to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:40 | 23.11.2019

Κοινωνία

Πορεία στο κέντρο για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Έμφυλης Βίας

Πορεία για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Έμφυλης Βίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι


Με σύνθηματα όπως «από την Αθήνα μέχρι την Χιλή, είμαστε γεμάτα στΟΡΓΗ», «οι φεμινισμοί στη πρώτη γραμμή», «σε σεξιστες και φασίστες Καμία Ανοχή», πορεία πραγματοποίησαν δεκάδες διαδηλωτές ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της φεμινιστικής συλλογικότητας Καμιά Ανοχή, το μεσημέρι του Σαββάτου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Έμφυλης Βίας που είναι τη Δευτέρα. Κρατώντας στα χέρια σκούπες με σκοπό να καθαρίσουν την πατριαρχία από τους δρόμους της Αθήνας, ενάντι στους σεξιστές, ρατσιστές, φασίστες κι αφεντικά, οι διαδηλωτές ακολούθησαν την εξής πορεία: Καπνικαρέα προς Ερμού, Σταδίου με μια στάση Χωριάτικο, 3ης Σεπτεμβρίου, στάση ξανά στο ΑΤ, τελευταία στάση στη Γλάδστωνος, Σύνταγμα.

«Σταματάμε στο Χωριάτικο, γιατί δεν ξεχνάμε πως οι ιδιοκτήτες του αθώωθηκαν σκανδαλωδώς από την ελληνική πατριαρχική ρατιστική δικαιοσύνη ενώ είχαν καταγγελθεί για εμπορία ανθρώπων, πως πουλάνε βρώμικο ψωμί, βιτρίνα για τις μετανάστριες γυναίκες που εξαναγκάζουν σε πορνεία.

Σταματάμε στο διαβόητο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας, γιατί δεν ξεχνάμε πως είναι οι φυσικοί αυτουργοί πολλών δολοφονιών και βασανισμών στο κέντρο της Αθήνας. Μετανάσ(τρι)ες, τοξικοεξαρτημένοι/ες, άστεγοι/ες, σεξεργάτ(ρι)ες, τρανς άτομα, δέχονται καθημερινά τη βία των μπάτσων, τη βία του κράτους που τους στιγματίζει ως σώματα χωρίς σημασία. Όλες και όλοι μας που κάποια στιγμή στη ζωή μας σηκώσαμε κεφάλι και σταθήκαμε απέναντι σε κράτος και κυβερνήσεις, έχουμε ζήσει τη βία των χημικών, των δακρυγόνων, του ξύλου, των συλλήψεων. Όλοι και όλες, όλα μας, παρακολουθήσαμε και γίναμε ακόμη και αυτόπτες μάρτυρες των τελευταίων δολοφονικών επιθέσεων στο κέντρο της Αθήνας.

Σταματάμε στη Γλάδστωνος γιατί εκεί χάσαμε έναν δικό μας άνθρωπο, γιατί εκεί δολοφονήθηκε από μαγαζάτορες, μπάτσους, εκαβίτες, από το πατριαρχικό κράτος και τον κοινωνικό φασισμό, ο Ζακ/η Zackie/ο Ζαχαρίας, επειδή τόλμησε να ζήσει όπως ήθελε. Δεν ξεχνάμε, δεν θα συγχωρέσουμε ποτέ, δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να μπουν φυλακή οι δολοφόνοι, μέχρι να κάνουμε τον κόσμο ασφαλή και ελεύθερο για όλες και όλα μας.

Σταματάμε τέλος στο Σύνταγμα γιατί απαιτούμε, διεκδικούμε, αγωνιζόμαστε για μια ζωή ελεύθερη που να μας χωράει όλες και όλα, για να φτάσουν οι φωνές μας στη Βουλή και σε κάθε σπίτι, χώρο εργασίας, σχολείο και σχολή, δρόμο, λεωφορείο και μετρό, γειτονιά, κρατικό ίδρυμα, στρατόπεδο συγκέντρωσης και φυλακή.

Καμία μόνη Κανένα μόνο, απέναντι στην έμφυλη βία.»

Το κάλεσμα:

Η 25η Νοεμβρίου, η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, παραμένει εδώ και χρόνια η συλλογική μνήμη της έμφυλης βίας και μαζί η συλλογική μνήμη αγώνα. Οι γυναίκες, οι θηλυκότητες, τα λοατκια+ υποκείμενα, ζούμε καθημερινά κάτω από τη διπλή καταπίεση πατριαρχίας και καπιταλισμού και είναι η ίδια μας η βιωμένη εμπειρία που μας ωθεί στην εξέγερση.
Ως φεμινίστριες εξεγειρόμαστε ενάντια στην ενδοοικογενειακή βία και στη βία στις διαπροσωπικές σχέσεις. Ενάντια στην εργοδοτική βία. Εξεγειρόμαστε ενάντια στην πατριαρχική κρατική βία.
Ο καθημερινός κοινωνικός εκφασισμός και η αστυνομική βαρβαρότητα που ξεπρόβαλαν από τα σπλάχνα της εθνοπατριαρχίας και του καπιταλισμού πυροδότησαν ακόμη περισσότερο το νέο κύμα των φεμινισμών σε όλη τη γη.
Από τη Χιλή μέχρι την Ινδία, από το Λίβανο μέχρι την Ισπανία, από τη Ροζάβα μέχρι την Αθήνα χορεύουμε και πολεμάμε.
Τα σώματα μας είναι τα δικά μας οδοφράγματα
Εξεγειρόμαστε!
Και ξέρουμε πως δεν είμαστε όλες/α στην ίδια θέση. Κάποιες έχουμε χαρτιά και κάποιες όχι. Κάποιες είμαστε cis και κάποιες trans, κάποιες με δουλειά και σταθερούς όρους εργασίας, και κάποιες άνεργες ή ελαστικά εργαζόμενες. Κάποιες είναι ανάπηρες και κάποιες όχι. Μας ενώνει το τραύμα μας, η ανάγκη να αγκαλιάσουμε η μια το άλλο, η επιθυμία μας για ζωή και ελευθερία, η απόφαση μας να σηκώσουμε κεφάλι και να ανατρέψουμε τους καταπιεστές μας.
Δίχως Συναίνεση Όλα είναι Βία Σε Φασίστες Σεξιστές Ανοχή Καμία
Ραντεβού το Σάββατο 23 Νοεμβρίου στη 1 το μεσημέρι στην Καπνικαρέα
Συγκέντρωση – Μικροφωνική – Πορεία
Και τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στήνουμε δρώμενο έξω από τη Βουλή.

Φεμινιστική Συλλογικότητα Καμία Ανοχή!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)