to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:59 | 03.12.2019

Πολιτική

Σε πλήρη σύγχυση η κυβέρνηση για τα ΜΟΕ με Τουρκία

Σύμφωνα με νέα διαρροή από το Μαξίμου, η κυβέρνηση δεν έθεσε θέμα παγώματος των ΜΟΕ - Για πρωτοφανή κυβερνητική ανευθυνότητα κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ


Νωρίτερα πηγές του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανέφεραν ότι «παγώνει» μέχρι νεωτέρας κάθε διάλογος σχετικά με τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία.

Πρόκειται για κυβερνητική απόφαση που υλοποιείται από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νικόλαο Παναγιωτόπουλο.

Η απόφαση αυτή ελήφθη, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, την στρατιωτική ένταση που προκαλείται από κύκλους της Άγκυρας και από την πίεση που προκαλείται από τις μεταναστευτικές ροές.

Όλα αυτά συμβαίνουν λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο.

ΣΥΡΙΖΑ: Πρωτοφανής κυβερνητική ανευθυνότητα

«Παραμονή της συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνει πάγωμα των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία και λίγες ώρες αργότερα από το Μέγαρο Μαξίμου διαρρέεται σε ΜΜΕ ότι το ΥΠΕΘΑ έχει μαύρα μεσάνυχτα και ότι τα ΜΟΕ συνεχίζονται κανονικά», σχολιάζει με ανκοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Αυτή δυστυχώς δεν είναι εικόνα σοβαρής κυβέρνησης», συνεχίζει.

«Τα εθνικά θέματα και ιδίως οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να τη χειρίζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τέτοια πρωτοφανή ανευθυνότητα», τονίζει κλείνοντας. 

«Λίγες ώρες πριν τη συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο, δεν είναι δυνατόν το Μαξίμου να διαψεύδει το ΥΠΕΘΑ για τα ΜΟΕ. Η κυβέρνηση των "αρίστων" δεν είναι μόνο ανεύθυνη και ανίκανη, είναι επικίνδυνη», αναφέρει σε ανάρτησή της η υπεύθυνη του τομέα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)