to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:12 | 23.05.2013

Κοινωνία

Απεργία εργαζομένων στον Φωκά

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στον Φωκά αντιδρώντας στην μη καταβολή των μισθών τους.


"Μετά από ένα χρόνο περίπου έχουν εξαντληθεί όλα τα όρια της υπομονής των εργαζομένων τόσο γιατί η μη καταβολή των μισθών οδηγεί τις οικογένειες τους σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, αλλά και γιατί η αβεβαιότητα για το μέλλον των θέσεων εργασίας δημιουργεί πίεση, άγχος και ανασφάλεια" αναφέρει η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης.

"Οι εργαζόμενοι σήμερα ενωμένοι διεκδικούν το ελάχιστο του αυτονόητου που έχει απομείνει, να πληρωθούν τους μισθούς, να γίνονται κανονικά οι καταβολές των μηνιάτικων" τονίζουν.

"Η εταιρεία από την πλευρά της αδιαφορεί για τους εργαζόμενους και την κατάσταση την οποία βιώνουν και οι λύσεις που ψάχνει να βρει στόχο έχουν να διασφαλίσουν τα δικά της συμφέροντα. Για αυτό θέλει να μπει στο άρθρο 99, για αυτό βάζει εταιρείες με δικές τους ταμειακές, για αυτό παζαρεύει ότι μπορεί να παζαρέψει εξασφαλίζοντας το καλύτερο δυνατό αντίτιμο για λογαριασμό της" προσθέτει. 

"Η εταιρεία μετά από 70 χρόνια μεγάλης εμπορικής δραστηριότητας με υψηλή κερδοφορία εμφανίζεται σήμερα να δηλώνει πως δεν έχει ούτε ένα ευρώ για να καλύψει τους μισθούς και τις αποζημιώσεις των εργαζομένων. Δεν είναι η μόνη στο εμπόριο. Εκμεταλλεύονται την αντεργατική πολιτική υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα τους. Ακόμα και σε περιπτώσεις κλεισίματος όπως ο ΦΩΚΑΣ θέλουν να το κάνουν με τέτοιο τρόπο που να κερδίζουν μέσα από αυτή την διαδικασία" τονίζει.

"Ένας δρόμος μένει για εμάς τους εργαζόμενους. Αυτός του ενωμένου ανυποχώρητου αγώνα. Χαιρετίζουμε την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων του ΦΩΚΑ και την συγκέντρωσή τους έξω από το κατάστημα στην Τσιμισκή. Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 7μμ στο Άγ. Βενιζέλου για τις συλλογικές συμβάσεις" αναφέρει.

Πηγή: alterthess.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)