to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:53 | 24.05.2013

Διεθνή

Αυστρία: Στις 49 φορές πάνω από τον μέσο μισθό η αμοιβή των διευθυντικών στελεχών μεγάλων επιχειρήσεων

«Χαράς ευαγγέλια» για τα διευθυντικά στελέχη εισηγμένων στο χρηματιστήριο της Βιέννης μεγάλων επιχειρήσεων, αφού ο μέσος όρος των ετήσιων μισθών τους το 2012 ανήλθε σε 1,4 εκατομμύριο ευρώ, κάτι που σημαίνει αύξηση 6,5% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο και είναι 49 φορές μεγαλύτερος από τον μέσο ετήσιο μισθό που καταβάλλεται στην Αυστρία.


Δώδεκα χρόνια νωρίτερα, εν έτει 2000, αυτός ο μέσος ετήσιος μισθός των διευθυντικών στελεχών έφτανε «μόλις» το εικοσαπλάσιο ενός μέσου ετήσιου μισθού στην Αυστρία, ενώ τώρα, εν μέσω πληθωρισμού και κρίσης, είναι ακόμη 29 φορές μεγαλύτερος.

Στην κορυφή αυτού του μισθολογίου που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Εργατικό Κέντρο Αυστρίας και δεν διαψεύσθηκε από κανέναν —καθώς οι εταιρείες είναι υποχρεωμένες να ανακοινώνουν τις αμοιβές, τουλάχιστον τις επίσημες, των στελεχών τους— βρίσκεται με ετήσια αμοιβή για το 2012 τα 5,38 εκατομμύρια ευρώ ο Βόλφγκανγκ Λάιτνερ, ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Andritz.

Στη δεύτερη θέση, χάρη στη «μεγαλοψυχία» του, καθώς από την αμοιβή του των 5,7 εκατομμυρίων ευρώ τα δύο εκατομμύρια τα επέστρεψε στην τράπεζα, βρίσκεται ο διευθυντής του διεθνούς τμήματος της τράπεζας Raiffeisen-Bank, Χέρμπερτ Στέπιτς, ο οποίος όμως σήμερα αναγκάσθηκε να παραιτηθεί από όλα τα αξιώματά του «για το καλό της τράπεζας» μετά το σκάνδαλο που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις για αγορά ακινήτων στη Σιγκαπούρη από δύο εταιρείες του, που ο ίδιος αρνείται ότι είναι «οφσόρ».

Στην τρίτη θέση με. . . μόλις 2,9 εκατομμύρια ευρώ, ακολουθεί ο γενικός διευθυντής των —πρώην κρατικών και διεθνούς κύρους— χαλυβουργείων Voestalpine, Βόλφγκανγκ Έντερ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)