψη και δωρεάν σπίτι» (26/4/2017).
«Μετανάστες έκλεισαν την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας και επιτέθηκαν σε οδηγούς χωρίς κάποια απαγόρευση ή αντίδραση από ΜΑΤ. Εσύ μπορείς να το κάνεις αυτό ελεύθερα;;;;» (27/8/2018).
«Ελληνες προσοχή στις εκλογές, το αποτέλεσμα θα κριθεί από την ψήφο των Πακιστανών. Δείτε ομιλία Βίτσα στην πακιστανική κοινότητα» (28/3/2019).

Ενώ στις 8 Φεβρουαρίου 2018 δημοσιεύει αλυτρωτικό χάρτη της Ελλάδας που περιλαμβάνει ολόκληρα τα τουρκικά παράλια και την Κωνσταντινούπολη, ολόκληρη τη Βόρεια Μακεδονία και τη Νότια Αλβανία, τον οποίο συνοδεύει με το σχόλιο «Ολοι μπροστά στον αγώνα».

Και μόνο η ιδέα ότι ένα πρόσωπο με αυτή τη δημόσια παρουσία θα μπορούσε να τεθεί επικεφαλής υπηρεσίας που σχετίζεται με την κοινωνική πρόνοια προκαλεί ανατριχίλα. Δεν είναι βέβαια ο μόνος - είναι γνωστές οι ρατσιστικές και ομοφοβικές αναρτήσεις του νέου διοικητή του Νοσοκομείου Κω.

Εξίσου εντυπωσιακό είναι ότι ο κύριος Καμβάσης αντικαθιστά έναν πρόεδρο με δεκαετή θητεία. Οπως σημειώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ, ο τέως πρόεδρος Στάθης Μπετίνης «δεν ήταν επιλογή μιας μόνο κυβέρνησης και ενός κόμματος» και «έχει ένα εξαιρετικά επιτυχημένο έργο ως πρόεδρος ενός τόσο κοινωνικά σημαντικού και ευαίσθητου τομέα, όπως η πρόνοια και η φροντίδα ευπαθών ομάδων».

Και υπογραμμίζει με νόημα: «Είναι προφανώς περιττό να ζητήσουμε από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ζακύνθου τη διαδικασία, τα κριτήρια και τα βιογραφικά στοιχεία με τα οποία αξιολογήθηκαν οι υποψήφιοι πρόεδροι για την εν λόγω θέση και το πότε ακριβώς έγινε η προκήρυξή της».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)