to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:40 | 20.11.2019

Πολιτική

Καλύπτει πλήρως τις πρακτικές ακραίας καταστολής το υπουργείο Προ.Πο.

Επιχειρώντας να απαντήσει στη χθεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δικαιολογεί πλήρως τις πρακτικές αναβίωσης σκοτεινών εποχών, ακραίας καταστολής και κατάλυσης του κράτους δικαίου


«Η εποχή της ανοχής της βίας τέλειωσε, η εποχή της ανασφάλειας θα τελειώσει» τονίζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μετά από 24 ώρες, απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ περί «αναβίωσης σκοτεινών εποχών, ακραίας καταστολής και κατάλυσης του κράτους δικαίου».

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν λέει κουβέντα για τα επαναλαμβανόμενα επεισόδια εκτεταμένης και ανεξέλεγκτης αστυνομικής βίας των τελευταίων ημερών και ισχυρίζεται ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να κρυφτεί, να ξεχαστούν τα έργα του κάνοντας θόρυβο και χάνοντας συνήθως, το μέτρο και κυρίως, αντιστρέφοντας την πραγματικότητα».

«Τα πραγματικά γεγονότα», σύμφωνα με το υπουργείο, είναι οι πρόσφατες επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας:

«στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας,

- στην διασφάλιση συνθηκών για την ειρηνική πορεία της επετείου του Πολυτεχνείου

- στην εκκαθάριση των πανεπιστημίων από γιάφκες και τραμπούκους

- στην απόδοση της γειτονιάς των Εξαρχείων στους κατοίκους της

- στην εκκένωση παράνομων καταλήψεων που μόνο αθώους πρόσφυγες και μωρομάνες δεν κάλυπταν

- στην εξάρθρωση ναρκέμπορων στην Αθήνα, στην Κόρινθο, στο Μενίδι, στη Θεσσαλονίκη

- ο αμείλικτος πόλεμος που ξεκίνησε γειτονιά-γειτονιά στην Αθήνα για τις κλοπές, διαρρήξεις που έχουν ρημάξει τα σπιτικά».

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αφήνοντας ασχολίαστες τις συγκεκριμένες καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει:

«Σκοτεινή είναι η εποχή που κλειδαμπαρώνεσαι σπίτι σου και φοβάσαι να περπατήσεις το βράδυ. Ακραία καταστολή είναι οι τραμπούκοι να εξουσιάζουν Πανεπιστήμια, οι απόλυτες μειοψηφίες πλατείες και γειτονιές, οι εγκληματίες περιοχές ολόκληρες. Καταλύεται το κράτος δικαίου στα άβατα, στο Μενίδι, στην ΑΣΟΕΕ, στην ανοχή της παραβατικότητας, στην δικαιολόγηση της βίας».

Τέλος, αναφερόμενο στα Εξάρχεια, το υπουργείο στην ανακοίνωσή του υπογραμμίζει: «Μέχρι το άβατο να γίνει γειτονιά, τα ΜΑΤ θα υπάρχουν, η αστυνομία θα περιπολεί, και με πολιτικά και με συμβατικές πινακίδες. Η αστυνομία έχει αποστολή και νομιμότητα. Οι μολότοφ, οι πέτρες στις ταράτσες και οι παράνομες καταλήψεις ούτε νομιμότητα έχουν, ούτε πολιτική κάλυψη θα έπρεπε να έχουν από δημοκρατικό κόμμα».

Συνάσσεται έτσι πλήρως με την αμήχανη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία επιβεβαιώνει το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» για το υπηρεσιακό αυτοκίνητο έξω από τα γραφεία της αναρχικής-κομμουνιστικής συλλογικότητας «Ταξική Αντεπίθεση».

Παραμένει, βέβαια, αναπάντητο το ερώτημα για την ύπαρξη κάμερας στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο της αστυνομίας. Το λευκό όχημα παράμεινε τουλάχιστον δύο ώρες έξω από τα γραφεία της «Ταξικής Αντίθεσης» ενώ η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. μιλά για «ολιγόλεπτη στάση». Η κάμερα παρακολούθησης ήταν στραμμένη στα γραφεία της Συλλογικότητας ενώ περίπου ένα μήνα πριν -σύμφωνα με εμπεριστατωμένες καταγγελίες- εντοπίστηκε GPS tracker στη μηχανή μέλους της «Ταξικής Αντεπίθεσης». Από τον ασύρματο των αστυνομικών ακούγεται καθαρά η σχετική επικοινωνία και οι οδηγίες που δίνονται για το περιστατικό στην οδό Αραχώβης, στα Εξάρχεια και ενώ το περιστατικό της φυγάδευσης του οχήματος της ασφάλειας καταγράφεται σε βίντεο.

Οι ατράνταχτες αποδείξεις που παρουσίασε η «Εφ.Συν.» δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση παρά ταύτα η ΕΛ.ΑΣ., στην ανακοίνωσή της, σημειώνει πως οι «καταγγελίες περί παράνομων παρακολουθήσεων πολιτών είναι εντελώς ανυπόστατες».

Τι κάνει πως δεν βλέπει το υπουργείο

Παραλληλα, αποτελεί ωμή και απροσχημάτιστη κάλυψη στην αστυνομική αυθαιρεσία η συνειδητή παράβλεψη, από πλευρά της πολιτικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ., της απρόκλητης άσκησης βίας ακόμα και κατά γονιών ανήλικων συλληφθέντων χθες στην Ευελπίδων, την επίθεση σε φοιτητές και φοιτήτριες στην ΑΣΟΕΕ, τις βίαιες συλλήψεις και τον ξυλοδαρμό περαστικών και πολιτών χωρίς καμία αιτία.

Δεν μπορεί να μην έχει δει τα βίντεο των ημερών που αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. αναβιώνει  πρακτικές που παραπέμπουν σε σκοτεινές εποχές:

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη συνεχίζει να μη δίνει εξηγήσεις για όσα ανέφερε την Τρίτη ο ΣΥΡΙΖΑ:


·         Είναι σε γνώση της η παράνομη πρακτική της παρακολούθησης πολιτών μέσω συσκευών γεωεντοπισμού;

·         Καλύπτει, πολιτικά και υπηρεσιακά, την πρακτική των ΜΑΤ να επιτίθενται βίαια, και δίχως να έχει προηγηθεί πρόκληση, σε πολίτες;

·         Προτίθεται να κάνει κάτι για τις καταγγελίες, που όλο πυκνώνουν, για πρακτικές της αστυνομίας που παραβιάζουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα;

Η κυβέρνηση αδιαφορεί για τις αντιδράσεις οργανώσεων, φορέων, δικηγόρων αλλά και της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου η οποία, σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι οι «προαναφερθείσες αστυνομικές πρακτικές παραβιάζουν θεμελιώδεις αρχές και κανόνες του Κράτους Δικαίου και υπονομεύουν τον φιλελεύθερο χαρακτήρα της Δημοκρατίας». «Την πολιτική ευθύνη για όλα αυτά επωμίζεται η Κυβέρνηση, εφόσον μάλιστα δεν διαφαίνεται μέχρι στιγμής να υπάρχει από πλευράς της ετοιμότητα, ούτε καν διακηρυκτική, για μια ουσιαστική διερεύνηση των καταγγελιών. Ευθύνες αναλογούν και στη Δικαιοσύνη και τις λοιπές ελεγκτικές αρχές που έχουν καθήκον, ακόμα και αυτεπαγγέλτως, να ασκήσουν τις αρμοδιότητές τους», τονίζει η ΕλΕΔΑ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)