to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:23 | 15.11.2019

Πολιτική

Επιβεβαίωση και από Φρουζή: Ο Μητσοτάκης μετέτρεψε τη χώρα σε πλυντήριο βρώμικου χρήματος

Πλούσια σε ειδήσεις ήταν η σημερινή κατάθεση του πρώην αντιπροέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Νοβάρτις στην Ελλάδα, Κωνσταντίνου Φρουζή, στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.


Ο γνωστός και ως  «Mr. Novartis» επιβεβαίωσε πλήρως όλες τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις αλλαγές που πέρασε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στον ποινικό κώδικα, ότι δηλαδή δεν είναι τίποτε άλλο πέρα από ένα απροκάλυπτο δώρο σε μεγαλόσχημους υπόδικους! Επιπλέον, ο κ. Φρουζής παραδέχτηκε ότι οι ισχυρισμοί ότι ο ίδιος έχει πέσει θύμα σκευωρίας δεν ευσταθούν αλλά και πως ο κ. Μανιαδάκης ήταν όντως σύμβουλος της Νοβάρτις, γεγονός που είχε αρνηθεί σε πρότερη κατάθεση του. 

 
Το δώρο του Μητσοτάκη στον Φρουζή
 

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Φρουζής δήλωσε πως, μετά τις πρόσφατες αλλαγές, θα προβεί άμεσα στις απαραίτητες κινήσεις προκειμένου να αποδεσμευτεί ο τραπεζικός λογαριασμός του στην Ελβετία!

Αναλυτικότερα, ο κ. Φρουζής, σύμφωνα πάντα με τις παραπάνω πηγές, δήλωσε πως επικοινώνησε σήμερα με τον δικηγόρο του για το συγκεκριμένο θέμα. Και πρόσθεσε: Βεβαίως και θα κάνω αίτηση να αποδεσμευτεί ο λογαριασμός μου.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης ήρθε τελικά αντιμέτωπος με το «δώρο» του πιο γρήγορα από ό,τι φανταζόταν

«Ο κ. Μητσοτάκης ήρθε τελικά αντιμέτωπος με το «δώρο» του για τους υπόδικους που ελέγχονται για ξέπλυμα πιο γρήγορα από ό,τι φανταζόταν», αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την παραπάνω δήλωση του Κ. Φρουζή. Και προσθέτουν: 

«Πριν από λίγο, ο κατηγορούμενος για το σκάνδαλο Novartis, κ. Φρουζής παραδέχθηκε ότι θα κάνει αίτηση να αποδεσμευθούν οι λογαριασμοί του στην Ελβετία με βάση τη διάταξη που ψήφισε προχθές ο κ. Μητσοτάκης.

Είχε δίκιο τελικά η κυβέρνηση ότι και εμείς και οι Financial Times κάναμε λάθος. Η διάταξη όντως δεν αφορούσε μόνο "υπόδικους επιχειρηματίες, τραπεζίτες και εφοπλιστές", αφορούσε τελικά και τον βασικό κατηγορούμενο της Novartis κ. Φρουζή!

Τόση προσπάθεια έκανε ο άνθρωπος τις τελευταίες μέρες να κατασκευάσει το αφήγημα της σκευωρίας, να μην τον ανταμείψουν κάπως;».

Καταλήγοντας, οι ίδιες πηγές από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούν τον λόγο από τον πρωθυπουργό, σημειώνοντας πως «σε κάθε περίπτωση αναμένουμε στη Βουλή την επόμενη Παρασκευή ο κ. Μητσοτάκης να δώσει και αλλά ονόματα και διευθύνσεις των ευνοούμενων του».

Σύμβουλος της Νοβάρτις ο Ν. Μανιαδάκης

Επιπλέον ο Κωνσταντίνος Φρουζής παραδέχτηκε, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, πως ο Ν. Μανιαδάκης ήταν συνεργάτης της εταιρείας, γεγονός που είχε αρνηθεί κατά τη χθεσινή του εξέταση στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Ο Κ. Φρουζής, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δήλωσε ακόμα πως... δεν θυμάται αν ο κ. Μανιαδάκης ήταν και σύμβουλος υπουργών κατά την ίδια περίοδο, χωρίς όμως και να το διαψεύσει.

Οι σχέσεις με τον Μητσοτάκη και τον Στουρνάρα

Σύμφωνα πάντα με κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κ. Φρουζής ομολόγησε ότι το 2015 είχε απευθυνθεί όχι μόνο στον Κυρ. Μητσοτάκη αλλά και στον Γ. Στουρνάρα για να τον βοηθήσουν στην αναζήτηση εργασίας (το σχετικό θέμα δημοσιεύεται σε σημερινό ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, η οποία παρουσιάζει τα σχετικά μέιλ που είχε αποστείλει ο κ. Φρουζής στον νυν πρωθυπουργό και τον διοικητή της ΤτΕ).

Στο πλαίσιο, λοιπόν, της σημερινής του κατάθεσης, ο Κ. Φρουζής παραδέχτηκε τα 2 μέιλ, παρόλο που κατά το παρελθόν είχε ισχυριστεί πως με τον κ. Στουρνάρα διατηρούσε μόνο τυπικές σχέσεις.

 

Ta 2 mail Φρουζή - φωτ. από efsyn.gr

Δεν υπήρξα θύμα σκευωρίας

Κατά τη συνέχιση της εξέτασης του, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κ. Φρουζής παραδέχτηκε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι οι αντιεισαγγελείς που εξετάζουν τη συγκεκριμένη υπόθεση δεν έχουν αποπειραθεί να στήσουν σκευωρία ή πλεκτάνη εναντίον του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στην ίδια ερώτηση, η οποία είχε να κάνει με το αν ο κ. Φρουζής είναι θύμα πλεκτάνης που έστησαν οι 3 αντιεισαγγελείς που συνυπέγραψαν το αίτημα της εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελ. Τουλουπάκη, για την υπαγωγή των μαρτύρων στο καθεστώς του "προστατευόμενου μάρτυρα", ο κ. Φρουζής, αφού αρνήθηκε το σενάριο της σκευωρίας, πρόσθεσε πως θα επιθυμούσε να έχουν φιλτράρει καλύτερα τις καταθέσεις των μαρτύρων.

Τυπική και θεσμική η συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με το περιεχόμενο της συνάντησης με τον Αλ. Τσίπρα κατά την περίοδο πριν το 2015, τις οποίες ανέφερε στη χθεσινή του κατάθεση, ο Κ. Φρουζής αποσαφήνισε πως δεν υπήρξε κάποιο εξωθεσμικό αίτημα. Δεν υποβλήθηκε κάποιο παράνομο αίτημα, απάντησε, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Φρουζής. Πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της γνωριμίας και απόκτησης επαφής, συμπλήρωσε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)