to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:14 | 02.12.2019

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης: Με το καλημέρα, τσιρλίντερ και αφισοκολλητής του Μητσοτάκη ο Μ. Σχοινάς (ηχητικό)

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης μίλησε Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο


Την πρώτη ημέρα των καθηκόντων του ο κ. Σχοινάς έκανε όσα δεν έκανε πέντε χρόνια ο Δ. Αβραμόπουλος, από Έλληνας Επίτροπος στην Κομισιόν μετεβλήθη σε τσιρλίντερ και αφισοκολλητή του Κ. Μητσοτάκη, όταν όλοι σε Ελλάδα, Βρυξέλλες, στην Κομισιόν και τους διαδρόμους της ξέρουν ότι η ΝΔ χρεοκόπησε τη χώρα και η κυβέρνηση Τσίπρα την έβγαλε από τα μνημόνια, είπε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο. Την ίδια ώρα, ο Αντ. Σαμαράς αφού δεν έγινε Επίτροπος και αντιπρόεδρος της Κομισιόν ψάχνει την ρότα του 1993 για να κάνει εσωκομματική δεξιά αντιπολίτευση, όπως υπογράμμισε.

«Εξόχως... unfair» και θλιβερά χαρακτήρισε ο κ. Παπαδημούλης όσα είπε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι με επίγουσα ερώτησή του στην πρόεδρο της Κομισιόν κα Φον Nτερ Λάιν τα καταγγέλλει, «γιατί τα είπε την πρώτη ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα (1/12) παραβιάζοντας τις θεσμικές υποχρεώσεις που έχουν όλοι οι Επίτροποι, να μην παρεμβαίνουν στις πολιτικές, εσωτερικές αντιπαραθέσεις στα κράτη μέλη. Ο κ. Σχοινάς είναι ο Έλληνας αντιπρόσωπος στην Κομισιόν όχι η τσιρλίντερ ή ο αφισοκολλητής του κ. Μητσοτάκη, παρότι έχει πολιτική και κομματική ταυτότητα».

Μάλιστα, σε άλλο σημείο προσέθεσε ότι περίμενει από την κα Φον Ντερ Λάιν «να τραβήξει το αφτί του Μαργαρίτη Σχοινά, παρότι προέρχονται από την ίδια πολιτική οικογένεια, διότι αυτό που έκανε είναι ένα καθαρό πολιτικό και θεσμικό unfair ... και ο Αβραμόπουλος Νεοδημοκράτης είναι, αλλά στα πέντε χρόνια που ήταν Επίτροπος δεν μίλησε ποτέ έτσι, παρότι συνυπήρξε στα 4,5 από αυτά με την κυβέρνηση Τσίπρα».

Τα όσα είπε ο κ. Σχοινάς περί «μη σοβαρής κυβέρνησης Τσίπρα» και περί «αποκατάστασης της χρηστής διακυβέρνησης στην Ελλάδα» όχι μόνο είναι αντίθετα προς την αλήθεια και προς τον θεσμικό του ρόλο, αλλά είναι αντίθετα και με όσα έλεγε ο ίδιος ως εκπρόσωπος Τύπου του προηγούμενου προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. «Οι πάντες γνωρίζουν, στην Ελλάδα, στις Βρυξέλλες, στην Κομισιόν και τους διαδρόμους της, ότι είναι η ΝΔ που χρεοκόπησε την χώρα και είναι η κυβέρνηση Τσίπρα που την έβγαλε από τα μνημόνια», όπως τόνισε.

«Περίμενα από τον κ. Σχοινά, που είναι στο χαρτοφυλάκιό του το προσφυγικό, να απαντήσει σε όσα ακρότατα είπε χτες ο Αντ. Σαμαράς, που αντιστοιχούν  σε αυτό που κάποιοι φαντασιώνονταν “ως σοβαρή Χρυσή Αυγή”… ακόμη και σήμερα, απέναντι σε αυτό το κρεσέντο ακροδεξιού λαϊκισμού, περιμένω, όχι μόνο να απαντήσει ο κ. Σχοινάς, αλλά να ξεπεράσει και ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης την αφωνία του…» συνέχισε ο κ. Παπαδημούλης.

Εκτίμησε μάλιστα ότι «ο κ. Σαμαράς ξαναψάχνει την ρότα του 1993, διαπιστώνοντας ότι αφού δεν έγινε Επίτροπος και αντιπρόεδρος της Κομισιόν, τώρα μάλλον δεν θα γίνει ούτε πρόεδρος … ο κ. Σαμαράς καιροσκοπικά και για λόγους εσωκομματικών σκοπιμοτήτων εντός ΝΔ, αξιοποιεί την προεκλογική ρητορική της ΝΔ και του Κ. Μητσοτάκη και στο προσφυγικό και στις Πρέσπες για να του κάνει τώρα εκ δεξιών εσωτερική αντιπολίτευση».

Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής του ο κ. Παπαδημούλης αναφέρθηκε αναλυτικά στα αποτελέσματα της τελευταίας έρευνας της Palmos Analysis που παρουσιάστηκαν στην Αυγή της Κυριακής και θα συνεχιστούν αύριο Τρίτη. Όπως είπε, «δείχνουν τρία πράγματα»:

  • τελειώνει η περίοδος χάριτος για την κυβέρνηση, παρά την τρομακτική στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των ΜΜΕ σε Μητσοτάκη και ΝΔ

  • οι πολίτες δεν είναι τόσο ενθουσιασμένοι και σίγουροι για το μέλλον όσο τους εμφανίζει η φιλοκυβερνητική προπαγάνδα

  • ο συλλογικός σχεδιασμός για την διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία βρίσκει εντυπωσιακή στήριξη και απήχηση

«Τώρα, η ευθύνη πέφτει σε εμάς», υπογράμμισε, «πρόγραμμα, ανασυγκρότηση, συσπείρωση, δημοκρατικές διαδικασίες. Να υλοποιήσουμε αυτά που εγκρίθηκαν χτες ομόφωνα στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης. Έχουμε πολύ μεγάλες δυνατότητες, να είμαστε ο κορμός της επόμενης κυβέρνησης, όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου. Έχουμε πολιτική και κοινωνική υποχρέωση να το κάνουμε».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)