to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:13 | 27.11.2019

Πολιτική

Σε ζωντανή μετάδοση τα αποκαλυπτήρια του ρουσφετιού Μητσοτάκη (βίντεο)

Το χρονικό του ρουσφετιού περιέγραψε ο Κώστας Πατέρας τηλεοπτικά μιλώντας για τις δύο θέσεις που παζάρευε προεκλογικά με τον Κυρ. Μητσοτάκη για χάρη της κομματικής του στήριξης.


Προφανώς μόνο ένα μικρό δείγμα από τα προεκλογικά παζάρια που «βοήθησαν» τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανέλθει στην εξουσία. Συναλλαγή, εξαγορά το βέβαιο είναι ότι ο Πρωθυπουργός το ‘πε και το κάνε δίνοντας την θέση στον Κώστα Πατέρα σηματοδοτώντας την επαναφορά στο «κράτος των κουμπάρων».

Ας δούμε τι είπε ο ίδιος ο Κώστας Πατέρας στο ΣΚΑΙ για την συνάντηση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά από πρόσκληση που έλαβε από τον ίδιο τον αρχηγό της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης να έρθει στο γραφείο του στην Αθήνα:

«Παρακάλεσα τον κ. Πρωθυπουργό, όταν θα γίνει εξουσία και αν θέλει, επειδή δεν θα ήθελα να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στα Τρίκαλα να μου δώσει μία από αυτές τις δύο θέσεις». «Συμφώνησε» όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αντάλλαγμα την «δύναμη» που είχε στην περιοχή ο εν λόγω κομματάρχης.

«Δεν είμαι καθόλου καλά μετά την ατιμία του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ»

«Δεν είμαι καθόλου καλά μετά την ατιμία του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ. Είμαι 76 ετών, δεν είμαι 80 και η προκήρυξη δεν είχε όριο ηλικίας. Είχα σημαντικές σπουδές, μεταπτυχιακά, διδακτορικά, έχω υπάρξει δημοτικός σύμβουλος, νομαρχιακός σύμβουλος, υποψήφιος βουλευτής, αντιπρόεδρος της ΟΛΜΕ. Είναι πολύ πλούσιο το βιογραφικό μου. Είμαι φιλόλογος, αλλά έχω σπουδάσει και ψυχολογία και διοίκηση. Επιπλέον έχω ασχοληθεί πολύ με θέματα υγείας δεδομένου ότι όλη μου η οικογένεια εργάζεται στον κλάδο της υγείας. Ο μοναδικός που παρακολουθούσε τα πράγματα στην υγεία στα Τρίκαλα και έβαζε τα στήθη του μπροστά επί τέσσερα χρόνια που τα έσκιαζε η φοβέρα του ΣΥΡΙΖΑ, ήμουν εγώ» ανέφερε την ίδια ημέρα ο Κωνσταντίνος Πατέρας στο newsit.gr (διαβάστε αναλυτικά).

Πήγε περίπατο η συμφωνία «Αλήθειας» του Μητσοτάκη

Αξίζει να θυμίσουμε ότι, λίγο πριν τη ΔΕΘ και την περιβόητη «Συμφωνία Αλήθειας» ο σημερινός πρωθυπουργός είχε τονίσει σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ: «Δεν πρόκειται ν’ ανεχτώ πολιτευτές διοικητές νοσοκομείων. Είμαστε σοβαροί; Αυτά με μένα δεν πρόκειται να γίνουν».

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Το «αντάλλαγμα» όπως περιέγραψε ο ίδιος θα ήταν να επιστρέψει στη Ν.Δ. γιατί είχε προσχωρήσει στους ΑΝΕΛ και είχε «πάρει χιλιάδες σταυρούς, είχα μια δύναμη, έναν στρατό δικό μου στα Τρίκαλα».

Το γραφείο του Πρωθυπουργού με κάλεσε κάτω διότι με ήθελε τότε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως.

Και έγινε το ραντεβού αυτό στο οποίο όπως ο ίδιος παραδέχθηκε είπε ο Κ. Πατέρας όπου ζήτησε τις δύο θέσεις: «Θα γυρίσω πίσω κ. Πρόεδρε να σας βοηθήσω αφού θέλετε την βοήθειά μου και αν έχετε την ευγενή καλοσύνη και θέλετε δώστε μου μια από αυτές τις δύο θέσεις».

Στην ερώτηση αν είχε ζητήσει το ίδιο από τους ΑΝΕΛ εκείνος απάντησε χαρακτηριστικά: «Όχι οι ΑΝΕΛ ούτε μας υπολογίσανε καθόλου».

Ακόμα και το «νέο όνομα» που ακούγεται για διοικητής του Νοσοκομείου όπως πρόσθεσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Κώστας Πατέρας είναι και αυτός: «φίλος, συγγενής, κουμπάρος…».

Ν. Παππάς: Αφοπλιστική η ειλικρίνεια του κ. Πατέρα

Για «ακραία ρουσφετοκρατία παραδοσιακού Μητσοτακικού κοτζαμπασισμού», έκανε λόγο ο Δημ. Παπαδημούλης:

Πηγές: avgi.gr,

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)