to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:10 | 11.12.2019

Κοινωνία

«Διδώ»: Νέο κύμα ισχυρών βροχών και καταιγίδων το απόγευμα - Φόβοι για παράσυρση αυτοκινήτου στη Βέροια

Βροχές και τοπικές καταιγίδες εκδηλώνονται σε διάφορα μέρη της χώρας από τις πρωινές ώρες σήμερα λόγω της κακοκαιρίας Διδώ, με τα σημαντικότερα φαινόμενα να εντοπίζονται στα ανατολικά ηπειρωτικά και στα Δωδεκάνησα.


Βροχές και τοπικές καταιγίδες εκδηλώνονται την Τετάρτη σε διάφορα μέρη της χώρας από τις πρωινές ώρες σήμερα λόγω της κακοκαιρίας Διδώ, με τα σημαντικότερα φαινόμενα να εντοπίζονται στα ανατολικά ηπειρωτικά και στα Δωδεκάνησα.

Από το απόγευμα, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία της μετεωρολογικής υπηρεσίας meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ένα νέο κύμα τοπικά ισχυρών βροχών και καταιγίδων θα επηρεάσουν τα νότια τμήματα της χώρας, συμπεριλαμβανομένων του νομού Αττικής και της πόλης της Αθήνας.

Τα φαινόμενα στα Δωδεκάνησα αναμένεται να σταματήσουν τις απογευματινές ώρες. Αντίθετα στην Πιερία, στην Ημαθία, στα παράκτια κυρίως τμήματα της Ανατολικής Θεσσαλίας και ενδεχομένως στις Σποράδες θα συνεχιστούν έως τις μεταμεσονύκτιες ώρες. Χιονοπτώσεις, τοπικά πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά, καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Έρευνες της ΕΜΑΚ σε χείμαρρο στην Βέροια - Φόβοι για παράσυρση αυτοκινήτου

Σύμφωνα με το news247.gr sε εξέλιξη βρίσκονται από τις 8 το πρωί της Τετάρτης έρευνες λίγο έξω από την Βέροια, στην επαρχιακή οδό Βέροιας-Μακροχωρίου, όπου σύμφωνα με μάρτυρα που κάλεσε την Πυροσβεστική, ο υπερχειλισμένος ποταμός παρέσυρε από μία ιρλανδική διάβαση ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε άτομο ή άτομα.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα των Πυροσβεστών στις όχθες δεν έχει βρεθεί το παραμικρό ενώ στο σημείο έχει μεταβεί και κλιμάκιο της 2ης ΕΜΑΚ για έρευνες εντός του ποταμού.

Στην Αττική και την πόλη της Αθήνας οι βροχές και καταιγίδες που εκδηλώθηκαν χθες ήταν πολύ ισχυρές με μεγάλα ύψη νερού να πέφτουν στην πρωτεύουσα. Σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου, σύμφωνα με τις καταγραφές 73 μετεωρολογικών σταθμών του Μετεωροπολγικού και Κλιματικού Παρατηρητηρίου Αττικής, στο σύνολο της ημέρας σημειώθηκαν μεγάλα ύψη βροχόπτωσης, όπως καταγράφεται στον παρακάτω χάρτη.

Προβλήματα από την κακοκαιρία σε πολλές περιοχές

Προβλήματα παρουσιάζονται και στην βόρεια Εύβοια και τη Θεσσαλία.

Ειδικότερα, στην περιοχή της Ιστιαίας έχουν κλείσει δρόμοι από πτώσεις δέντρων, ενώ υπάρχει και υπερχείλιση του ποταμού στο χωριό Γούβες.

Στα ορεινά χωριά της Θεσσαλίας ο δυνατός αέρας ξήλωσε στέγες και κεραίες από σπίτια, ενώ υπάρχει πρόβλημα στο δικαστικό μέγαρο Λάρισας, όπου από τη μεγάλη βροχόπτωση φαίνεται πως υπάρχει εισροή υδάτων εντός του κτιρίου.

