to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:57 | 15.11.2019

Αθλητισμός

ATP Finals: Πάλεψε τον Ναδάλ αλλά λύγισε στο τέλος o Τσιτσιπάς

Μετά από έναν αγώνα που κράτησε τρεις ώρες ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε με 6-7 (4), 6-4, 7-5 από τον Ραφαέλ Ναδάλ και τώρα θα περιμένει το τελευταίο ματς για να μάθει τη θέση του στον όμιλο του ATP Finals.


Με ήττα ολοκλήρωσε την παρουσία του στον όμιλο του ATP Finals ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Στεφ ηττήθηκε από τον Ναδάλ μετά από ένα ματς που κράτησε σχεδόν τρεις ώρες με το αποτέλεσμα να μην έχει κανένα απολύτως ενδιαφέρον για τον Έλληνα τενίστα που είχε προκριθεί.

Ο Στεφ ηττήθηκε με 6-7 (4), 6-4, 7-5 και τώρα θα περιμένει το τελευταίο ματς για να μάθει τη θέση του στον όμιλο και ταυτόχρονα τον αντίπαλο του στη συνέχεια.

Στο πρώτο σετ αμφότεροι σέρβιραν εξαιρετικά πίσω από το πρώτο τους σερβίς με τη μεγάλη διαφορά να γίνεται πίσω από το δεύτερο.

Ο Ναδάλ είχε 83% κερδισμένους πόντους από το πρώτο σερβίς του, ενώ ο Τσιτσιπάς 80%. Η διαφορά έγινε στο δεύτερο με το ποσοστό του Στεφ να είναι στο 71%, ενώ εκείνο του Ναδάλ στο 54%! Κανένας από τους δύο μπόρεσε να δημιουργήσει break point και έτσι φτάσαμε μέχρι το tie break. Εκεί o Τσιτσιπάς εκμεταλλεύτηκε το τρίτο mini break του και με ένα άσο έκλεισε το σετ με 7-6 (4).

Περιμένοντας για την θέση του στον όμιλο

Το αρνητικό της υπόθεσης για τον Τσιτσιπά, είναι ότι θα πρέπει να περιμένει την εξέλιξη του αγώνα ανάμεσα στον Ζβέρεφ και τον Μεντβέντεβ για να μάθει την τελική του κατάταξη, αλλά και τον αντίπαλο του στην επόμενη φάση.

Ας δούμε τα δύο σενάρια που υπάρχουν.

1) Με νίκη του αδιάφορου βαθμολογικά Μεντβέντεβ επί του Ζβέρεφ ο Ναδάλ περνά ως πρώτος και ο Τσιτσιπάς ως δεύτερος.

2) Με νίκη του Ζβέρεφ ο Τσιτσιπάς περνάς ως πρώτος, δεύτερος ο Γερμανός και ο Ναδάλ για τέταρτη διαδοχική χρονιά θα μείνει εκτός τετράδας.

Όλα τα παραπάνω έχουν σημασία αφού οι δύο πρώτοι διασταυρώνονται με τον άλλον όμιλο όπου ο Τιμ τερμάτισε πρώτος και ο Φέντερερ δεύτερος. Έτσι, εάν ο Τσιτσιπάς τερματίσει πρώτος θα αντιμετωπίσει τον Φέντερερ, ενώ εάν είναι δεύτερος θα παίξει με τον Τιμ.

Αν ο Τσιτσιπάς ολοκληρώσει την παρουσία του στην πρώτη θέση τότε ο αγώνας του με τον Φέντερερ θα γίνει το μεσημέρι του Σαββάτου (16/11) στις 16.00, σε αντίθετη περίπτωση θα παίξει το βράδυ της ίδιας ημέρας (16/11, 22.00) με τον Τιμ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)