to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:14 | 12.12.2019

Πολιτική

Α. Μιχαηλίδης: Ο κ. Μηταράκης για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε το όλο ζήτημα δημιουργήθηκε όταν «πριν από δύο μήνες ο κ. Μηταράκης, αιφνιδιαστικά, με έγγραφό του απέκλεισε τους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς ναυτικούς από την εξαίρεση της περικοπής κατά 60% της σύνταξής τους»


«Ο κ. Μηταράκης, αντιπολιτευόμενος στην ουσία την αξιωματική αντιπολίτευση, προσπάθησε να αιτιολογήσει την κατάσταση που ο ίδιος δημιούργησε, αναφερόμενος στον νόμο Κατρούγκαλου», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, αναφορικά με την περικοπή κατά 60% των συντάξεων των συνταξιούχων εκπαιδευτικών ναυτικών, μετά από έγγραφο του ίδιοι του υφυπουργού Εργασίας.

Όπως δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, το όλο ζήτημα δημιουργήθηκε όταν «πριν από δύο μήνες ο κ. Μηταράκης, αιφνιδιαστικά, με έγγραφό του απέκλεισε τους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς ναυτικούς από την εξαίρεση της περικοπής κατά 60% της σύνταξής τους. Η εξαίρεση αυτή αφενός μεν δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού και αφετέρου προκαλεί την οικονομική εξόντωση  των συνταξιούχων εκπαιδευτικών μια και το έγγραφο αυτό έχει αναδρομική ισχύ».

Ο Α.Μιχαηλίδης πρόσθεσε δε ότι ο υφυπουργός Εργασίας «απέφυγε να δεσμευτεί με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, στην επίλυση του ζητήματος, κάνοντας γενικές αναφορές σε ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προτίθεται να καταθέσει η κυβέρνηση».

«Στην απάντησή του επιχείρησε με διάφορες στρεψοδικίες, να μεταθέσει τις ευθύνες αλλού την ίδια ώρα που, όπως υπογραμμίσαμε, συνταξιούχοι ναυτικοί εκπαιδευτικοί λαμβάνουν ήδη προειδοποιήσεις από τον ασφαλιστικό τους φορέα, ότι θα τους περικοπούν συντάξεις», πρόσθεσε ο Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Τέλος, ο ίδιος υπογράμμισε ότι «ο κ. Μηταράκης για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)