to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η Black Friday ξεκίνησε μια εβδομάδα νωρίτερα για τους «ενοικιαζόμενους» της Εθνικής Τράπεζας

Ο Σύλλογος Δανειζόμενου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα καταγγέλλει νέες μαζικές απολύσεις οι οποίες μάλιστα γίνονται τώρα «για να μην στενοχωρηθεί ο κόσμος πριν τα Χριστούγεννα», όπως ανέφερε η εργοδοσία (!)


Συνεχίζεται το κύμα απολύσεων «ενοικιαζόμενων» της Εθνικής Τράπεζας, η οποία (αξίζει να το θυμίζουμε διαρκώς) παρουσιάζει κέρδη 253 εκατ. ευρώ το 1ο εξάμηνο του 2019 - τα οποία έχουν αυξηθεί περίπου 500% σε σχέση με το 1ο εξάμηνο του 2018. Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση του Συλλόγου Δανειζόμενου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα (ΣΥ.ΔΑ.Π.Τ.Τ), την προηγούμενη Παρασκευή ανακοινώθηκαν μαζικές απολύσεις (πάνω από 15) ενοικιαζόμενων (οι οποίοι εργάζονται στην τράπεζα μέσα) από την εταιρεία «Icap Outsourcing Solutions».

«Είναι απορίας άξιον τι περικοπές γίνονται, από ανθρώπους που δουλεύουν για πενταροδεκάρες, όταν η Τράπεζα αλλάζει οργανόγραμμα και τοποθετεί κάθε ειδικό συνεργάτη σε θέση Υποδιευθυντή (τουλάχιστον). Αλλά και ποια έργα δήθεν μειώνονται όταν απολύεται κόσμος με γνώση, εξειδίκευση και  εμπειρία  και στις θέσεις τους προσλαμβάνονται νέοι φθηνότεροι υπάλληλοι ή ακριβότεροι "ειδικοί συνεργάτες"», θέτει το εύλογο ερώτημα το σωματείο.

Όπως τονίζει, οι εκπρόσωποι της εργοδοδίας λένε πως οι απολύσεις γίνονται τώρα «για να μην στενοχωρηθεί ο κόσμος πριν τα Χριστούγεννα!»...

«Ποιος ρωτάει άραγε πώς θα κάνουν γιορτές μονογονεϊκές οικογένειες των οποίων η εργασία στην Τράπεζα ήταν το μόνο μέσο προς το ζην, οικογένειες με άρρωστους ανθρώπους τους οποίους στέλνουν στην ανεργία, αλλά και άνθρωποι με δεκαετίες στην Τράπεζα που σε μια νύχτα κάποιοι αποφάσισαν πως δεν είναι πια χρήσιμοι;», τα αναπάντητα ερωτήματα. 

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο ΣΥ.ΔΑ.Π.Τ.Τ, οι «τυχεροί» που γλίτωσαν την απόλυση πιέζονται για περισσότερη δουλειά, λιγότερα διαλείμματα και «ησυχία» γιατί οι Τράπεζες δεν είναι δα και τίποτα φιλανθρωπικά ιδρύματα»... «Τώρα βέβαια τα θυμήθηκαν αυτά, γιατί κατά τα μνημονιακά χρόνια που είχαν ανάγκη από γραμμές χρηματοπιστωτικής στήριξης και ορθοπόδησαν χάρη στα λεφτά του ελληνικού λαού και τις θυσίες των εργαζομένων, μας έλεγαν πως οι Τράπεζες είναι κοινωφελή ιδρύματα», σχολιάζει σκωπτικά το σωματείο.

Επιπλέον, οι απολυμένοι εκφοβίζονται πως αν δεν υπογράψουν δεν θα πάρουν αποζημίωση ή θα πάρουν τα μισά χρήματα.Το σωματείο υπενθυμίζει ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να υπογράψουν διότι έτσι αποδέχονται την απόλυσή τους ως τετελεσμένο γεγονός.

Παράλληλα, το σωματείο έχει ήδη ζητήσει συνάντηση με τον Βοηθό Γενικό Διευθυντή Προϊόντων Λιανικής Τραπεζικής κ. Β. Σκιαδιώτη, καθώς και με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Icap Outsourcing Solutions κ. Θ. Τόλη, ενώ καλεί σε Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 12.30 στο κτίριο της οδού Πειραιώς 74.

«Και επειδή ειπώθηκε από επίσημα χείλη πως οι απολύσεις γίνονται τώρα για να μην έχουμε στενοχώριες τα Χριστούγεννα, ρωτάμε: Θα τους αφήσουμε να συνεχίσουν την ισοπέδωση των ζωών μας ανενόχλητοι ή θα φροντίσουμε αν συνεχίσουν το ίδιο βιολί να τους κάτσουν οι κουραμπιέδες στο λαιμό;», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)