to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Απ. Καλογιάννης ενόψει των αυριανών εκλογών στην ΚΕΔΕ: Κάλεσμα σε ενωτική στάση των προοδευτικών δυνάμεων της Αυτοδιοίκησης

Οι πρώτοι υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο της "Προοδευτικής Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας"


Στο διευρυμένο αυτοδιοικητικό ψηφοδέλτιο για τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της ΚΕΔΕ θα ηγηθεί ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης στέλνοντας ηχηρό μήνυμα ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που επιδιώκει να επιβάλει η κυβέρνηση της Ν.Δ. στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και στις πρακτικές ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών που καταστατικά έχουν δημόσιο χαρακτήρα. Στην προσπάθεια την “Προοδευτικής Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας” συντάσσεται και η “Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία”, που την προηγούμενη περίοδο συνέβαλε με τις παρεμβάσεις της στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του θεσμού της Αυτοδιοίκησης.

Ενόψει της νέας περιόδου έτσι όπως αυτή θα αποτυπωθεί στις εκλογές της γενικής συνέλευσης της ΚΕΔΕ, ο Απόστολος Καλογιάννης στέλνει μέσω της “Α” το δικό του ενωτικό μήνυμα. “Οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στην ΚΕΔΕ πραγματοποιούνται σε μια κρίσιμη περίοδο για την Αυτοδιοίκηση, μετά την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια και μπροστά στην ανάγκη ενδυνάμωσης σε όλα τα επίπεδα του θεσμού που υπηρετούμε” λέει ο Απόστολος Καλογιάννης προσθέτοντας: “Οι εκλογές αυτές θα καθορίσουν σε σημαντικό βαθμό την πορεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τα επόμενα χρόνια και κυρίως τους τρόπους αντίδρασης σε όσα φαίνεται ότι έρχονται. Οι προκλήσεις που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε είναι ιδιαίτερα μεγάλες. Τα πρώτα δείγματα της κυβέρνησης σε σχέση με την Αυτοδιοίκηση είναι αρνητικά, είτε πρόκειται για τα οικονομικά είτε για τα θεσμικά μας ζητήματα”.

Ενώπιον όλων αυτών, “χρειάζεται αντίδραση και σύνθεση” επισημαίνει, τονίζοντας ότι “επιβάλλεται πρώτον, η ενιαία και ενωτική στάση των προοδευτικών δυνάμεων της Αυτοδιοίκησης, δεύτερον η διαμόρφωση των ευρύτερων δυνατών πολιτικών και κοινωνικών συμμαχιών, τρίτον η υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Αυτοδιοίκησης και τέλος να εργαστούμε για ένα μεγάλο μέτωπο απέναντι στις αρνητικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές για την Αυτοδιοίκηση".

“Υπηρετώντας τον θεσμό πάνω από είκοσι χρόνια, με συσσωρευμένη εμπειρία απ' όλες τις θέσεις, του δημοτικού συμβούλου, του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, του μέλους του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας, του δημάρχου, πιστεύω βαθύτατα ότι αργά ή γρήγορα η διαμόρφωση προοδευτικής ενωτικής παρέμβασης θα επικρατήσει” υπογραμμίζει ο Απόστολος Καλογιάννης για να προσθέσει: “Εξάλλου, την ενότητα ευρύτερων προοδευτικών δυνάμεων την κάναμε πράξη στον Δήμο Λαρισαίων με το επιτυχές παράδειγμα της ‘Συμπαράταξης Λαρισαίων’ και τη θαυμαστή και αδιατάρακτη ενότητα που επέφερε θετικά αποτελέσματα στις εκλογικές αναμετρήσεις του 2014 και του 2019”. “Αυτόν τον δρόμο θα ακολουθήσουμε στην ΚΕΔΕ με την παράταξη μας, την 'Προοδευτική Αυτοδιοικητική Συνεργασία', για το σήμερα και το αύριο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης” καταλήγει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των υποψηφίων που θα συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο της Προοδευτικής Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας μαζί με τον Απόστολο Καλογιάννη (δήμαρχος Λαρισαίων) είναι οι Άκης Κατωπόδης (δήμαρχος Βύρωνα), Δημήτρης Μπίρμπας (πρώην δήμαρχος Αιγάλεω), Τίνα Καφατσάκη (πρώην δήμαρχος Ζωγράφου), Νάσος Ηλιόπουλος (δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων και επικεφαλής της “Ανοιχτής Πόλης”), Γιώτα Πούλου (πρώην δήμαρχος Λεβαδέων), Πέτρος Φιλίππου (δήμαρχος Σαρωνικού), Ευάγγελος Βαλιώτης (πρώην δήμαρχος Σπάρτης), Μανώλης Μικέλης (δήμαρχος Μήλου), Μηνάς Σταυρακάκης (δήμαρχος Βιάννου), Ζαχαρίας Καλογεράκης (πρώην δήμαρχος Μινώα - Πεδιάδας), Ανδρέας Κουράκης (δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης), Γιώργος Κυριλλίδης (δημοτικός σύμβουλος Αμπελοκήπων - Μενεμένης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πολίτες σε Δράση»).

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)