to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:29 | 29.11.2019

Αθλητισμός

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για καθυστέρηση επιχορήγησης αθλητικών ομοσπονδιών

Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού κατέθεσαν ο Βουλευτής Ν.Λέσβου και Τομεάρχης Αθλητισμού, Γιάννης Μπουρνούς και 24 άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, για την καθυστέρηση καταβολής της τρίτης δόσης των τακτικών επιχορηγήσεων του 2019 στις εθνικές αθλητικές ομοσπονδίες.


Η καθυστέρηση αυτή δυσχεραίνει το έργο των ομοσπονδιών, που βρίσκονται σε περίοδο προετοιμασίας των αθλητών τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο 2020.

Να σημειωθεί, ότι το 2018, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η συντριπτική πλειοψηφία των αποφάσεων έγκρισης της 3ης δόσης, είχε εκδοθεί μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, ενώ η εκταμίευση των χρημάτων είχε πραγματοποιηθεί πριν το τέλος Νοεμβρίου για το σύνολο των ομοσπονδιών.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης: 

Στο πλαίσιο ενίσχυσης και ανάπτυξης του ερασιτεχνικού αθλητισμού, η Πολιτεία επιχορηγεί σε ετήσια βάση  τις Εθνικές Αθλητικές Ομοσπονδίες μέσω του Κρατικού Προϋπολογισμού. Η επιχορήγηση αυτή πραγματοποιείται σε τρεις (3) δόσεις κατά τη διάρκεια του έτους. Πρόκειται για εξαιρετικής σημασίας συμβολή της Πολιτείας προς τους Αθλητικούς Φορείς, εφόσον επιτρέπει τον έγκαιρο προγραμματισμό και την υλοποίηση του αναπτυξιακού και αγωνιστικού πλάνου τους.
Περαιτέρω, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο το 2020, όλες οι Ομοσπονδίες που καλλιεργούν Ολυμπιακά Αθλήματα εργάζονται πυρετωδώς για την σωστή προετοιμασία των Αθλητών με σκοπό την πληρέστερη και την καλύτερη εκπροσώπηση της χώρας μας.
Δυστυχώς, βρισκόμαστε στα τέλη Νοεμβρίου και η πλειοψηφία των αποφάσεων έγκρισης της 3ης δόσης είναι ακόμα σε εκκρεμότητα. Σημειώνουμε ότι το προηγούμενο έτος, η συντριπτική πλειοψηφία των αποφάσεων έγκρισης της 3ης δόσης, είχε εκδοθεί μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, ενώ η εκταμίευση των χρημάτων είχε πραγματοποιηθεί πριν το τέλος Νοεμβρίου για το σύνολο των ομοσπονδιών.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται η κυρία Υπουργός:

Πού οφείλεται η σημαντική καθυστέρηση στην έκδοση αποφάσεων έγκρισης 3ης δόσης των τακτικών επιχορηγήσεων οικονομικού έτους 2019 για τις Εθνικές Αθλητικές Ομοσπονδίες και τι προτίθεται να πράξει, προκειμένου να διαφυλαχθεί η προσπάθεια και το έργο τους;
Προτίθεται να αυξήσει το ποσό που προβλέπεται για την επιχορήγηση των Ομοσπονδιών καθώς και να διασφαλίσει την έγκαιρη καταβολή του, εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων;

Οι ερωτώντες Βουλευτές
    ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ Ιωάννης
    ΑΓΑΘΟΠΟΥΛΟΥ Ειρήνη
    ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ Τρύφων
    ΒΑΡΔΑΚΗΣ Σωκράτης
    ΒΕΤΤΑ Καλλιόπη
    ΓΚΑΡΑ Αναστασία
    ΓΚΙΟΛΑΣ Ιωάννης
ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ Κωνσταντίνος
    ΗΓΟΥΜΕΝΙΔΗΣ Νικόλαος
    ΚΑΣΙΜΑΤΗ Νίνα
    ΚΑΤΣΗΣ Μάριος
    ΜΑΛΑΜΑ Κυριακή
    ΜΑΡΚΟΥ Κωνσταντίνος
    ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ Θεόφιλος
    ΠΑΠΠΑΣ Νικόλαος
ΠΟΥΛΟΥ Γιώτα
ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΣ Νεκτάριος
    ΣΚΟΥΡΟΛΙΑΚΟΣ Παναγιώτης
    ΣΚΟΥΦΑ Ελισσάβετ
    ΤΖΑΚΡΗ Θεοδώρα
    ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ Αλέξανδρος
    ΦΑΜΕΛΛΟΣ Σωκράτης
    ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ Ραλλία
    ΨΥΧΟΓΙΟΣ Γιώργος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)