to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:17 | 11.12.2019

πηγή: Αυγή

Κοινωνία

Παναττική στάση εργασίας: Όχι στις ΣΔΙΤ και στην ιδιωτικοποίηση της Υγείας

Μαζική και δυναμική απάντηση στα σχέδια ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ αναμένεται να δώσουν σήμερα γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, οι οποίοι, στο πλαίσιο της παναττικής στάσης εργασίας 9 π.μ. με 3 μ.μ. που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία Εργαζομένων στα Νοσοκομεία,


Μαζική και δυναμική απάντηση στα σχέδια ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ αναμένεται να δώσουν σήμερα γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, οι οποίοι, στο πλαίσιο της παναττικής στάσης εργασίας 9 π.μ. με 3 μ.μ. που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία Εργαζομένων στα Νοσοκομεία, θα συγκεντρωθούν στις 10 το πρωί έξω από την Αίγλη Ζαππείου προκειμένου να καταγγείλουν την ημερίδα που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος με θέμα τις Συμπράξεις Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα στην Υγεία.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει για τη σημερινή εκδήλωση η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών, η ηγεσία του ΠΙΣ πρωτοστατεί στην προώθηση των κυβερνητικών σχεδιασμών για την πλήρη υποταγή της δημόσιας Υγείας στην άγρια κερδοσκοπία με όχημα τις ΣΔΙΤ.

Στην ημερίδα, τονίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί, θα παρελάσουν υπουργοί, περιφερειάρχες, businessmen, τραπεζίτες, διευθύνοντες σύμβουλοι επιχειρήσεων, το 'αγλάισμα' των πανεπιστημιακών καθηγητών και των διευθυντών του ΕΣΥ, που θα επιχειρήσει για λογαριασμό της κυβέρνησης και των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων να ντύσει με επιστημονικό μανδύα τις αντιδραστικές αλλαγές, να εξωραΐσει τις ΣΔΙΤ και να μας πείσει για τα οφέλη και την αναγκαιότητά τους.

Υπενθυμίζεται ότι η ηγεσία του ΠΙΣ δεν είναι η πρώτη φορά που «βάλλει» κατά της δημόσιας Υγείας. Στις 16 Οκτωβρίου, το προεδρείο του Δ.Σ. του ΠΙΣ πρότεινε τη μετατροπή της νομικής μορφής των δημόσιων νοσοκομείων από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των νοσοκομειακών γιατρών, συγχωνεύεις νοσοκομείων, συμβάσεις με ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες και τη δυνατότητα σε ιδιώτες ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς να παρέχουν υπηρεσίες Υγείας εντός του ΕΣΥ.

Οι προτάσεις αυτές αποτελούν κόκκινο πανί για το σύνολο των μαχόμενων νοσοκομειακών γιατρών και του νοσοκομειακού κινήματος. Η ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας - Πειραιά, βρίσκει ριζικά αντίθετη τη συντριπτική πλειονότητα των γιατρών του.

Στην αυριανή κινητοποίηση και απέναντι στις εχθρικές προτάσεις του ΠΙΣ που αναιρούν τον ιδρυτικό νόμο του ΕΣΥ και κλείνουν το μάτι σε συντεχνιακά και επιχειρηματικά συμφέροντα, δυναμική παρουσία αναμένεται να κάνουν τα μέλη του Δικτύου Υπεράσπισης της Δημόσιας Υγείας, δίνοντας σάρκα και οστά στην πρώτη οργανωμένη προσπάθεια του Τομέα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπιστεί τη δημόσια περίθαλψη και τις πολιτικές άρσης των ανισοτήτων στην Υγεία.

Π. Αντωνογιαννάκης

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)