to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:26 | 02.12.2019

Αθλητισμός

Αναβλήθηκε η συνεδρίαση της «Επιτροπής Καθοδήγησης» μετά τα όσα έγιναν στο «Καραϊσκάκης»

Η απόφαση έγινε γνωστή μέσω κοινής ανακοίνωσης του υφυπουργού Αθλητισμού και των FIFA/UEFA


Για σήμερα Δευτέρα 2/12 ήταν προγραμματισμένη η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής για βία, ασφάλεια γηπέδων και ακεραιότητα διοργανώσεων που είχε αποφασιστεί στις 11 Σεπτεμβρίου και η σύνθεση της ανακοινώθηκε στις 23 Οκτωβρίου. Η συνεδρίαση αναβλήθηκε μετά τα γεγονότα στο ντέρμπι Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ, όπου παίκτες και παράγοντες του δικεφάλου δέχθηκαν επίθεση. Ευθύνες στον Αυγενάκη καταλογίζουν ο ΑΣ, η ΚΑΕ και τo ΤΑΠ του ΠΑΟΚ.

Σε φιάσκο οδηγήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της «Επιτροπής Καθοδήγησης» που έχει συσταθεί για την καταπολέμηση της βίας, την ασφάλεια των γηπέδων και την ακεραιότητα των διοργανώσεων που δεν έγινε ποτέ, μετά τα όσα συνέβησαν στο «Καραϊσκάκης» στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ.

Η συνεδρίαση που ήταν προγραμματισμένη για το πρωί της Δευτέρας, αναβλήθηκε - όπως ειπώθηκε από την πλευρά του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη

Η ανακοίνωση όπως δόθηκε από τον υφυπουργό Αθλητισμού σε συνεργασία, όπως αναφέρεται με FIFA/UEFA:

Έπειτα από τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στον αγώνα Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ, καθώς και τα περιστατικά κατά του Υφυπουργού Αθλητισμού από αξιωματούχους του ΠΑΟΚ πριν και μετά το ματς, αλλά και εκείνα κατά των αντιπροσώπων της FIFA και της UEFA από αξιωματούχους του Ολυμπιακού, μετά το τέλος του παιχνιδιού, αναβλήθηκε η συνεδρίαση της Steering Committee, που είχε προγραμματιστεί για σήμερα.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε μετά από διαβουλεύσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού με τη FIFA και την UEFA. Η FIFA, η UEFA και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, καταδικάζουν με τον πιο δυνατό τρόπο κάθε ενέργεια που μπορεί να προκαλέσει δυσμενείς συνέπειες στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Την επίθεση οπαδών του Ολυμπιακού με διαπιστεύσεις δέχθηκαν παίχτες και διευθύνοντας σύμβουλος του ΠΑΟΚ

Η χθεσινή επίθεση οπαδών του Ολυμπιακού με διαπιστεύσεις κατά των παικτών και του διευθύνοντα συμβούλου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Χρυσόστομου Γκαγκάτση, έχει φέρει έντονες αντιδράσεις στον κόσμο του Δικεφάλου που καλεί τον υπουργό Αθλητισμού, να πάρει επίσημα θέση.

Η επίθεση έκανε χθες τον γύρο του διαδικτύου ενώ έντονες ήταν οι αντιδράσεις από τον κόσμο των «ασπρόμαυρων».

Συγκεκριμένα οι φίλαθλοι του Δικεφάλου ζήτησαν από τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη να πάρει επίσημα θέση για τα όσα έγιναν χθες στο ντέρμπι, όπου υπάρχουν αρκετά μηνύματα στον επίσημο λογαριασμό του στο facebook.

Ανακοίνωση κατά Αυγενάκη εξέδωσε ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία «επιτίθεται» στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη για τα όσα έγιναν στο «Καραϊσκάκης». «Εχουμε μάθει να μπαίνουμε και να παίζουμε»...

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

«Ο πρωταίτιος των χθεσινών γεγονότων κατά την άφιξη της αποστολής της ομάδας, αλλά και στο ημίχρονο της αναμέτρησης στα αποδυτήρια των διαιτητών, έχει όνομα και λέγεται Λευτέρης Αυγενάκης. Όσα διαδραματίστηκαν, αν δεν έγιναν με τις ευλογίες του, σίγουρα απολαμβάνουν της ανοχής του και είναι επακόλουθα της συνάντησης που είχε την περασμένη Παρασκευή με την αντιπροσωπεία του ΟΣΦΠ (Μώραλης, Καραπαπάς, Σουλούκου) όλως τυχαίως δύο μέρες πριν το μεταξύ μας ντέρμπι.

