to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:56 | 01.12.2019

Πολιτική

Unfair Σχοινά που «ξέχασε» ότι είναι Επίτροπος: Κατηγορίες κατά ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα του Συνεδρίου της ΝΔ

Σε κίνηση πολιτικού unfair προέβη ο νέος αντιπρόεδρος της Κομισιόν και επίτροπος του «Ευρωπαϊκού τρόπου ζωής» Μαργαρίτης Σχοινάς από το 13ο συνέδριο της Ν.Δ, στο οποίο παραβρέθηκε και μίλησε - Δημ. Παπαδημούλης: Ερώτηση στην Κομισιόν για όσα θλιβερά είπε ο Μ. Σχοινάς - Κ. Αρβανίτης: «Είναι πλέον Ευρωπαίος Επίτροπος και όχι αφισοκολλητής του Μητσοτάκη. Ας το πάρει απόφαση!»


Ενώ πρόκειται για ανώτερο Ευρωπαίο αξιωματούχο που εκπροσωπεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και μάλιστα την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του, ο κ. Σχοινάς συμπεριφέρθηκε ως στέλεχος κόμματος και διατύπωσε λόγο που προσβάλλει αναμφίβολα την προηγούμενη κυβέρνηση και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Χολωμένος, προφανώς, από το γεγονός ότι οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, συντασσόμενοι με την ΕυρωπαΪκή Αριστερά στην οποία ανήκουν δεν τον υποστήριξαν πριν μερικές ημέρες στη διαδικασία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο κ. Σχοινάς έπλεξε το εγκώμιο της σημερινής κυβέρνησης και με αρκετά σκληρό λόγο τόνισε πως “η Ελλάδα ξαναβρίσκει το δρόμο της σοβαρότητας, της σταθερότητας, του ευρωπαϊκού ορθού λόγου και της χρηστής διακυβέρνησης”. Υπονοώντας, προφανώς πως η προηγούμενη κυβέρνηση δεν ήταν σοβαρή και δεν άσκησε χρηστή διακυβέρνηση.

Κάτι το οποίο βεβαίως αντιφάσκει με όσα κατά καιρούς έχει δηλώσει ως εκπρόσωπος Τύπου της απελθούσας Κομισιόν και στενός συνεργάτης του Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ και σε ευθεία αντίθεση με όσα έχει πει για την κυβέρνηση Τσίπρα ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής και μέχρι πρότινος πολιτικός του προϊστάμενος.

Ο κ. Σχοινάς παρασύρθηκε, όπως φαίνεται, από το αντι-Συριζα κλίμα του συνεδρίου της Ν.Δ και διατύπωσε εκφράσεις που δεν συνηθίζονται από Ευρωπαίο αξιωματούχο και συνάδουν με την κομματική γλώσσα. Εκείνο που κάνει ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση είναι πως η φράση του κ. Σχοινά, την οποία ανάρτησε και στο twitter αμφισβητεί την “χρηστή διακυβέρνηση” του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που αποτελεί βαρύτατη πολιτική μομφή - πηγή: anatropinews.gr

Δημ. Παπαδημούλης: Ερώτηση στην Κομισιόν για όσα θλιβερά είπε ο Μ. Σχοινάς

Βαρύ unfair από τον Μ. Σχοινά, τονίζει ο Δημ. Παπαδημούλης, και προσθέτει: Ξέχασε ότι είναι αντιπρόεδρος της Κομισιόν, αλλά και όσα έλεγε ο ίδιος ως εκπρόσωπος του Γιούνκερ. Καταγγέλω με επείγουσα ερώτηση στην Κομισιόν, όσα θλιβερά είπε για «μη σοβαρή και μη χρηστή διακυβέρνηση Τσίπρα».

Κ. Αρβανίτης: «Ο κ. Σχοινάς είναι πλέον Ευρωπαίος Επίτροπος και όχι αφισοκολλητής του Μητσοτάκη. Ας το πάρει απόφαση!»

Αναλυτικά η δήλωση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και τακτικού μέλους της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών
Υποθέσεων (LIBE) του Ε/Κ, Κώστα Αρβανίτη, για την ομιλία του Μαργαρίτη Σχοινά στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας:

“Από Την πρώτη κιόλας μέρα της θητείας του, ο Νέος Υπερ-Επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς μας έδειξε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τί καταλαβαίνουν
αυτός, η κυρία von der Leyen αλλά και όλο το Ιερατείο της Ευρωπαϊκής Δεξιάς ως Ευρωπαϊκό Τρόπο Ζωής:


•       Ευρωπαϊκός Τρόπος Ζωής είναι ένας κορυφαίος Ευρωπαίος Αξιωματούχος να εγκαινιάζει την θητεία του μιλώντας στο Συνέδριο του Κόμματος από το
οποίο προέρχεται. Μετάφραση: Ξεχάστε τα φληναφήματα περί πολιτικής ανεξαρτησίας και ουδετερότητας των ευρωπαϊκών θεσμών, πατρίδα μας δεν
είναι η Ευρώπη, αλλά η ΝΔ.


•       Ευρωπαϊκός Τρόπος Ζωής είναι ένας κορυφαίος Ευρωπαίος Αξιωματούχος να αναλαμβάνει ρόλο κομματάρχη της ΝΔ μέσα στο Berlaymont και να υιοθετεί όλη την κριτική της Μητσοτακικής ΝΔ απέναντι στην Κυβέρνηση Τσίπρα που έκλεισε τον κύκλο των Μνημονίων.
•       Ευρωπαϊκός Τρόπος Ζωής είναι ένας κορυφαίος Ευρωπαίος Αξιωματούχος να «αδειάζει» τον ίδιο τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που επί πενταετία υπηρέτησε ως εκπρόσωπός του και, αντί της γόνιμης συνεργασίας με την κυβέρνηση που είχε εκλέξει (δις) ο ελληνικός λαός, να διολισθαίνει στην συκοφάντησή της.

Με την σημερινή του παρέμβαση, ο κύριος Σχοινάς επιβεβαίωσε τους σκληρότερους επικριτές του και διέψευσε όσους είχαν πιστέψει στη δυνατότητα συνεννόησης με μια Ευρωπαϊκή Επιτροπή που τον τόνο δίνει η Ευρωπαϊκή Δεξιά.

Ο κύριος Σχοινάς εγκαινίασε την θητεία του μιλώντας όχι ως Μέλος της  Κομισιόν, αλλά ως κομματάρχης της ΝΔ.
Η κυρία von der Leyen οφείλει να τον ανακαλέσει στην τάξη χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Η Ελλάδα δικαιούται θέση Ευρωπαίου Επιτρόπου και όχι έναν λουστραρισμένο αφισοκολλητή της ΝΔ”.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)