Μεγάλα προβλήματα καταγράφονται και στην περιοχή του Ολύμπου με σοβαρές ζημιές στο τοπικό οδικό δίκτυο.

Τρίκαλα: Πτώσεις βράχων από τις βροχοπτώσεις και χιόνια στα ορεινά

Μέχρι και 15 πόντους έχει φτάσει το ύψος του χιονιού στα ορεινά των Τρικάλων και σε υψόμετρο πάνω από 900 μέτρα, ενώ οι έντονες βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει πτώσεις βράχων σε αρκετά σημεία του ορεινού όγκου της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, σύμφωνα με δηλώσεις στο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστου Μιχαλάκη.

Ο κ. Μιχαλάκης ανέφερε επίσης ότι έχει ανέβει σε επικίνδυνο σημείο η στάθμη υδάτων ορισμένων ποταμών - εκτός του Πηνειού- θέτοντας σε επιφυλακή τον μηχανισμό της περιφερειακής ενότητας Τρικάλων. Η κυκλοφορία στους δρόμους, τόσο του επαρχιακού όσο και του εθνικού δικτύου διεξάγεται χωρίς προβλήματα, ενώ στην προσπάθεια συνδράμουν 12 μηχανήματα της Π.Ε. Τρικάλων.

Χιόνι στα ορεινά χωριά στην Πίνδο

Τα πρώτα χιόνια του φετινού χειμώνα έπεσαν την νύχτα και το πρωί της Τετάρτης και στην οροσειρά της Πίνδου. Ορεινές περιοχές και χωριά της Κόνιτσας, του Μετσόβου και του Ζαγορίου, που βρίσκονται σε υψόμετρο 1.200 μέτρων, ξημέρωσαν στα λευκά.

Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου έβγαλε στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο 14 μηχανήματα αποχιονισμού, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στην κυκλοφορία αυτοκινήτων.

Πτώσεις δένδρων στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν τα ξημερώματα μεμονωμένες πτώσεις δένδρων και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για την απομάκρυνση κλαδιών από το οδόστρωμα, χωρίς να αναφερθεί όμως κάποιος τραυματισμός.

Το πολεοδομικό συγκρότημα είναι καλυμμένο από πυκνή νέφωση και βρέχει κατά διαστήματα, ενώ ο υδράργυρος, λίγο μετά τις 8:00, έδειχνε στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης τους 11 βαθμούς Κελσίου.

Με χαμηλές ταχύτητες διεξάγεται η κυκλοφορία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης (από ανατολικά προς δυτικά), όπως στην Περιφερειακή Οδό, τη Βασιλίσσης Όλγας και την Εγνατία. Νωρίτερα, το πρωί, στην ΠΑΘΕ, κοντά στα διόδια των Μαλγάρων «δίπλωσε» νταλίκα και ακινητοποιήθηκε στη δεξιά λωρίδα στο ρεύμα προς Κατερίνη.

Βροχερός είναι ο καιρός στις περισσότερες πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου οι μεγαλύτερες ποσότητες νερού έπεσαν στην Πιερία και τη Χαλκιδική, με αποτέλεσμα να υπερχειλίσουν ρέματα και ήδη μηχανήματα της Περιφέρειας βρίσκονται επί τόπου για τον καθαρισμό τους. Κλειστά είναι κάποια σημεία επαρχιακών δρόμων της Χαλκιδικής, όπως στους Δήμους Αριστοτέλη (ήδη από προηγούμενα κύματα κακοκαιρίας), Σιθωνίας, Πολυγύρου κ.ά., λόγω συσσώρευσης μεγάλου όγκου νερού.

Χιονοπτώσεις καταγράφηκαν στα ορεινά της Ημαθίας και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες προς το χιονοδρομικό κέντρο του Σελίου και στην παλιά εθνική οδό Βέροιας-Κοζάνης, μέσω Καστανιάς.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)