to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Υπολογίζουν χωρίς τη νεολαία

Το μόνο που καταφέρνουν είναι να πεισμώνουν και να δυναμώνουν το κίνημα και να βγάζουν νέα παιδιά ακόμη και για πρώτη φορά στον δρόμο


Τελεσίγραφο 15 ημερών έδωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για να αδειάσουν τα κατειλημμένα κτήρια. Γιατί όχι 10 ημέρες; Γιατί όχι 20; Η απάντηση είναι απλή. Η λήξη του τελεσιγράφου πέφτει στις 6 Δεκεμβρίου. Το έγραψε με νόημα στο Facebook εξάλλου ο κατά φαντασίαν στρατάρχης Μπογδάνος.

Ο Χρυσοχοΐδης είναι παλαιός και έμπειρος και ως εκ τούτου καθόλου τυχαία δεν είναι η επιλογή του χρονοδιαγράμματος. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με εντολή Μαξίμου -επιτελικό κράτος γαρ, στο οποίο χωρίς εντολή πρωθυπουργού δεν γίνεται τίποτα- επιλέγει συνειδητά να μπουρλοτιάσει την επέτειο των 11 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Κορκονέα.

Αλήθεια, τι θέλουν να καταφέρουν οι Κ. Μητσοτάκης και Μ. Χρυσοχοΐδης; Μα, φυσικά, να ναρκοθετήσουν εκ των προτέρων τις εκδηλώσεις μνήμης, τις κινητοποιήσεις των μαθητών και της νεολαίας. Με το know how της στρατηγικής της έντασης η κυβέρνηση επιδιώκει να μετατρέψει σε πεδίο μάχης την Αθήνα.

Η επιχείρηση τρομοκράτησης, καταστολής και ακραίας βίας α λα Χιλή συνεχίζεται, με πρόσχημα αυτή τη φορά τις καταλήψεις. Οι μέθοδοι χωροφυλακής, η διαπόμπευση και ο εξευτελισμός νέων παιδιών, το ακραίο ξύλο, οι συλλήψεις στον σωρό, η καταπάτηση κάθε δικαιώματος, οι κοριοί στα οχήματα πολιτών, η αναβίωση του παρακράτους της Ασφάλειας, η εντολή "όχι προσαγωγές, μόνο ξύλο" στην Ευελπίδων ήταν μια πρόβα τζενεράλε. Φιλοδοξία της Μεσογείων και του Μαξίμου είναι στις 6 Δεκέμβρη όλη η Αθήνα να θυμίζει κατεχόμενη πόλη. Να ταΐσουν τα ΜΜΕ με εικόνες "κανονικότητας" και "νομιμότητας".

Είναι πλέον σαφές πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη στο κοινωνικό πεδίο επιδιώκει να ταυτιστεί με τις πλέον ακροδεξιές κυβερνήσεις ανά τον πλανήτη. Και απέναντι σε αυτό όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες έχουν καθήκον να υψώσουν το κεφάλι. Όχι, δεν είναι άλλη μια δεξιά διακυβέρνηση, όπως κάποιοι υποστηρίζουν. Είναι μια κυβέρνηση αποφασισμένη να τσακίσει και να καταστείλει κάθε υποψία διεκδίκησης και αντίστασης. Μα κυρίως να επιβάλει στη νέα γενιά τον φόβο με το κλομπ και τα δακρυγόνα.

Η μαζική συμμετοχή στην πορεία του Πολυτεχνείου και τα αντανακλαστικά που έδειξε ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα στον δρόμο να διασφαλίζει την ομαλή διεξαγωγή της, πρέπει να αποτελεί παράδειγμα. Οι μαζικοί και δίκαιοι αγώνες μόνο με αυτόν τον τρόπο περιφρουρούνται. Με τα πρόσωπα ακάλυπτα και τις γροθιές υψωμένες.

Οι καταλήψεις και τα Εξάρχεια είναι το "τυράκι". Το μαζικό κίνημα και η νεολαία είναι ο στόχος. Αυτά τρέμουν οι αυταρχικές εξουσίες, αυτά τις απειλούν. Έλα όμως που με τούτα και με εκείνα το μόνο που καταφέρνουν είναι να πεισμώνουν και να δυναμώνουν το κίνημα και να βγάζουν νέα παιδιά ακόμη και για πρώτη φορά στον δρόμο. Ας ρωτήσουν και τους προκατόχους τους.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)