Το γεγονός αυτό νομιμοποίησε τα φαινόμενα ασυδοσίας που παρατηρούνται συχνά στο συγκεκριμένο γήπεδο και δεν είναι τυχαίο πως όποτε ο Ολυμπιακός δεν παίρνει το αποτέλεσμα που επιθυμεί ή αισθάνεται αδύναμος, το Καραϊσκάκη μετατρέπεται σε αυτόνομη περιοχή όπου καταργούνται οι νόμοι του κράτους.

Το ότι εν τέλει δεν προκλήθηκε κάποια βαριά σωματική βλάβη σε μέλος της αποστολής, οφείλεται στους ανθρώπους της ασφάλειας της ομάδας μας που συνόδευαν την αποστολή, ενώ η πλειονότητα της αστυνομικής δύναμης ήταν απούσα ή θεατής.

Όπως και στον χαρακτήρα μας, αφού έχουμε μάθει να μπαίνουμε και να παίζουμε και όχι ν΄αναζητούμε αφορμές σε χαρτοπετσέτες.

Ο παριστάνων τον Υφυπουργό Αθλητισμού μάλλον για μια ακόμη φορά δεν είδε τι έκαναν οι προνομιακοί συνομιλητές του για την καταπολέμηση της βίας και της εξυγίανσης. Γι αυτόν φυσικά μπορεί να δίδαξαν ήθος.

Η δε επιλεκτική ευαισθησία του σε θέματα βίας (η τοποθέτηση του για την επίθεση στον Τζήλο, ακόμα αναζητείται), η (επικείμενη) εξαγορά της Forthnet από τον ιδιοκτήτη του ΟΣΦΠ κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, η επεισοδιακή χθεσινή άφιξη της ομάδας μας μόλις δύο μέρες μετά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία της ΠΑΕ ΟΣΦΠ, η αντισυνταγματική απαγόρευση καμερών και δημοσιογράφων να βρίσκονται στο γήπεδο Καραϊσκάκης και στην άφιξη της αποστολής είναι χαρακτηριστική.

Μπορεί βέβαια να μην ενημερώθηκε ακόμη και να διαβάζει την επιστολή του ΟΣΦΠ ως τώρα.

Ως ΠΑΟΚ ανακοινώνουμε ότι θα ζητήσουμε από στελέχη του κυβερνώντος κόμματος στη Θεσσαλονίκη αλλά και από τους βουλευτές του που εκλέγονται στην πόλη μας να πάρουν ξεκάθαρα θέση για τον συγκεκριμένο πολιτικό αφού εκθέτει πλέον την κυβέρνηση με τις πράξεις του και τις παραλείψεις του».

Την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ συνυπογράφουν

Ο ΑΣ ΠΑΟΚ

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ

Τo ΤΑΠ ΠΑΟΚ

Η επιτροπή

Σχεδόν δύο μήνες μετά την σύσκεψη της 11ης Σεπτεμβρίου και κατόπιν της ανακοίνωσης της σύστασης στις 23 Οκτωβρίου, είχε προγραμματιστεί το ντεμπούτο της Επιτροπής, που συστήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία του Υφυπουργείου Αθλητισμού, σε συνεργασία των FIFA, UEFA, για την ασφάλεια στα γήπεδα, την αντιμετώπιση της βίας και την ακεραιότητα των διοργανώσεων.

Εκτός από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, στην Επιτροπή θα συμμετάσχουν ακόμη οι:

- Χέρμπερτ Χούμπελ (Εντεταλμένος εκπρόσωπος FIFA/UEFA)
- Λούκας Νικόλα (Διακυβέρνηση Ομοσπονδιών – μελών FIFA)
- Μάριος Γεωργίου (Διεύθυνση Εθνικών Ομοσπονδιών UEFA)
- Mark Timmer (Σύμβουλος Ασφάλειας και Προστασίας Αγώνων UEFA)
- Nicolas Raudenski (Αξιωματούχος Ακεραιότητας Διοργανώσεων UEFA)
- Χαράλαμπος Τσιανάκας (Νομικός Σύμβουλος Υπουργείου Δικαιοσύνης)
- Ιωάννης Αναστασάκος (Σύμβουλος Υπουργού Προστασίας του Πολίτη)
- Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου (Αθλητικός Εισαγγελέας)
- Νικόλαος Πετρόπουλος (Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας)
- Αχιλλέας Τσιχτής (Πρόεδρος ΔΕΑΒ)
- Αλέξης Δέδες (Εκτελεστικός Γραμματέας ΕΠΟ)
- Μηνάς Λυσάνδρου (Πρόεδρος SL1)
- Λεωνίδας Λεουτσάκος (Πρόεδρος SL2 και FL)

Με πληροφορίες από sdna.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)