to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:35 | 13.12.2019

Διεθνή

Νέα Ζηλανδία: Ανασύρθηκαν 6 πτώματα θυμάτων της έκρηξης του ηφαιστείου στο νησί Γουάιτ

Προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων της χώρας αναπτύχθηκε χθες στην περιοχή στο πλαίσιο της όλης επιχείρησης, με τη συνδρομή της αστυνομίας και άλλων υπηρεσιών.


Τα πτώματα έξι θυμάτων της έκρηξης του ηφαιστείου στο νησί Γουάιτ της Νέας Ζηλανδίας ανασύρθηκαν χάρη σε μια ριψοκίνδυνη αποστολή του στρατού, ανακοίνωσε σήμερα ανώτατος αξιωματικός της νεοζηλανδικής αστυνομίας.

«Ανακτήθηκαν (...) τα πτώματα από το νησί Γουάιτ» και «βρίσκονται πάνω στο (πλοίο) HMNZS Wellington», δήλωσε ο Τζον Τιμς, υπαρχηγός της αστυνομίας.

Άκρως ριψοκίνδυνη επιχείρηση των αρχών για την ανάσυρση των πτωμάτων από το ηφαίστειο

Υπενθυμίζεται, όπως δημοσιεύσαμε και εχθές, ότι οι αρχές της χώρας βρίσκονται αντιμέτωπες με την ολοένα αυξανόμενη πίεση από τις οικογένειες των θυμάτων και της τοπικής κοινωνίας προκειμένου να ανασύρουν τις σορούς όσο το δυνατόν συντομότερα. Η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας είχε αρνηθεί προηγουμένως να πάει στο νησί εξαιτίας του υψηλού κινδύνου.

Ο στρατός της Νέας Ζηλανδίας ξεκίνησε χθες την υψηλού κινδύνου επιχείρηση στο ηφαιστειογενές νησί Ουάιτ προκειμένου να ανασύρει τις σορούς τουλάχιστον 8 ανθρώπων, οι οποίοι σκοτώθηκαν από την έκρηξη του ηφαιστείου αυτήν την εβδομάδα, παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών ότι η κατάσταση στο νησί παραμένει επισφαλής.

Προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων της χώρας αναπτύχθηκε χθες στην περιοχή στο πλαίσιο της όλης επιχείρησης, με τη συνδρομή της αστυνομίας και άλλων υπηρεσιών.

Η επιχείρηση ξεκίνησε από ένα πλοίο του πολεμικού ναυτικού. Οι ομάδες θα φορούν προστατευτικές στολές και εξοπλισμό.

Τα πτώματα 6 ανθρώπων ήταν ορατά και οι διασώστες αναμενόταν να έχουν «πολύ περιορισμένες» δυνατότητες να ψάξουν για τα άλλα δύο, δήλωσε χθες ο αναπληρωτής διευθυντής της αστυνομίας Μάικ Κλέμεντ.

Η γεωλογική υπηρεσία της Νέας Ζηλανδίας GNS Science έκανε γνωστό ότι ο κίνδυνος για μια νέα έκρηξη στο νησί, για τις επόμενες 24 ώρες, ανέρχεται μεταξύ 50-60%.

«Η ανησυχία μου έχει να κάνει με τον καιρό, την κατεύθυνση του ανέμου, την κατάσταση στη θάλασσα, διότι όλοι αυτοί οι παράγοντες ενέχουν κινδύνους και όλα κάνουν πιο περίπλοκο το έργο» μας, είπε ο Κλέμεντ σε δημοσιογράφους.

«Πολλά θα πρέπει να πάνε καλά προκειμένου αυτό να έχει αποτέλεσμα, τόνισε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)