to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:39 | 11.12.2019

Πολιτική

Γ. Αγγελής στην Προανακριτική: Το FBI μας έδωσε τον Δ. Αβραμόπουλο

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Δημήτρη Αβραμόπουλου ο Γιάννης Αγγελής, ο οποίος καταθέτει ως μάρτυρας στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.


Ο Γ. Αγγελής δήλωσε ότι στην τρίτη σελίδα της έγγραφης αναφοράς που έχει καταθέσει στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, περιλαμβάνεται ότι οι αμερικανικές αρχές του είχαν δώσει το όνομα του Δ. Αβραμόπουλου.

Επίσης, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου επανέλαβε ακόμη, όπως είχε καταθέσει και χθες Τρίτη, ότι οι Αμερικανοί του είπαν για λογαριασμό πρώην υπουργού στο εξωτερικό, όταν τους είχε συναντήσει στη Βιέννη. Ο ίδιος κατέθεσε πως ζήτησε από το FBI τα στοιχεία του λογαριασμού. «Εμείς σου δίνουμε τις πληροφορίες, είναι δική σας δουλειά να βρείτε τα υπόλοιπα», ήταν η απάντηση που είχε λάβει από τις αμερικανικές αρχές.

Αναφερόμενος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο καθεστώς του προστατευόμενου μάρτυρα, δήλωσε πως πρόκειται για πρωτοβουλία που ανήκει στον ίδιο τον μάρτυρα. Συμπλήρωσε δε πως ο εισαγγελέας δεν μπορεί να ξέρει από την αρχή, καθώς προσέρχεται ως απλός μάρτυρας και βέβαια οι μάρτυρες δεν πάνε με δικηγόρο.


Ο Γ. Αγγελής χαρακτήρισε εξαρχής παράνομη την είσοδο του Ν. Μανιαδάκη στο καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα, ενώ πρόσθεσε πως αυτό το έχει συμπεριλάβει και στην αναφορά του. Πρόσθεσε δε πως ο Ν. Μανιαδάκης δεν θα μπορούσε να κληθεί ούτε ως απλός μάρτυρας. Ήταν ρητώς κατονομαζόμενος ως ύποπτος και έτσι θα έπρεπε να κληθεί, σημείωσε.

Φιλική έως ουδέτερη η σχέση του με τον Δ. Παπαγγελόπουλο

Ερωτηθείς από τον βουλευτή της ΝΔ. Θ. Πλεύρη, για τη σχέση που έχει με τον Δ. Παπαγγελόπουλο, ο Γ. Αγγελής δήλωσε: Από φιλικές έως ουδέτερες. Δεν βγαίναμε και για καφέ.

Στο ίδιο πλαίσιο, ισχυρίστηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, απαντώντας πάλι σε ερώτηση του κ. Πλεύρη, ότι ο Δ. Παπαγγελόπουλος επιδιώκει να τον υποβαθμίσει.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)