to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:00 | 10.12.2019

πηγή: altsantiri.gr

Κοινωνία

Μετά τον σάλο για τους διορισμούς διοικητών, ξεκίνησαν οι… παραιτήσεις

«Μπούμερανγκ» για την κυβέρνηση οι διορισμοί διοικητών στα νοσοκομεία της χώρας


Δε λένε να σταματήσουν οι κλυδωνισμοί στο υπουργείο Υγείας λόγω της ιστορίας με τους διορισμούς «γαλάζιων» στις διοικήσεις των νοσοκομείων της χώρας, με χαρακτηριστικές περιπτώσεις εκείνες του Κώστα Πατέρα στο νοσοκομείο Καρδίτσας (παραιτήθηκε μετά τον σάλο) και του «ευαίσθητου» Τάσου Τσαχουργιανίδη στο νοσοκομείο της Κω.

Μετά, λοιπόν, από τον σάλο για όλες αυτές τις περιπτώσεις και πριν καλά-καλά διοριστούν επίσημα (δεν έχει εκδοθεί το σχετικό ΦΕΚ) οι νέοι διοικητές στα νοσοκομεία, ξεκίνησαν οι… παραιτήσεις.

Ο λόγος για τον αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου Θήβας, Κωνσταντίνο Τυρηνόπουλο (Αναπληρωτής Διοικητής του ΓΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ -ΓΝ ΘΗΒΩΝ -ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ Ο.Μ. «ΘΗΒΑ»), ο οποίος πριν καν προλάβει να αναλάβει καθήκοντα, έστειλε επιστολή παραίτησης στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Ο κ. Τυρηνόπουλος υπέβαλλε την παραίτησή του με «φόντο» τις έντονες συζητήσεις στην τοπική κοινωνία, η οποία του «χρέωνε» ότι δε διαθέτει τα τυπικά προσόντα της προκήρυξης, ενώ και το επάγγελμά του (αρχιτέκτονας) δεν έχει καμία σχέση με την Υγεία.

Μάλιστα, στην επιστολή του προς τον κ. Κικίλια, προαναγγέλλει την προσφυγή του στη Δικαιοσύνη για όσα έχουν ειπωθεί σε βάρος του.

Η ανακοίνωση της παραίτησης:

«Κατέθεσα την παραίτηση μου στον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, απο την θέση του Αναπληρωτή Διοικητή του ΓΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ -ΓΝ ΘΗΒΩΝ (ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ Ο.Μ. «ΘΗΒΑ». Είναι εξαιρετικά τιμητικό το γεγονός πως η κυβέρνηση και ο Υπουργός, μου εμπιστεύτηκαν την θέση του Αναπληρωτή διοικητή. Θα εξαντλούσα όλες μου τις δυνάμεις, για να δικαιώσω αυτή την απόφασή τους.

Μου προκάλεσε κατάπληξη και αγανάκτηση το θράσος και η αλαζονεία που επέδειξαν κάποιοι, οι οποίοι θέλησαν να ορίσουν και να εισάγουν νέους όρους και κρίσεις όσον αφορά τα κριτήρια που θα πρέπει να διαθέτει κάποιος/α για να ασχοληθεί με τα κοινά. Το ήθος μου και η υπερηφάνεια, δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω υπό αυτές τις συνθήκες. Αυτό το γεγονός με οδήγησε σε αυτήν την απόφαση.

Δεν θα μπω σε αυτές τις μικροπρεπείς διαδικασίες,δεν είναι του χαρακτήρα μου. Κάποιοι με ανέντιμες μεθόδους ισχυρίζονται και διαδίδουν ψευδή και ανυπόστατα λόγια για εμένα, με σκοπό να βλάψουν την τιμή και την υπόληψη μου, καθώς και την αμφισβήτηση της προσωπικής και επαγγελματικής μου πορείας. Από εδώ και στο εξής θα κινηθώ νομικά για να σταματήσει αυτή η ανήθικη συμπεριφορά προς το πρόσωπό μου. Για να προστατεύσω την προσωπικότητα μου, θα υποβάλω μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την άρση της προσβολής και τη μη επανάληψή της στο μέλλον, όπως και της ικανοποίησης της ηθικής βλάβης, δοθέντος ότι ο σεβασμός της αξίας του ανθρώπου, περιεχόμενο του οποίου αποτελεί και η προστασία της προσωπικότητάς του, προστατεύεται και από το ίδιο το Σύνταγμα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)